Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ForgetMeNot

jaki firewall?

Polecane posty

Gość ForgetMeNot

Mam problem z firewallem wczesniej mialam testówkę agnitum outpost ale sie skonczyla po 30 dniach i kiedy po raz kolejny chcialam sciagnac go to po prostu sie nie dalo (zadaja wykupienia klucza) a zapora mi odpowiadala. JAKI DARMOWY FIREWALL JEST GODNY POLECENIA PRZEZ WAS???

Gość ForgetMeNot
no ja tez go mialam i byl super ale juz go nie moge miec za friko

Gość a co to jest ten firewall
???

Gość sciana ognia

Gość ForgetMeNot
jak suma nazwa wskazuje zapora ogniowa :)

Gość ale mozesz to bardziej
sprecyzowac? nie mam pojecia co to jest i do czego to słuzy? to jakis program? ale do czego słuzy?

Gość ja mam Sygate

Gość ForgetMeNot
w necie jest duzo informacji, poszukaj sobie a tak ogolnie to zeby sie rozne wiruchy nie przyczepialy i zeby cie w sieci nie widzialy niepozadane osoby

Gość sciana ognia
kiedy masz firewalla dla kogos kto nie jest hakerem z prawdziwego zdarzenia trudniej jest zając Ci kompa :) niektóre wirusy nie polegaja tylko na tym ze zepsuja ci komputer, powiesza system czy cos tam :O "złe" linki moga zawierac keyloggery - takie dranstwok tróe zapamietuje i przesyla temu, który to wtsłał to co wstukiwalas na klawiaturce i tym sposbem inna osoba poznaje jekie masz hasła: do gadu to maly pikus gorzej jak pozna do banku :O kiedy nie masz firewalla nawet nie wiesz z czym moze sie twój komp łączyc, firewall blokuje wszystkie próby łączenia sie twojego kompa i pyta sie ciebie czy chcesz puscic czy tez nie.

Gość ForgetMeNot
wszystko fajnie ale w sumie 2 osoby odpowiedzialy mi na moje pytanie

Uzywam Kerio - polskojęzyczny darmowy , prosty w obsłudze. Jak na moje potrzeby w pełni zadowalajacy. Komp działa ;)

Gość mam ZoneAlarma
Darmowy (w wersji podstawowej), nie ma niestety polskiej wersji językowej. Niestety, najnowsza wersja to szajs - są z nią problemy. Ściągnij z netu wersję 6.1.7 i zainstaluj. Trzeba trochę znać angielski żeby go wstępnie skonfigurować (ale jest to naprawdę proste). Potem działa w tle bezszelestnie. Regularnie skanuję kompa dobrymi programami antyśmieciowymi i nigdy nic nie znalazły.