Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stojacy z boczku

Odchudzanie - bzdura

Polecane posty

Do stojący z boczku - idealna waga to przy 165 .... 55 -60 kilo ? Wydaje mi się troszkę przydużo ... ale ja mam odchył na punkcie figury :P :D

a ja mysle ze 55 lub 60 kg przy 165 cm wzrostu to tak w sam raz:) kiedys mialam taka wage ale mi sie przytylo:(

Gość Najbardziej mnie
A ja mysle ze trzeba byc czlwiekiem niezaleznie od tego czy wazy sie 50 czy 100 kg

Gość co mozna
Co mozna wiedzies o zyciu seksualnym mrowek, nie zyjac nigdy w mrowisku ? Dokladnie tyle samo co wiedza ci ktorzy sie tu wymadrzaja nie wiedzac jakim problemem jest otylosc. W zwiazku z tym zycze wam serdecznie, ale to naprawde serdecznie aby kiedys was, albo kogos z waszej najblizszej rodziny, to spotkalo. Wtedy sobie o tym pogadamy ,i ciekawe czy wasze zdanie bedzie takie samo jak dzis ?????? Czy bedziecie pieprzyc takie farmazony o zaniedbaniu , zapachu i tym podobne pierdoly. Dla mnie jestescie zalosni i wolalbym chyba byc tlustym wielorybem, anizeli takim pustym dupkiem jak autor topiku.

do co można - jak możesz być tak zawistny/a !!!! Życzysz komuś otyłości ?? Obcym ludziom ?? Ja nawet najgorszemu wrogowi nigdy nie życzyłam jakiejkolwiek choroby czy krzywdy jak możesz być taka/taki nienormalny ?? Czy Ty chciałabyś\' chciałbyś aby Tobie ktoś zyczył nowotworu albo czegoś równie strasznego ?? na pewno nie więc nie bądź taki hej do przodu ... żałosne .. Zresztą otyłośc genetyczna to bardzo mały odsetek wiekszośc włansie wynika z nieodpowiedniego odżywiania i stylu życia :o więc jeśli będziemy się pilnowac to nawet Twoje klątwy nic nie pomogą ...

Gość co mozna
Jakiej choroby komus zycze ??? przecierz to tylko zaniedbanie i niechlujstwo. Tak twierdza ci ktorym tego zycze i dlatego im tego zycze.

Gość co mozna
A dodatkowo jak jestes Identyfikator taki pilnujacy sie, to Tobie tez zycze abys sie kiedys przekonal jak to pilnowanie potrafi wygladac. A moje zyczenia to nie klatwy , tylko zyczenia a, czy sie spelnia to ponoc zalezy tylko od tego czy sie bedziesz pilnowal wiec, moze nie musisz sie obawiac - albo ??? Co do stwierdzenia ze najgorszemu wrogowi sie nie zyczy, to tez pusty slogan, wiesz dobrze czego tak naprawde ludzie sobie zycza i to wcale nie wrogowie, gorzej niz zwierzeta !!!! Gruba baba w autobusie to gorsze jak gangrena na przystanku zostawic , albo wogole "wyeliminowac" bo potem smierdzi fuj, co za paskudztwo... popaprani esteci .Ale jak o sobie mowia to kazdy taki swiety..... nawet muchy by nie skrzywdzil. Myslalby kto zbior cnot.....

naprawdę nie życzę żadnemu wrogowi nic złego czy Ty nie rozumiesz że niektórzy ludzie są zyczliwi ?? Dlaczego życzysz mi zeby byłą gruba i brzydka co Ci złego zrobiłam ?? Odczep się jakiśsfrustrowany jesteś ... naprawdę ,,,, podłość ludzka nie zna granic :( ... wiesz co Ty chyba musisz miec dziś jakiś zły dzień skoro piszesz takie brednie albo ktoś Cię skrzywdził ....

Gość co mozna
To nie ja sie przyczepilem do Ciebie !

Gość tuttifryyyti
o jezu , jej chodzi o to, ze ktos kto nie ma problemu z otyloscia nie powinien oceniac innych ludzi. bo tego nie rozumie. proste? racje ma dziewczyna

Gość Astral
Wierze, ze autor topicu chce dobrze, ale jego rady sa mniej wiecej takie, jak rada dla palacza; "po co palisz te ohydne papierosy? Wygladasz nieestetycznie, smierdzi ci z buzi, lepiej jakbys nie palil, mial biale zabki, zaoszczedzil pieniadze, wiec po prostu przestan palic, albo lepiej w ogole nie zaczynaj". Wszystko niby racja, ale czy to takie proste? Prawda jest taka, ze otylosc bierze sie nie tylko z lenistwa i obzarstwa, ale, poza chorobami, takze ze stresow, nieakceptowania siebie i ciaglych diet, po ktorych organizm odreagowuje i pojawia sie efekt jo-jo. Osoby otyle sa wystarczajaco nieszczesliwe bez Waszych obrazliwych komentarzy i zlotych rad, wiec prosze, zachowajcie dla nich troche szacunku, jako do ludzi, a nie przedmiotow, ktore psuja Wam estetyczny widok. Osobiscie chcialabym zobaczyc szczesliwych i pewnych siebie grubaskow, ale to rzeczywiscie musi byc trudne w tak nietolerancyjnym spoleczenstwie.

