Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość foxylady

Moje dziecko połknęło guzik

Polecane posty

Gość foxylady

Już tydzień temu. Nie ma żadnych ojawów, że coś się dzieje, ale nie zauważyłam go w kupie. Czy ktoś miał podobną sytuację? A guzik był mały, przezroczysty i gładki.

Gość nie martw się jest ok.
nie martw się, gdyby polknęło pieniażek to mogłabyś się martwić, ale guzik jest z plastiku i kwasy żoąłdkowe dawno go strawiły, pomysl, jak np dziecko choruje i dostaje takie tabletki powlekane, takie dwukolorowe zazwyczaj, to tez je połyka i jest wszystko ok.

Pamiętam,że na zajęciach z chirurgii dziecięcej mówili nam, że po połknięciu czegoś przez dziecko trzeba obserwować kupę nawet do 14dni - bo może aż tyle trwać wędrówka przez jelita (może się chwilowo gdzieś w zakamarkach schować). Jeśli guzik był plastikowy i mały to nie ma się co martwić - na pewno wyjdzie dołem jeśli zmieścił się górą:) Cierpliwości. A może po prostu nie zauważyłaś, a dziecko już go wydaliło, albo wcale go nie połknęło? Raczej nie sądzę aby został strawiony - plastikowe przedmioty raczej są wydalane dołem - koraliki, guziki itp. raczej sądzę, że go przegapiłaś...