Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość t-ż

tipsy żelowe. kilka pytań.

Polecane posty

Gość t-ż

Chcę założyć sobie tipsy żelowe french: 1czy takie tipsy maluje się tak jak normalnie tzn. biała kreska i jakiś lakier? 2 czy będę je mogła malować sama w domu czy za kazdym razem u kosmetyczki? 3 czy tipsy muszą być długie? 4 co jeszcze powinnam wiedzieć o tipsach i ich pielegnacji?

Gość ja miałam ...
kiedyś żely ale bez tipsów tylko kładzione na formie ... możesz je malować w domu ale wtedy używasz zmywacza bez acetonu ale lepiej jest chodzić do kosmetyczki długość paznokci zależy od upodobań (jeśli wolisz mieć długie to masz długie ale mi osobiście dłuugie przeszkadzały) ... po żelach czy akrylu paznokcie są zniszczone więc zaleca się przeważnie na zdrowe pazurki ... ja miałam zdrowe a po żelu wyglądały tragicznie i już nigdy niezdecydują się na nie ... wolę odżywkę do paznokci - teraz mam własne dugie mocne paznokcie i wygladają ok :)

hejka ja mam żelki od ponad roku. Jeżeli chodzi o długość sama wybierasz jaką chcesz. Ja mam długie dosyć bo gdybym chciała krótkie to bym nie zakładała bo to troche bezsesnu. Co do malowania pewnie że możesz sama malować tylko pamiętaj o zmywaczu bez acetonu ale polecam wtapiane żele bardzo wygodne i wygladają ślicznie:) a jeszcze jedno kup sobie blog i pilnik do żeli i musisz co akiś czas patrzeć czy Ci się łuski nie otwierają a jak tak to zapiłować pilnikiem i jak już będą widoczne odrosty ja sobie końcówki wygładzam i maluje podwójnie lakierem bezbarwnym by sie nie rzucały w oczy. Na uzupełnienie chodzę co miesiąc.

za nim się jednak zdecyujesz przemyśl to sobie bo chcąc nie chcąc nszczą się pazury

ide wlasnie jutro robic pauzrki nie nie wiem co wybrac akryl czy zell wogole jaka jest roznica chce frensch manisure

Gość piękna szaroniebieskooka
Bardzo nie podobają mi się dziewczyny, które mają sztuczne paznokcie! Nie wiecie, że teraz modna jest natura? Piękna i zadbana. Kobiety z tipsami wyglądają jak czarownice i głupie panienki brrr :(

zdecydowanie łatwiejszy w utrzymaniu jest żel bo akryl się kruszy

piękna szaroniebieskooka gratuluje inteligencji skoro kogoś oceniasz po pazurach

Nie tylko po pazurach:) Na ogół takie panienki mają rozjaśnione włosy, są brązowe od solarium i potrafią rozmawiać tylko o facetach i kosmetykach:)

ja mam żele i rozjaśniane włosy chodzę na solar ale zaskoczę Cię potrafie rozmawiać o wszystkim

Pa pa dziewczynki! To plotkujcie sobie dalej:)

Gość tipsyangell
Zanim pójdziesz i zrobisz poczytaj troszkę na: http://www.tipsyangell.piczo.com W zakładce "co je tworzy..." - może to pomoże Ci w podjeciu decyzji.Nie wiem skad jesteś, więc mi reklamy nie zarzucą ;):P Co do niszczenia się płytki: to zależy tylko od stylistki!Jeśli źle robi - nie matuje płytki a ją piłuje (czego robić nie wolno!) , to nic nie poradzisz, poza ucieczką od takiej osoby. Takie beznadziejne stylistki powidują właśnie takie komentarze : że niby paznokcie się niszczą.Jak widzicie,że pilnik ma grube oczka i ona nim piłuje, to zmykajcie stamtąd!To samo jak piłuje za długo waszą naturalną płytkę!Powinna ją tylko delikatnie zmatowić - poczytaj o budowie paznokci (też na stronie,która podałam). Do tej pustej lali oceniajacej ludzi po paznokciach - nie oceniaj innych po sobie! Nie każdy ma ładne, mocne pazurki,żeby nosić naturalne.Poza tym większość noszących tipsy dziewczyn to estetki! I tylko je za to chwalić,że o siebie dbają - o ile mają coś ciekawego do powiedzenia. Co do wyboru :żel / akryl akryl niestety zawiera szkodliwe dla paznokci związki - niszczą płytkę, wysuszają i same schną=kruszą sie - trzeba je regularnie nawilżać i natłuszczać, żeby miały ładny połysk i odpowiednie nawilżenie. Natomiast łatwiej się go zdejmuje.

Gość chilli81
piękna szaroniebieskooka gratuluję pustactwa!!! :D Ciekawe, że ja mam tipsy i ciemne włosy... a na solarkę chodzę od czasu do czasu by nie zblednąć. A inteligencji i zaradności życiowej mi nie brakuje. Co do tych tipsów sama też je robię. Fajny jest french ale już na stałe żel clear + żel biały i do tego jakieś skromne ozdóbki zatapiane właśnie w żelu :)

hej:) nie dawno kupiłam sobie zestaw do robienia tipsów (żele z firmy nail design) . paznokcie, które robię krótko się trzymają:( co robię źle?? pomocy:)