Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedyna prawdziwa

Używam tylko kosmetyków marek selektywnych a zakupy robię w Douglasie i Sephorze

Polecane posty

Gość jedyna prawdziwa

ostatnim moim nabytkiem jest balsam ujędrniający Biothermu- rewelacja!!!:) Ponieważ byłam tydzień temu w Norwegii, skorzystałam i na bezcłówce zakupiłam sobie perfumy J'adore, oraz mojego ukochanego Ralpha:) No i wakacyjne Pamplelune Guerlain:) Bea w sam raz na wakacje w Hiszpanii. No i kupiłam swój ulubiony tusz do rzęs, Diorshow oraz kilka innych: High Impact Clinique- dal mamy i L'extreme Lancome- tak, na zapas:) Może i ten się przyda:) A jakie sa wasze ulubione kosmetyki???:) W ogólnym zestawieniu wychodzi na to, że bardzo pasują mi kosmetyki Dior i Guerlain. Z pierwszych- perfumy, podkłady, pomadki i błyszczyki, cienie do oczu, zwłaszcza palety, no i tusz mój ulubiony:) A z Guerlaina bardzo dobre są pudry sypkie, cienie też, kredki do oczu, pudry brązujące i róże. No i Chanel- maja doskonałe kredki do oczu i brwii, róże i szminki. Lancome wydaje mi się natomiast odrobinkę przereklamowany;)

Gość musisz się fajnie i lekko czuć
z taką pustą banią:classic_cool:

Gość ja przepraszam czy ty jestes
bardzo psychiczna czy delikatnie???? a na brzuch z celulitem clarins nakładasz?? błehehehe:O oki uzywaj sobie tych selektywnych " kosmetyków ale nie musisz wokól trąbic o tym tak natarczywie i wymieniac szminki balsamy za kilkaset zł....\\ wiesz kto ma klase? ktos kto dobrze wyglada urzywa tych rzeczy i nie trabi w koło o tym

Gość nawet prowokacje
są denne.

Gość najlepiej
olewac takie topiki

Gość JAKIMOKO
Latem moja skóra odpoczywa więc kosmetykom stanowoczo mówię nie,to czas kiedy moja skóra odpoczywa , byłam dwa tygodnie nad morzem i tak się zabrązowiłam ,że mój mąż stwierdził iż wymłodniałam jakies 5 latek;). A tak ogólnie to nie mam ulubionej marki , zresztą rzadko się maluję tak bardzo delikatnie, rzęsy , czasem podkład jeżeli jestem zbyt blada i jakis blyszczyk na usta, na mojej półce stoją róznych firm kosmetyki, i stwierdzam iż drogo nie znaczy wcale lepiej, kosmetyk ma spełniac swoją funkcję, a ja juz tyle razy nacięłam sie na tych z górnej półki. Wolę naturalność mój mąż zreszta też .

Gość do jakimoko
Naturalność jest najtrudniejsza do osiągnięcia. Oczywiście ta naturalność, którą lansują w mediach, bo można być naturalnym z pryszczamy na twarzy, niewyregulowanymi brwiami, bladościa, itd, itp. Skóra nie odpoczywa, jak o nią nie dbasz, tylko ją opalasz - wrecz przeciwnie. Teraz wyglądasz na młodszą o 5 lat, a za chwile przez słonce będziesz starsza o te 5 lat, bo ci się zmarszczki porobią 🖐️

Gość Dziewczyny................
w pełni się zgadzam z powyższą wypowiedzią:)

Gość jedyna prawdziwa
Ale jesteście niesympatyczne:( Nie trąbię o tym wkoło, tylko szukałam różnycyh wątków, ale nie znalazłam ani jednego o dobrych kosmetykach z wyższej półki. Poc o mam kupować coś, coogólnie jest kiepskie? A może są jakieś kosmetyki doskonałe, o których nie wiem??? Dlatego założyłam ten wątek, od razu zaznaczając, że chodzi mi o komsteyki marek selektywnych, bo innych nie używam. tak po prostu mam. I mam do tego prawo. Komuś szkoda wydać 130zł na żel do twarzy, a mi szkoda myć twarz czymś za 10zł z supermarketu. Nie rozmawiam o tym, kto ma rację. A do kogoś, kto się wypowiadał o pustej bani- nie oceniaj wszystkich na własnym przekładzie:)

nie jestem za tandetnymi prowokacjiami, czy pustymi laskami ale ludzie litosci chyba kazdy ma prawo wypowiedzi, autorka podkresla ze zalozyla wlasny topik i ten topik jest jej i ma prawo pisać w kulturalny sposob pisac wszytsko , dlaczego jest tu gro ludzi wprowadzajacych niemila atmosfere :( nie chcesz nie czytasz , nie chcesz nie wchodzisz, chcesz ? a moze czasem warto sie zastanowic czy zbluzganie komus na pewno poprawi Ci humor

naprawdę wzruszająca historia ... ale kogo to obchodzi czym myjesz ryjek ... to naprawde nie nasza sprawa ... opowiedz o tym mamie, chłopakowi, siostrze, bratu kotu psu ale nie zawracaj tym głowy ludziom których to h** obchodzi. Pozdrawiam.

