Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mimi29

KLUB MAMUS Z KATOWIC

Polecane posty

Marchewko dzięki:) Trzymajcie się dziewczynki my ruszamy jak Misiek wstanie z drzeemki.Papa

Uff, a ja walczę z bałaganem. Miałam zacząć wczoraj, ale w drodze powrotnej pojechałam na zakupy. Tylko przebiegłam przez Carrefour, ale zajęło mi to godzinę. :( Potem jeszcze pochodziłam po mieście w poszukiwaniu gogli dla Krzysia i kupiłam sobie stanik na prezent. W atlantiku w Chorzowie jest takie wstrętne oświetlnie w przymierzalni, ze widać każdą fałdkę tłuszczu, więc dodatkowo się załamałam :( W drodzę powrotnej zajechaliśmy na ręczną myjnię samoobsługową. Oblukałam, jak inni to robią i teraz nasze autko lśni. :) Ale wrócilismy do domu przed bajką. :( Krzysiu mnie przekonał, że nie idziemy do parku, bo go potem bolą nóżki, więc wracam do pracy. Zaczęłam juz planować letnie wakacje. Znalazłam fajny wyjazd na Rodos, ale drogi i mniej fajny w Hurgadzie, ale tańszy. Nie wiem teraz, na co się zdecydować. Trochę mnie pociesza myśl, że dostanę 1700 zł zwrotu podatku, które będzie można dołożyć do wakacji.

Rodos.......olkaa pamiętaj o pojemnej walizce, bo w tym roku muszę sie tam zmieścić z Kacperkiem :D :P uspilam, w koncu, bo 30 minutach wrzasku, oczy zapuchniete, plamki na calej buzce, zmeczony ale oczu nie zamknie ani na sekunde :( a teraz?? chrapie!! dosłownie!! d cukierni po ciacho zadne nie zdaze :(

Hellołłł! Uff dziś juz zaliczyliśmy Carrefure na ostatnich zakupach: słodycze i owoce i napoje. Teraz muszę nas zapakować bo jutro wyjeżdżamy. Wiecie zawsze spędzaliśmy wigilię u brata mojej mamy na wsi bo duży dom u nich itd itd i w tym roku udało się zgromadzić całą rodzinę we wigilię. Będzie nas 16 osób :)) Mamy brat z rodziną - 5 osób, moi rodzice i babcia - 3 osoby, siostra z mężem - 2 osoby, teście moi - 2 osoby i my - 4 osoby ale będzie wesoło :)) Jasiek nie pamięta takiej wigili bo po jego urodzeniu tylko raz byliśmy na wsi na wigilię. Teraz zaargumetowałam że nie mam ochoty ciągle ubierać i rozbierać dzieci i jeździć od domu do domu w święta i o dziwo wszscy przystali na wspólną wigilię :))

Destiny, Mysico i Andziu! Nasza trójka też Wam życzy wszystkiego najpiękniejszego w ten czas, żeby było radośnie, rodzinnie i ciepło! Andziu, kazałam mężowi zapłacić za zalotkę :-P. Zazdroszczę takich świąt. To musi być wspaniałe mieć przy sobie wszystkich bliskich. Uff! Ja też już mam porządki prawie skończone, choinka ubrana, kapusta gotowa i nawet ulepiliśmy wczoraj całkiem sporo uszek i pierogów. Uch, ambitnie postanowiłam nie kupować uszek i nie żałuję, bo wyszły super - delikatne ciasto, smakowity farsz i cała frajda ze wspólnej pracy w kuchni. Mój mąż jest takim specyficznym osobnikiem, że czuje się jak ryba w wodzie, gdy uda mi się zagonić go do jakiejś robótki w kuchni, choć to wyjątkowo trudne zadanie. Ale np. polubił pieczenie ciast. Jeśli mu dokładnie odmierzę składniki i od czasu do czasu skontroluję, to upiecze wszystko :-D. A przy okazji ma taki humor, że wszystko mnie boli ze śmiechu. Lubię te momenty :-D. Ostatnie zakupy jeszcze w poniedziałek - rybka i warzywka. Prezenty jeszcze nie wszystkie mam i to moja największa zgryzota, bo jak z Kamykiem wyrwać się na poszukiwanie prezentu dla Tomka? A jeszcze trudniej bez Kamyka, bo Tomuś z dnia na dzień coraz słabszy :-( Na szczęście pierwsze badanie krwi już wskazuje na poprawę wyników, jeszcze niewielką, ale już!!!! Przyszedł dzisiaj walec dmuchany i Kamuś już z nim szalał! Niekoniecznie zgodnie z przeznaczeniem, ale podobało mu się :-) Spectro, jak się masz? Pamiętaj kochana, że masz sie oszczędzać! Wracaj szybko do zdrowia! Pozdrowienia dla wszystkich! Do jutra!

