Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasia24

problem mam

Polecane posty

Otóż jak miałam 13 lat rodzice wyrobili mi paszport. Który jest od 3 lat nie ważny, ale pech chce że go zgubiłam. I nie mogę znaleść w tej mojej wielkiej chałupie. a musze wyrobić nowy w tym tygodniu. Czytałam że jak sie zgubi paszport to płaci sie 300zł. a może by tak oszukac i wyrabiać paszport jako pierwszy raz co o tym sądzicie, myslicie ze sie zorientują?

przekichane, 300 zł to dla mnie za duzo na paszport chyba pozegnam sie z wakacjami w grecji:(

Gość oleeeks
140 zł kosztuje paszport

e tam stać mnie na Grecj, jasne z 700zł wypłaty. Chłopak płaci mi za wycieczke i na paszport też mi dał 100zł, sęk w tym ze jak mu powiem ze zgubiłam paszport on mnie zje zagryzie i Bój jeden wie co mi tam jeszcze zrobi, gdyby to było 150zł za nowy paszport, przy zgubieniu pierwszego to bym nic nie mówiła, ale 200zł to ja nie wytrzasnę, i bede musiała sie przyznać, że zgubiłam dokument, opitoli mnie jak nic.

Gość oleeeks
No do francji nie trzeba i włoch, ale do paryża i rzymu to już nie wiem :D Kurffffa jaki tuman ! W unii jesteśmy kobieto.

Grecja jest w Unii i możesz jechać na dowód osobisty pod warunkiem,że podróż samolotem,bo jeśli jedziesz samochodem i będziesz jechała np. przez Rumunię i Bułgarię,czyli kraje nienależące do Unii musisz mieć paszport

no tak to nie wiem czy jade autem czy lece samolotem. Ja tam sie nie interesuje Unią, dla mnie to i tak polityka to jedna wielka porażka. Poza tym ja głosowałam przeciw wejściu Do Unii

Gość oleeeks
O boszee, a co ma twój pogląd na stanowisko wejścia do unii do twojego wyjazdu? I jak taki tuman mógł głosować przeciw czemuś o czym nie ma bladego pojęcia ? Co mamusia kazała ? Trochę obycia wypada mieć w każdej dziedzinie z którą się stykamy.

e tam ugryź się, coś tam wiem na temat Unii, a ty to pewnie studencik, ci to na Unię głosowali. Zresztą ugryź się łosiu.

Gość oleeeks
Ha ha nie studencik. Już dawno po. Głosowali mądrzy co wiedzieli co i jak. A nędza i nastawione pretensjonalne pasożyty narodowe głosowali na NIE.

Ja tam sie za nedze nie uważam, przed w trakcie czy po , studnecik i tyle. Rzemieślnicy głosowali na nie, głupku.

Gość oleeeks
Rzemieślnicy ? Mam firmę i głosowałem na tak. A tacy co działają na rynku lokalnym łupiąc klientów i boją się konkurencji może i głosowali na NIE.

O Boże robiłes studia, żeby otworzyć firme, buhahahahaha. Ale numer.

Gość oleeeks
Robiłem studia żeby wiedzieć trochę więcej o świecie i różnych dziedzinach gospodarki. A takiego tumaństwa jak ty nie cierpię, wyśmiewacie mądrzejszych od siebie, żyjecie na ich koszt, czym wy się wywyższacie ? Przynajmniej na jakieś tematy można ze mną podyskutować, a nie tylko o Lepperze i Balcerowiczu.

A ty co taki pewien, że ja na rzemieślnikach pasożytuje. Dla mnie studia to strata czasu w tym kraju. A już napewno, robienie ich, a potem otwieranie rzemiosła zupełnie w innej dziedzinie, zazwyczaj. Ja tam wole pieniądze inaczej inwestować. I bynajmniej nie uważam sie za tłumoka, za to ciebie uważam za snoba. Poza tym patrząc z perspektywy, że dorabiam pisaniem prac magisterskich takim snobom jak ty, nie jestem aż tak ograniczona umysłowo!

Gość Bajeczkaaaa
To słaby z ciebie rzemieślnik skoro musisz dorabiać pisaniem prac. Nie każdy rzemieślnik ma firmę hydrauliczną i grzebie się w gównie od rana do nocy. Moja firma zajmuje się doradztwem podatkowym - m.in dla takich rzemieślników co noszą dupę wyżej głowy, dorabiają pisaniem prac, i nie mających pojęcia o podatkach.

pewnie ze uwazasz ze studia to strata czasu. wiec zarabiasz 700zl i zerujesz na swoim fagasie aby zabral cie do grecji. wiesz ze to sie nazywa sponsoring? ale ignorantka z ciebie

O podatkach jakieś tam pojęcie mam:), po technikum ekonomicznym jestem. Poza tym, ja lubie pisać prace, a najważniejsze jest to, by robić, co się lubi, czyż nie. Przyznaję, że do prowadzenia biura potrzebne jest ukończenie szkoły. Poza tym jak mówiłam i powtarzam, ugryź się. Ja tam wolę inwestować w nieruchoości.

Gość zdzisia
idz na policje o zgłos ze ukradli Ci dokumenty gdzie byl tez paszport. Dostaniesz kwitek i potem idziesz wyrabiac nowy.

A tak wogóle nie jestem rzemieślnikiem, tylko pracownikiem. W tych czasach i w tym kraju, rzemieślników się katuje, a nie wspiera. Poza tym, do rzemiosła, trzeba czuć pęd karierowicza, dla mnie ważniejsza jest rodzina, a nie tyranie piątek świątek czy niedziele i myślenie, zarobię nie zarobię, będzie na czynsz nie będzie, nie dziekuje....

dziekuje zdzisia, tak też chyba uczynie, dziś po pracy. Ale ja kurka nie umiem kłamać, a tam trzeba opowiadać całe zdarzenie, a dowód i prawo jazdy przecież mam. Ale coś wymyśle. Powiem, że odbierałam paszport od mamy, poszłam z nim na dyskotekę, bo miałam go w torebce i mi ukradli. Czy dostanę taki kwitek od razu

odświeżam topik otóż podobnie jak autorka zgubiłam paszport :( nie wiem jakim sposobem, ale dosłownie rozpłynął się w powietrzu mimo, że leżał w szufladzie nieużywany od paru lat i nieważny już niedługo odbieram nowy, ale wtedy trzeba oddać stary i w związku z tym mam pytanie co mam zrobić w takiej sytuacji? czy mam to jakoś wcześniej załatwić - złożyć jakieś papiery czy coś w tym stylu? czy po prostu przy odbieraniu nowego mówię, że zgubiłam stary i wtedy? no właśnie co wtedy? może ktoś był w takiej sytuacji i wie co trzeba zrobić? z góry dziękuję za odpowiedź

Gość upupupupupupupupppupupupupuupu