Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jahuuuuu

koronka porcelanowa czy całoceramiczna na zęba?

Polecane posty

Gość jahuuuuu

nie wiem jaką zrobić, porcelanow jest tańsza i podobno trwalsza ale całoceramiczna bardziej imituje prawdziwy ząb i nie widać żadnego metalu,jakie macie doswiadczenia???

Gość jahuuuuu
???

Gość jahuuuuu
ktoś ma koronkę?

Gość ja mam koronkę porcelanową
na opiłowanym zębie i nie ma tam żadnego metalu

Gość jahuuuuu
od spodu też nie widać tego metalu?

Gość ja mam koronkę porcelanową
nie, jest cała biała :) koszt o ile pamiętam to 300 zł od zęba

Gość jahuuuuu
a kiedy to było i w jakim mieście ?bo u mnie w Gdańsku 600 zł

Gość berbećxxl
kto jeszcze ma

ja mam dwi górne jedynki .zanim zrobił mi powiedział ze najleprze są z samej porcelany bo nie widać że \"sztuczna\". w środku jak ci upiłuje ząb nakłada się metal a potem koronkę z porcelany - to najgorsza koronka i najtańsza ,wygląda dziwnie bo przebija właśnie ten metal (to zależy od światła). Ja mam w srodku nałożoną koronę z złota na zewnątrz porcelana .Za te dwa zęby zapłaciłam 1600 zł.Z samej porcelany(najteprza) jedna korona 1000zł. Ja jestem uczulona na zwykły metal i dlatego mam złoto a na samą porcelanę zabrakło kasy.Jestem zadowolona (a to przecież jedynki ) znajomi nic nie zauważyli gdy powiedziałam byli żdziwieni że tak perfekcyjnie można zrobić .

do -ja mam koronkę porcelanową -cała porcelanowa koronka kosztuje 1000 zł.od zęba w szczecinie .taką za 300zł. to własnie ta z metalem w srodku u nas taka dochodzi do 450zł. CAŁA porcelana jest najdroższa! Njlepiej wszystkiego dowiedzieć się w gabinecie \"mój\"doktor pokazał mi wszystkie rodzaje koronek dokładnie \"opisał\"za i przeciw i są dość duże różnice w kolorze cenie ...mogłam nawet sobie dopasować kształt aby to ładnie wyglądało. Radze iść do odpowiedniego dentysty nie pierwszego z brzegu.