olkaa- ty chyba chcesz zebysmy wszystkie w poduszke plakaly... 😭 andziu- zycze wszystkiego najjj fajnie jest spotkac sie w tak duzym gronie:) ja dzis ostatnie porzadki... dzieci mi sie pospalo samo.. wiec chcialam zapalenia dostac.... lazienka blyszczy maz w koncu zrobil trzy wiszace lampki nad lustrem:) tesciu dzis konczy klasc kafelki na klatce :) ostatnie pranie zrobione:) obrusy zakladam dopiero w Wigilie bo moja mala swinka pigi lubi pobrudzic swiezo zalozone:) marchewo- fajnie ze wyrwalas sie z kumpela do kina;)mielismy jechac do kina wczoraj w meza urodzinki ale pojechalismy po pare rzeczy do reala i zeszlo nam troche a potem szedl na noc:(

Najpiękniejszych świąt .... magicznych świąt ....zakochanych świąt..... życzymy z całych ❤️ ❤️ ❤️

My spędzimy święta w trójeczkę...cieszy mnie to bardzo....pierwsze święta razem ze swoją kochana rodzinką :)

Przedświąteczny dobry wieczór! U nas dużo się dzisiaj działo: były zakupy, były porządki, było ubieranie choinki, no i karp stracił życie.... :( Mamuniu, jaki ten świat mały, mamy wspólnego znajomego! Jeśli nie wiesz o kogo chodzi, to jego zdjęcie dałam na bobasach (to ten przystojniak w czerwonym szaliku).

agol- ale sie usmialam;) najpierw myslalam ze to ktos dorosly a potemmmmm heheheheh masz niezle poczucie humoru:)dziekuje ze wywolalas na mojej twarzy usmiech bo chodze smutna.....

Agol - Aguś czy ja cie zobaczę na tej n-k, czekam, czekam i nie ma cię :( buuuu ;) Nula - bardzo bardzo się cieszę z powodu tych wyników - że już lepiej!! , znakomity optymistyczny prezent na święta :) ehh ciężko się wyrwać z maleńkim na zakupy, wiem to też, nadal nie mam prezentu dla męża, będę musiala kupić albo cos na szybko albo dać po, a tak chciałam mu dać kubek ze zdj. Kacperka i jego, ale już nie zdążę :( łał, moje ciasto dopiero się piecze ;) jeszcze TYLKO sałatka, bigos no i rybka itd. w poniedz. ale drugie łął: mąz mi dzielnie pomaga :D łał łał łał :D

