Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marzenkaa

Zapalenie tarczycy

Polecane posty

Mam zapalenie tarczycy,ale niestety kompletnie nic nie wiem o tej chorobie. Dlatego mam do was ogromna prosbe.Jesli ktokolwiek z was cierpial na zapalenie tarczycy lub cierpi,prosze,podzielcie sie swoimi doswiadczeniami na temat tej choroby.

zapalenie tarczycy często występuje po porodzie i kończy się chorobą Hashimoto :( polecam Selen+E trochę złagodzi objawy a jakie masz wyniki hormonów

Wlasnie wyniki hormonów mam w normie.Lekarz mi powiedzial,ze mam lekkie zapalenie tarczycy i kazal zazywac Euthyrox N50.

Teraz zauwazylam ze szyja znacznie mi sie zmniejszyla,a wczesniej ta tarczyce mialam znacznie powiekszoną. Wczesniej troche sie odchudzalam,ale teraz ciagle lece z wagi i nie wiem co moze byc przyczyna takiego spadku wagi.Czy ten lek?? Bardzo sie martwie :(.Ciagle mysle o tarczycy,o chudnieciu.I tak w kółko.

Gość _kasiula_
jak sie tak bardzo martwisz to skontaktuj sie z lekarzem telefonicznie i moze umowi cie na wczesniejsza wizyte. a jak nie to pisalas ze wizyte masz 2 sierpnia to tylko 2 tyg wiec raczej nic ci sie nie stanie

Przed braniem tych tabletek wyniki mialam takie: TSH3 0.744 (min 0.4,max 4.0) T3F 2.6 (min 1.5,max 4.1) T4F 0.91 (min 0.8,max 1.9) Nastepne wyniki bede miala robione 24 lipca.Bardzo sie boje tych wyników.Nie chcialabym zeby cos sie zmienilo na gorsze. Mam jeszcze do was pytanko.Czy jest taka mozliwosc zeby zapalenie tarczycy zmienilo sie w nadczynnosc tarczycy albo niedoczynnosc tarczycy??

Gość Do Marzenka
Na tym forum raczej nie ma lekarzy, wiec niewiele sie dowiesz. Ja proponuje jak najszybciej isc do lekarza i nie panikowac! Hipotez na temat co sie moze stac moznaby mnozbyc w nieskonczonosc. Nie martw sie na zapas, tylko skontaktuj sie z lekarzem, najlepiej nie jednym, zeby miec porownanie diagnoz i metod leczenia, bo wsrod ludzi uprawiajacych ten zawod zdarzaja sie konowaly. Zdrowia :)

Gość Do Marzenka
mnozyc

Dziewczyny,jesli jeszcze ktors z wac mają ta dolegliwosc(zapalenie tarczycy),prosze,piszcie jak sobie z tą chorobą radzicie.

Dziewczyny,wlasnie odebralam wyniki hormonów tarczycy.Są takie: TSH3 0.039 (min 0.4 max 4.0) T3F 3.0 (min.1.5 max 4.1) T4F 1.2 (min 0.8 max 1.9) Mialam TSH3 0.7 a teraz mam 0.039.Niedawno mialam tylko lekkie zapalenie tarczycy a teraz mam nadczynnosć tarczycy?????????? Boże,co te wyniki znaczą????