Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marcin baszczyński

LIFE IS BRUTAL AND FULL OF ZASADZKAS! kto pierwszy powiedział to zdanie?

Polecane posty

kiedy pojawiło się to powiedzenie? i czy padło ono w mediach, w jakimś filmie, kabarecie? słowem, czy wypowiedział je ktoś sławny, czy po prostu jakiś szaraczek i tak się rozprzestrzeniło w narodzie polskim. kto wie niech się wypowie, a kto nie wie i też chce wiedzieć, niech od czasu do czasu podciąga ten temat.

Gość tymmon
Life is brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas to jest pełna wersja :)

byl taki program na TVN - \"Agent\". W pierwszej edycji byl tam taki gruby facet, Jurek chyba mial na imie. I on uzyl tego stwierdzenia. Ale nie mam pojecia czy to bylo po raz pierwszy :)

pozdrawiam kolegów z repry 🖐️ :classic_cool: ale ten \"agent\" to chyba tylko użył tego zwrotu. bo ja to zdanie usłyszałam, jakoś na przełomie podstawówki i liceum, czyli ok roku 1997/8. a wcześniej mnie w Polce nie było, więc nie wiem, od jakiego czasu już funkcjonowało...

Gość pelna wersja to je taka
Life is brutal and full of zasadzkas, zakretas and sometimes kopas w dupas

a może to nasz wspaniały niemiecko-holenderski odszczepieniec chudzielec, Ebi Smolarek powiedział :D on tyloma językami włada, że pewnie mu się cosik pomyliło ;) :classic_cool:

Gość tłumoczek
no jo to znam z piosenki kayah , a wcześniej kiedy było to nie wiem

pelna wersja brzmi: life is brutal and full od zasadzkas and sometimes kopas dupas but są takie chwile and dla te chwile warto life

Gość a taki jeden ...
w 93 roku... na ławce... czarnym flamastrem... spotkałem się z tym tekstem ... podobno to Kwiatek wymyslił

Gość myślimy o tobie
A który Kwiatek? Henryk Kwiatek, co się przyjaźnił z gościem ze świętego obrazu?

Gość a taki jeden ...
nie ...ten... taki jeden z zamoscia

Gość KSM
a mi sie wydaje,ze to ktos z redakcji KSM-u czyli Kalendarza Szalonego Malolata :P

Gość heloooooł
MONIA :D 🖐️

Gość hellllloooooooo paula
!!!

Gość dimitrios
Pierwszy raz słyszałem to powiedzenie ok. 1977 roku, to było w szkole. Nie wiem, skąd pochodzi.

Ja pierwszy raz usłyszałem w 1981 roku w wertsji z end full of zasadzkas. Przed tam słyszałem gołe { LIFE IS BRUTAL }

A ja znam: life is brutal and full of zasadzkach and sometimes kopas w dupas nd ciosas under pasas, a za każdym cornerem czai sie danger :)

Life iz brutal and full of zasadzkas and sometimes kopas dupas, but są takie whiles and dla tych whiles warto live! Life is brutal and full of zasadzkas and many paskudas on every krok. I tez mnie ciekawi: WHO?

JAcek ty wiesz jak ja cie kochom :D :classic_cool: nie moge doczekac sie kolejnego zgrupowania kadry...bedzie ziolo i bedzie wesolo :D