Mój nie wyobraża sobie, żeby na spacerze nie było kompletu. Jak musi gdzieś jechać, to błaga, żebym nie wychodziła z Kamciem do jego powrotu, a on będzie tak szybko jak się da :-D Kamciowi ubieram koszulkę lub bodziaka, rajtki, a na to cieplejsze spodnie i bluzę (np. z polarka), ale my nie mamy ocieplanego pikowanego kombinezonu, tylko taki polar z wierzchu, z miśkiem od spodu. Albo na wielki mróz mamy futro z lwa ;-) hihi. A na spacery ostatnio to jeżdziliśmy nawet na 4-5 godzinne, z przerwą na szybkie zakupy. Nie znosimy zatłoczonych hipermarketów, więc ograniczamy do minimum pobyt w nich. Kamcio jest właśnie na spacerku z dziadkami, dostał od nich grający autobus pełen zwierząt i mu się podoba :-) I książeczkę z opowiadaniami Poczytaj mi mamo :-D :-) :-D Pyniu! Gratulujemy! Alusia ostatnio chyba mocno przybrała (przynajmniej mam takie wrażnie). Cieszymy się, że już tak dobrze z jej zdrowiem ❤️ Kamiś jak przystało na żarłoka ma już 8100 i nie zamierza zwalniać ;-) Uwielbia zupki, zjada migiem całą porcyjkę, czasem wręcz domaga się dokładki :-D W Wigilię akurat spróbuje swojej pierwszej rybki, a potem zobaczymy, jak zareaguje na dodatek suszonej śliwki do deserku :-) Andziu, o ile dobrze pamiętam, to Danonki są dla dzieci powyżej trzech lat. Nie boisz się już ich dawać Lence? Kamik też głośno krzyczy w foteliku, jak już widzi swój znajomy kubek i fioletową łyżeczkę. Nawet nie wiecie jak się cieszę, że on tak ślicznie zajada zupki. Jego tatuś podobno był strasznym niejadkiem. A bąbelek zjada obiad w parę chwil i jeszcze się śmieje do szczoteczki do zębów :-D Nawiasem mówiąc, to ją też juz prawie zjadł - poprzegryzał silikon na wylot! Pora na nową... ok. skorzystam z nieobecnosci bączka i zrobię sobie pranie, więc do poczytania za jakiś czas!

Dzień dobry :) Widzę , że wszystkie w kuchni albo na ostatnich zakupach....albo juą przedświąteczny luzik :) My dziś ubieramy choinkę..... wczoraj włożyliśmy ją do stojaka żeby rozprostowała kości i pachnie lasem w całym domu :) mamuniu - jak to chodzisz smutna!!! {serce] ❤️ ❤️ - tylko dla Ciebie :) MUSZE SIE POCHWALIC ZE ALA WAZY 7300 :D :D :D Jest już zdrowa i czas na mroźne spacery....a ja znów mam ten sam problem ...w co ja ubrać?! Napiszcie dziewczyny co włożyc pod kombinezon...wystarczy body i koszulka bawełniana z długim + rajstopki...czy jeszcze jakieś sweterki ???

my już spakowani czekamy na męża aż przyjdzie z pracy i fruuu nie ma nas :D Pyniu ja Lenke ubieram tak: body, rajstopki, bluzeczka, spodenki, sweterek, kozaczki, szaliczek, czapeczka i kombinezon. Kładę ją do wózka i nakrywam kocykiem :)) BRAWO dla Ali za kg ❤️ Myślałam, że przez chorobę Lenka spadnie z wagi ale ważyłam ją na ostatnim zastrzyku i jest 8 kg :)) Mała posmakowała w danonkach jak widzi że niosę go i łyżeczkę to buzia sama jej się otwiera :D Mamuniu 🌻 i dla calej reszty 🌻 ❤️

Dziewczyny to dla Was, Waszych pociech, mężów i bliskich: W tym dniu radosnym, oczekiwanym, gdzie gasną spory, goją się rany życzę Wam zdrowia, dużo miłości, niech mały Jezus w sercach zagości, szczerości duszy, zapachu ciasta, przyjaźni, która jak miłość wzrasta, kochanej twarzy, co rano budzi, i wokół pełno życzliwych ludzi. Aneta z mężem i dzieciorkami :)) Jasiem i Lenką 🌻 ❤️