Gość stojacy z boczku
kapeczko - jestem ze Szczecina ;-) wcale nie ucieklem od tematu - po prostu bylem na plazy - w taka pogode to tylko w wodzie mozna siedziec i ogladac ladne zadbane dziewczyny wlasnie takie 165 cm 55 - 60 kg ;-) Wiem ze moze dla niektorych to jest za duzo, ale ja nie lubie wieszaczkow a dziewczyna przy tych wymiarach ma wszystko na swoim miejscu i nie poobijasz sie o kosci ;-)

Na szczęście nie jestem w typie autora bo mam 174 ;) Poza tym jak ma zapobiegać przybraniu ktoś kto AKTUALNIE zle sie czuje we własnej skórze? Samo zapobieganie to za mało, niektore wolą się bardziej wysilić i podobac sie przede wszystkim sobie a nie jakiemuś facetowi.

ja nie mówie o genetyce-to swoją drogą. ale jak siedmiolatkowi ciągle babcie wpychają ciasteczka to co sie dziwić ze tak wygląda i nabiera takich nawyków?? ja tak miałam jako dziecko... pierogi ciagle i kopytka a na deser makowiec. a potem mijają kolejne lata.. 12 lat już sobie zdałam sprawe ze jestem gruba, no ale było cięzko nie miałam pojęcia o dietach itp. w domu dalej smażą się schaboszczaki.. miałam 15 lat to juz katastrofa.. głupie odchudzanie przyniosło za sobą efekt jojo.. to nie jest takie proste po schudnięciu poprostu nie jesc.. albo coś... gdyby takie to było łatwe jojo by było czymś naprawdę rzadkim-a jest właśnie odwrotnie. potem nastały kolejne lata... było coraz gorzej, ale perspektywa w moim przypadku zrzucenia 10kg nie dałaby kompletnie nic, namęczyłabym się miesiącami, a tu marne 10kg któych nawet nie widać u osob grubych... a w domu dalej smaży się schabowe... no ale wkoncu nastał taki okres, ze powiedziałam dosyć. i wziełam się za siebie, nie udałoby się napewno bez rodziców, którzy przestali mnie tak "rozpieszczać" jedzenie uzaleznia jak narkotyk prawie.. dlaczego nikt nie brzydzi się narkomanów? alkoholików? palaczy? ruch tu nie ma nic do rzeczy, ja w wieku 14 lat trenowałam kajakarstwo, najpierw woda, potem bieg, na koncu siłownia i tak 6 razy w tygodniu- ale co z tego jak w domku czekała kolacja 2 tyś kalorii???? :o poprostu do odchudzania trzeba dojrzeć, niektórzy kiedyś dojrzeją a niektórzy nie.... a takie właśnie wasze "zaniedbania" zdarzają się bardzo rzadko!!!! bo wątpie ze taka 20dziestolatka będąć szczupła nagle zaczeła lezeć cały dzien na kanapie i sie obżerać, NIE! tak nie jest!!!!!! oprócz chorób są tez ciąze po których niestety zostaje, ale przedewszystkim otyłość wyniesiona z domu!!!!!!!

Gość ranycozaludzie
krytykowac kogos jest bardzo latwo ale okazac odrobine zrozumienia to juz bardzo trudno. ja jestem szczupla, ale nie potepiam i nie traktuje ludzi otylych jak niektorzy z was, uwazam ze otylosc jest choroba i bardzo ciezko sie z niej wyleczyc, dlatego podziwiam kobietki ze z tym walcza. mam duzo kolezanek z nadwaga i sa rewelacyjne, wesole, zadbane, wiec jak slysze krytyke na ten temat bez poznania przyczyn to krew mnie zalewa...

Gość gość
Jak już chcecie skutecznie zrzucić kilogramy to zamówcie sobie tabletki na odchudzanie Thermacuts, po tym wogóle nie chce się jeść i ma się mnóstwo powera, zrzuciłam przed studniówką ładnych pare kilogramów. Tu wiecej info - pilloledimagranti.pw

Gość gość
Ja nie rozumiem traktowania grubszych osob jak podludzi, zwierzat jakichs - ty swinio, spaslaku, krowo itp. Im tez nalezy sie szacunek, nie kazdy musi byc obiektem seksualnym i faceci powinni sie z tym pogodzic a nie obrazac.

Gość gość
Do kapki kanapki: Masz u siebie w rodzinie kogoś z chorobą, jak np. cukrzyca? to zapytaj się tej osoby, dlaczego wpieprzał pierogi, żurki i inne polskie świństwa ?Przecież sam sobie ktoś funduje chorobę, no nie? Otwórz oczy, rozejrzyj się. Mamy XXI wiek , you tube , google. Wpisz OBESITY GDZIEKOLWIEK I poczytaj. To nie jest wina osób otyłych, lecz wielkiego świata biznesu i lobbystów. Wychyl swój zadziorny nos na inne kontynenty i zdobądz podstawową wiedzę w tym zakresie, a potem możemy polemizować. Ja jestem szczupłą osobą , nigdy przenigdy nie skrytykuje: osoby otyłej, palacza, pijaka,kogos kto jest inny. Bo to nie jest moje życie, nie siedzę w czyjeś glowie i nie znam powodów. Jak ktos mnie pyta co robię,że jestem taka szczupła to może trochę podpowiadam i pomagam jak tylko moge. Poczekaj , jeszcze dwa lata, a w polsce zacznie się to samo , co na świecie: obesity. tego jeszcze u nas nie ma , bo polska jest po prostu nową demokracją i wszystko mamy opóźnione. tak w skrócie.

Gość gość
Dodam jeszcze, że ja sama jem warzywa, pierś z kurczaka i takie tam. i wiesz co/ osobiście uważam,że mi to i tak nic nie da , bo wiem jakie goowwna są używane przy "zdrowej zywności" rak murowany. Wiec nastepnym razem , jak nazwiesz kogoś zapuszczonym , pomysl o sobie ŻE JESTEŚ PRZEGNITA CHEMIĄ, a wtedy otworzą ci się oczy. Choc wątpię, bo rozumu i zdolności myślenia , ty napewno nie posiadasz. Dziękuję i zyczę dobrej nocki.