Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

we*

krew z nosa od wentylatora?

Polecane posty

Dziewczyny! Poradźcie coś - mam krwotoki z nosa prawdopodobnie od wentylatora. Nie moge go wyłaczyć bo mam w pracy taki skwar, że nie wytrzymuję. Zapowiada sie, że jeszcze troche na mnie będzie z niego wiało. Ale teraz bez przerwy mi leci krew z nosa. Co robić?

Gość erwfe
yy... cofnąć się, nie dotykać nosem do wentylatora a tak serio, raczej to chyba nie z tego powodu może podrażaniasz śluzówkę nosa z powodu suchego powietrza, może to jeszcze coś innego zaraz, może jednak wentylator i powietrze z niego wysuszające śluzówkę i powodujące uszkodzenia to może kup coś co śluzówkę nawilży, może też kładź mokrą chustkę na obudowę wentylatora

Gość chyba lepsza już ta krew
z nosa niż porażenie prądem:D. mokrej chustki lepiej nie kładź. weź coś na wzmocnienie, postaraj się trochę odpocząć. masz może osłabiony orgaznim. jeśli krwawienia dość często się powtarzają to idź do laryngologa.

od wentylatora:( mi też leciała dziś rano, a w laboratorium cały czas wentylator sobie chodzi. Zresztą ja tak mam, że trochę wysuszę śluzówkę i od razu krwotok murowany. Sprobuj sól fizjologiczną w aerozolu, powinno trochę pomóc.

dzieki za odp chyba mam wysuszoną śluzówkę na wzocnienie tez cos wezme na wszelki wypadek juz prawie kładłam ta wilgotna chustke na osłonę wentylatora ... :)

Gość erwfe
to zależy oczywiście od tego - ta chusteczka - jak jest skonstruowany, tzn obudowany, wentylator a ona nie ma być mokra, tylko wilgotna o w każdym razie dobrze by było jakoś te pomieszczenie nawilżyć, i nos też, ale nie mam pojęcia jak

no a ta sól fizjologiczna to do noska:) popsikać sobie, od razu lepiej. A na wzocnienie to wit c i wapno. albo cerutin. A po krwotokach na wzocnienie ogólne- czekoladka:)

tez nie wiem jak to pomieszczenie nawilżyć - już mam dosyć siedzenia tutaj :( dobra, kupie sół fizjologiczną , witm. C i wapno ale z czekolady chyba zrezygnuje - bo będę musiała za pare dni deprim kupic jak wejde na wage :)

możesz tą mokrą szmatkę tak o gdzieś polożyć,albo jakiś pojemnik z wodą. Też bedzię parować i nawilżać. W prawdzie nie znacznie, ale zawsze cuś.

jakis nawilżacz byłby dobry:) www.kobieta.wellnesslife.pl nowy program dla kobiet "odkryj swoje piękno" www.wellnesslife.pl

A odchudzałaś się ostatnio intensywnie ? Robiłaś głodówke ? Ja dostawałam krwotoków gdyż po odchudzaniu bardzo osłabł mój organizm. Krew leciała mi prawie cały czas, jak sie rano budziłam to nawet poduszke w krwi miałam . Niezbędna jest wizyta lekarza laryngologa :) Pozdrawiam

nie, ja sie w ogóle nie odchudzam jadam regularnie nie jestem nawet przemęczona, mam powera jak na taką pogodę :)

Gość chyba lepsza już ta krew
Kup może wodę termalną w sprayu, np. Iwostinu.