witam:) nula- ja nie cierpie lepienia pierogow wrrrr super ze wynikach jest poprawa:) pyniu- dla alusi ❤️ i szczesliwej siodemki heheeh marchewo- sliczna fotka na n-k:) czyzby maz ocknal sie wraz z Duchem Świąt?? moj raczej nie i dzis rano byla mala wojna:(tzn ja ja rozpetalam.....po co siedzi do pozna a potem rano oczekuje wspolczucia??to juz tylko moim obowiazkiem jest wstawanie razem z dzieckiem??nawet bak wie ze rano nie wolno dotykac taty bo krzyczy( slowa dziecka)a mamusia mowi oooo a kto to wstal??🌼moj synus slicznie rano mowi mamusiu obudz sie juz:) i caluje❤️ a tate kojarzy z rana jak chmure gradowa:(smutno mi ze taki bedzie mial wizerunek budzacego sie taty..... dzis moj maz mowi jejku kiedy ja sie wyspie?? a ja mu na to mezu spisz przecietnie od 23.00-8.00( zdaza sie ze wczesniej idzie spac lub pozniej wstaje niemniej jednak te 8 godzin spi..)kiedys to bylo twoje marzenie:( i jak tu dogodzic.... chyba ustepowaniem zeby hrabia spal po 14 godzin.... a potem powie jeku glowa mnie boli moglas mnie obudzic:( andziu- milej podrozy i jeszcze milszego pobytu:)

dodam jeszcze ze przez to ze siedze w domu tylko MOIM OBOWIAZKIEM jest wychodzenie z dzieckiem na dwor..... no i czasem babcia sie zlituje:)( jak to kobieta) wychodze z malym coziennie na te 40 min dzis bylismy ponad 1h:) ja sie bawilam z psem a maly kopara:)

niestety Mamuniu moj etż anty spacerowy :( wiem jaki to ból :( moj ma argumnety: 1) co zrobie jak mi sie rozplacze na dworze?? na co ja: TO SAMO CO W DOMU!!!!!! NA RECE I USPOIOIC. nie wiem , co on chcialby z nim na tym dworze wtedy zrobic :( 2) w co go ubiore?? ja na to: JEDNA WARSTWE WIECEJ NIZ TY MASZ NA SOBIE!! na co moj maz: drogi oddechowe mu zamarzną :O :O :( :( :( na co ja juz na caly regulator: no tak bo u nas jest ALASKA przecież!!!! bylismy na tych zakupach na osiedlu (podkreślam ;) ) w piątek, i po 30 minutach, mowi ze on juz leci do domu, bo mlody zap. pluc dostanie, przeciez jest mroz, chyba z -10 stopni :O :O a nie byl oczyiwscie ;) mowie ze dopeiro 30 minut jestesmy, niechże sie uspokoi, to roztoczyl przede mna wizjje zamarznania na 5 roznych sposobow, a potem zlosliwie sie wlokl niemilosiernie, zebym zobaczyla ze naprawde jest zimno i na pewno zamarznie :O gdyby on wiedzial ze my zazwyczaj lazimy 1,5godziny..... on schizuje a potem ja sie boje wyjsc z domu bo od razu mam wizje ze mi dziecko zamarznie, wczoraj go nawet obudzilam, bo tak dlugo spal jak nigdy, pomyslalam ze popada w jakies zamarzniecie ;) :O :O :O Pyniu - ja zazywczaj tak ubieram: bodziak, welurowa, grubsza koszulka, rajsotpki, kobinezon. choc ost. dolozylam cienka bawelniana koszulke pod spod i tez bylo mu dobrze. a zakladacie szalik?? bo dziecko w kombin. tak jakby nie mialo szyi, nie wiem czy wiecie co mam na mysli, i jak wiaze mu jeszcze ten szalik to juz w ogóle mu niewygodnie, a szalik zamiast byc na szyi to jest ale na twarzy, na ustach najbardziej, potem go slini i mu przymarza :O

całe szczescie ze mój uwielbia spacery z dziecmi, nie musze go o to nigdy specjalnie prosić :))

