Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja....

do noszacych soczewki

Polecane posty

Gość ja....

wlasnie zaczynam nosic soczewki kontaktowe. czy soczewka latwo moze podczas dezynfekcji wywinac sie na lewa strone, czy lezac w plynie sama przybiera prawidlowa pozycje? wczoraj po raz pierwszy je zdejmowalam i dzis miusze je zalozyc i obawiam sie tego, ze mogla sie wywinac.

Gość kokaina
może się wywinać ale łatwo to sprawdzić, jak załozysz źle bedzie cie uwierac, połóz na palec i popatrz pod światlo, jak jest wywinieta ma ostre brzegi

Gość kurcze nigdy
nie zracałam na to uwagi, nosiłam jak się trafiło :D poważnie trzeba sprawdzać ?!

Gość Myszka77
ja zawsze sprawdzam maleńki napis, który znajduje się na soczewce czy nie jest odwrócony, noszę miesięczne o2optix i też od niedawna. jeszcze nie zdażyło mi się aby soczewka odwróciła się na drugą stronę, ale wiem że tak może się zadażyć.

Gość pierwszy dzień
ja zawsze sprawdzam literki B&L, sama sie nie wywinie

Gość kkkkkkkkllll
jesli koncowki zaijaja sie do srodka to ok, jesli wystaja na zewnatrz to po prostu zmien strone i juz

Gość fatyga
tez nosze soczewki ale u mnie ta metoda sie nie sprawdza. w malych wadach wzroku gdy soczewki sa cienkie po prostu nie widac tych "wywiniec" najczesciej kiedy zaloze soczewke to wtedy czuje czy sie wywinela bo bardzo uwiera

Gość bardzo dziwne
mnie mój okulista nauczył sprawdzać czy soczewka jest na dobra stronę. Po wyciągnieciu z płynu soczewke nalezy połozyć w zagieciu dłoni i lekko zgiac dłoń. Jesli soczewka zamyka się do srodka to znaczy ze jest na dobr a strone a jesli się wywija to znaczy ze jest na zła

nie wiem jak z waszymi soczewkami,ale moich nie da sie pomylic maja napis 123, no i sie sprawdza czy jest \"na prawej stronie\".A kiedys przez to, ze zapomnialam sprawdzic zalozylam na prawa strone: wtedy soczewka jezdzi po calym oku-od razu wyczujesz, ze jest zle wlozona.BEZ OBAW