Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana_brzydka_noga

Straszny problem z owłosieniem na nogach-wrastanie itd!!

Polecane posty

ostanimi czasy mam straszne problemy z włosmi na moich nogach! 2 razy wydepilowałam je sobi edepilatorem no strasznie mi sie włoski powrastały;( nie mogłam sobie z tym poradzić!no i wpadłam na "genialny" pomysł powyciągania ich z pod skóry pęsetą!No i narobiłam sobie pełno małych ranek z czego zostały ślady (jakby małe przebarwienia,blizny) Nogi to mam straszne, coprawda to schodzi ale strasznei wolno! Teraz to już nie wiem co mam robić, golić, depilować, wyrywać,czy moze jakieś plastry kremy? Co jest najlepsze co? a moze jest jakis sposób na usunięcie tych śladów po włoskach?? Wsyłucham wszystkich rada

Gość Well - Well
tez mialam ten problem... tyle ze mi sie wdalo zakazenie i mam pokazne blizny, ktore jeszcze po roku mi nie zjasnialy :] Dlatego wole maszynke- trzeba uzywac czesto, ale bez takich numerow :) jak masz pytania, napisz do fajnej kosmetyczki www.Kobieta.WellnessLife.pl www.WelnessLife.pl - napisz - odpowiedza :) ------------------- Jestem Well Żyję Well Myślę Well po prostu... WellnessLife

Gość mam ten sam problem
tylko, że moje nogi nie kwalifikują się pod żyletkę, bo zarost mam gruby i czarny i po ogoleniu całe nogi i tak wyglądają nieestetycznie, bo całe są w czarnych kropkach. :(

no kurde i co tu robić! :((

A stosowałaś peeling? Jeśli będziesz go używała systematycznie to nie powinno byc takiego problemu z wrastaniem włosków. Wiem, bo sama to przerabiałam :O

no uzywam uzywam a powiedz mi jak często ty to robisz?

depilacja - raz w tygodniu chyba... nie wiem... a peeling tak 3 razy w tygodniu... chyba poprostu początki depilacji przy użyciu depilatora są takie trudne a później... później już jest lepiej... przynajmniej w moim przypadku ;)

Gość brrrrrrrrrr
faceci to mają dobrz!! po co w ogółe te włosy rosną???makabra

Gość mam ten sam problem
peelingi nie pomagają:(

Gość Well - Well
...dlatego najlepiej uzywac maszynki :) _________________ Jestem Well ... a Ty? Po prostu ... www.WellnessLife.pl

Mi nie wrastają ... może nie mam tendencji o wrastania ale ja poprostu codziennie jak się kąpię to szoruję nogi taką szorstką gabką i pootem smaruję balsamem. jak skóra będzie miękka to nei powinny wrastać ale nie wiem jak to jest bo zaznaczam ze nie mam do wrastania tendencji.

Ja po maszynce to dopiero miałam problemy... To jest poprostu kwestia skóry... każda inaczej reaguje. A może nie poddawać się po 2-krotnej depilacji tylko poczekać jeszcze? Spróbuj...

Identyfikator... no właśnie... szorstka gombka do mycia i obowiązkowo balsam! Ja mam w przeciwieństwie do Ciebie małe problemy z wrastaniem, ale to mi tez bardzo pomaga :)

Gość fatyga
wyprobujcie paste cukrowa do depilacji. tez mialam taki problem z wloskami a teraz juz mi nie wrastaja i sa o wiele slabsze.

Gość mam ten sam problem
Ani szorstka gąbka, ani balsamy, ani golenie.:( Nic nie pomaga.

a co to za pasta cukrowa???

Gość swirussss
wate cukrowa sobie kup i nałóż na nogi

Gość fatyga
robi sie ja samemu w domu. jest naturalna i nie powoduje zadnych podraznien i o wiele mniej boli niz wosk

już kiedyś był taki topik, i dziewczyny zachwalały na nim Folisan na wrastanie włosów :) może warto wypróbować

Gość Anayela
Zamiast depilatora wolę plasterki (tanita) z woskiem na zimno - wszystko wrasta nie ma rady. Ale używam peelingu regularnie i myję się rękawicami antycellulit i wtedy jest dobrze :) Buźka😘

Gość ivvela
Mnie pomaga jedynie codzienny peeling i codzienne golenie maszynką (brrr nawet wtedy gdy skóra jest podrażniona i są ranki, może na początku to jest niemiłe ale po jakimś czasie ranki się goją a systematyczne golenie sprawia że wyrastający włos ma "ostrą" końcówkę i z łatwością przebija sie przez skórę zamiast pozostwać w niej). Peeling ścieńcza naskórek i stopniowo "wydobywa" włosy spod skóry. Na blizny i przebarwienia są specjalne kremy i maści w aptece, niestety drogie i trzeba je stosować dość długo, najlepiej zimą gdy się nie opalamy...Oczywiście zrezygnuj z wosku i depilatora mechanicznego. Osłabiają one włos i wtedy nie moze przebić się przez skórę więc odrastając rośnie sobie pod skórą...brrrr Jeśli golenie Cię podrażnia spróbuj może kremy do depilacji. Na wrastające włoski podobno dobre są także maście i balsamy z mocznikiem, zmięczają skórę i delikatnie złuszczają (popytaj w aptece).