kabanosku - pamiętaj ze poprawiać Cię będą tylko ci ludzie którym brak rzeczowych argumentów jako kontrę do Twej wypowiedzi. Jak nie wiadomo co pisać to się bluzga za ortografię - naczelna zasada kafeterii :D

o Identyfikator widze ze jestes dosc milym kafeterianem (nką?) :) powiedz mi, co zlego jest w takich topikach ? czyzby tak abrdzo zasmiecaly ? moze czasem po prostu ktos chce sobie \"popieprzyc\" o jakis sprawach a nie ma ani faceta ani kota w poblizu ?:P

Gość Jak chce sobie
popieprzyć, niech nie oczekuje słodzenia :)

Gość jestem za
bardzo rzadko sie maluję i bardzo mam mało pieniędzy. ale rzeczywiscie wolę nazbierac na diorshow czy piękne perfumy, bo różnica jest kolosalna. pozdrawiam.

Gość Dziewczyny..
no i autorka uciekła z własnego topicku:O

Do kabanoska - no tak ... rzeczywiście mozna sobie \"popieprzyć\" ale tu były już takie zaciekłe tematy kiedy kobiety kłóciły się czy lepsze są drogie kosmetyki czy tanie, tak się bluzgały ze aż przykro było czytać ... lepiej niech takie topiki umierają śmiercią naturalną bo naprawdę potrafi się z tego zrobić krwawa jatka. A tak nawiasem jestem kafeterianką :D

Gość jedyna prawdziwa
Ale ja nikomu nic nie opowiadam. Dziele się tylko spostrzeżeniami na temat kosmetyków... I tego samego oczekuję od osób, które wypowiadają się tutaj. Nie obchodzi was, co piszę i czego używam? To nie czytajcie!!! Ale widzę, że te tematy pojawiają się co 10 minut na Kafe, wszyscy polecają sobie kremy, farby, mleczka, balsamy, szminki, tusze itd. Ale większość rad dotyczy tanich kosmetyków, tych dostepnych w kioskach, na stadionie czy w supermarkecie. A ja chciałam, żeby ktoś podzielił sie wrażnieniami ze stosowania jakichś kosmetyków marek selektywnych. Nikomu nie każę czytać, czym myję twarz, zreszta w ogóle o tym nie pisałam:o

Gość jedyna prawdziwa
aha, i nie pytam sie czy tańsze są lepsze czy gorsze. Pytam się, jakie kosmetyki z górnej półkie warto według was kupować.

Gość powracam na swój topik
może dzisiaj ktoś podzieli się swoimi spostzrżeniami na temat wysokopółkowych kosmetyków, których naprawdę warto spróbować??:)

Gość autorka tego
topiku nie miała powodzenia na topiku: kupujecie kosmetyki na stadionie w Warszawie, została ostro zjechana za swoją KLASĘ http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3248349 więc postanowiła zalożyć ten

Gość gdzie ta kobieta z klasą
???

Gość jedyna prawdziwa
:) widzę, że nadal nikt nie chce się podzielić swoimi doświadczeniami, szkoda... Proponuję pisać na temat zamiast wklejac jakieś dziwne linki zupełnie nie na temat albo obrażać innych.

Gość tracisz tylko kase
i jesteś PRÓŻNA. Żadna inteligentna laska nie pisałaby takich rzeczy i nie wydawałaby tyle kasy na kosmetyki....

Gość wiedząc o tym jak
ciężko jest niektórym ludziom w Polsce zastanowiłbyś sie przez chwilę zamiast wywyższać się

Gość jedyna prawdziwa
ale jestęcie dziwni! Nigdzie sie nie wywyższam!!!!:o Pytam tylko ludzi, którzy używają kosmetyków trochę lepszych, jakie warto wypróbować i kupić!!! Co w tym złego? Trochę głupio wydać 170zł na krem, żeby potem się okazało, że jest do niczego. A tak, może ktoś mi cos mądrego doradzi. Gdzie tutaj widzicie wywyższanie sie? Poza tym prosiłam, żeby pisać na temat i darować sobie ocenianie tego, czy jestem pusta czy nie. Moje pieniądze, moja twarz, moje ciało i mogę sobie robić z nimi co chcę i co mi się podoba. Nie powinno was obchodzić to, czym się smaruję. Poza tym pytanie było zupełnie inne. Jeżeli nie chcecie pomóc, to darujcie sobie komentarze.

No do diabła ciężkiego,można godzinami pleść o Inglocie ,Sorayi ,Erisie,Dermice,a jak dziewczyna chce sobie porozmawiać o Chanel czy czymś takim to od razu gadka o wywyższaniu.Zapewniam was drogie panie,ze każda z nas mając wolną sumę pieniędzy dużą część zostawiłaby w drogerii,więc przestancie się już znęcać.