A szaliczka nie zakładam - śliniłby się od razu i więcej kłopotu by z nim było niz to warte. Zresztą podał sie na tatę - ten też całe życie bez szalika i czapki. Kamcio największy wrzask urządza jak zakładam czapeczkę. Zawsze kombinuję podstępnie, inaczej bym chyba ogłuchła.

wiesz no jak już kiedyś pisałam nigdy nie czytałam siatek żywieniowych i daję dzieciakom to co lubią nie mają uczuleń nic ich nie boli i jest ok

Witam Mamunie :) Dopiero dzis mam okazje zajrzec do was bo wczoraj robilam male zakupy i ostatnie porzadki . Na 18sta tez pojechalismy na rehabilitacje . Tatiance bardzo podobaly sie cwiczenia i pan :) gaworzyla do niego i smiala sie .A facet stwierdzil ze dawno tak serdecznego bobasa nie cwiczyl bo duzo placze . Tatianka ma niestety spore to napiecie miesniowe .Sztywny bark i ramiona .Ale jestesmy dobrej mysli bo rehabilitant pokazal nam pare cwiczen .Mamy to robic w formie zabawy 3 razy dziennie po 15 min .Dzis juz raz cwiczylismy . Juz mamy umowiona nastepna wizyte .Zaraz po swietach gosciu ma sprawdzic postepy . Zalozyl ze moze to potrwac okolo 3 mc . 🌼 🌼 Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wielu głębokich i radosnych przeżyć, wewnętrznego spokoju, wytrwałości i radości oraz błogosławieństwa Bożego w każdym dniu nadchodzącego Roku Zyczymy razem z Tatianka Wszystkim Mamusiom i Dzieciaczkom :)

andziu- przypominasz mi moja kolezanke:) wybacz bez urazy ale ona moim zdaniem dawala wiele owocow, warzyw, chrupek..chipsow... itp za wczesnie do jedzenia:( fakk ze teraz alus lubi cole.... czy np.czekolade:) za duzo danonkow moze spowodowac przedawkowanie wapnia.... podobno te serki zawieraja ilosc w. potrzebna przedszkolakowi:)ja tez dawalam malemu ale ograniczylam potem.....tak samo monte sa dla 3latkow..... kapucha z grochem jest tylko zdeczko groch mi sie rozgotowal:( upsss ale smak jest boski:) zaraz bede robic szyszki a wieczorem makowki:) marchewo ty pytalas o przepis otoz siostra kazala mi kupic gotowa mase makowa z bakaliami...w drugim garnku ugotowac 05l mleka wlac to do masy ( ma byc ani nie za geste ani nie za rzadkie...potem chalke dac na spod do miski i przekalac masa..... na to moze byc polewa czekoladowa itp:) ja robie tego troszke tak tylko do sprobowania:) jak dobrze ze kopiuje posty:)

mamuniu czipsów nie daję, deserki Lena je ze słoiczka a np Jasiek do dziś nie pije napojów gazowanych za to uwielbia wodę mineralną niegazowaną, wie że coca jest dla dorosłych i nawet jej nie woła a napoje gazowane dstaje tylko sporadycznie i właśnie z tego powodu jestem dumna że moje dziecko woli soczek przecierowy od napoju gazowanego

andziu- moj niestety llubi cole choc do 2 urodzin nie pil.... ale moj maz nie moze zrozumiec ze tego nie wolno dawac:( teraz sama mu daje od czasu do czasu upsssssss dodam tylko ze pijemy cole bardzo rzadko:) ja sama pije wylacznie niegazowana wode... a maz soki:) czipsow alus nie lubi heehh ale cukierki i czekolade poprostu kocha przychodzi do mnie i mowi plosie nio plosie daj mi cioś sł0odkiego:) dobrego:)czasme sie ugne innym razem nie.... najdziwniejsze jest to ze czasem zje sporo czekolady i nigdy nie mial zatwardzenia??ufff