Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 dokładnie...co to jest PCO ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość co to jest PCO Napisano Lipiec 21, 2006 dobra ja znalazłam prosze link, sama tez czytam http://www.libramed.com.pl/wpg/NumeryArchiwalne/11/05.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kkkjjj Napisano Lipiec 21, 2006 Powinnaś miec wykonane badania hormonalne , ze szczególnym uwzglednieniem prolaktyny . Hiperprolaktynemia , bez względu na przyczyne to chyba najczęstszy powód takiego problemu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 hmm.. zaskakujecie mnie coraz bardziej. Moze jednak to nic powazngo ? Ostatnio lekarz chciał wykluczyc problemy z tarczycą ( jestem dosc okrągła) ale gdy zrobiłam badania okazało sie wszystko w porzdku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kkkjjj Napisano Lipiec 21, 2006 Zaskakujecie ? A gdzie widzisz zaskoczenie? Mnie zaskakuje ,że Twoja lekarka , nic nie robi w tym kierunku ,zeby wyjaśnić lub chociaz znaleźć przyczynę. Miałam podobne objawy do Twoich. Pierwszym badaniem były poziom hormonów tarczycy , jak wyszły w porzadku , były nastepne . A u Ciebie echo , cos nie jest tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 Co do tej tarczycy to miałam te same badania, usg no i TSH itp Wyszło wszystko w porzadku Niestety to lekarz państwowy..i musze stwierdzic ze nie jest on ,, specem\". jezeli dalej nic nie bedzie działał- wybiorę sie do innego.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anii Napisano Lipiec 21, 2006 a co Ci ten to lekarz mówi? pewnie, że to normalne w Twoim wieku ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 nie nie... Powiedział: Aha...w takim razie damy znowu Luteine. Będziemy wywoływac\" I na tym sie skończyło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anii Napisano Lipiec 21, 2006 a to był ten sam, lekarz, co zawsze do niego chodzisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 tak, juz od 4 lat... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość do Ona Napisano Lipiec 21, 2006 po pierwsze zmień lekarza! możesz iść do panstwowego ale niech zbada hormony. Po drugie mozesz stosować olej z wiesiołka w kapsułkach w aptece bez recepty, to też pomaga na regulację cyklu:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anii Napisano Lipiec 21, 2006 oj zmień lekarz koniecznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 I niestety tak musze zrobic.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anii Napisano Lipiec 21, 2006 a jak ma Twoja mama, czy moze siostra jak masz z okresem? będzie dobrze, tylko pójdz do dobrego lekarz, zrób badania hormonów i powinno być dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 siostra tez ma przerwy ale max 2 miesiące, mama wogóle.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anii Napisano Lipiec 21, 2006 a z niedowagą problemu nie masz? bo czasem tez bywa probem z cyklem, jak ma się niedowagę. ja to jestem jakimś książkowym przykładem, bo zawsze regularnie mam okres. nwet jak miała 12 lat, to tak było. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 21, 2006 nic z tych rzeczy... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość anii Napisano Lipiec 21, 2006 spokojnie, młoda jesteś podleczysz się i będzie ok. niektóre dziewczyny też biorą tabletki antykoncepcyjne na ureglowanie cyklu, no ale tak od 17lat, to chyba niezbyt to jest wskazane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aln Napisano Lipiec 22, 2006 ja mam 17 lat i tez mialam problemy z nieregularnymi cyklami....poszłam do lekarza a ten wykrył torbiel na lewym jajniku...dla pewności skierował mnie na USG a tam juz wszsytko wyszło...7cm więc radze ci zmienic lekarza jak najszybciej bo jezeli to torbiel to musisz działac zeby nie rosła:) na pewno będzie dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 22, 2006 Mam nadzije ze u mnie nie będzie tak źle... I co z tym torbielem? jak go leczył.. ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aln Napisano Lipiec 22, 2006 w ubiegły czwartek miałam operację laparoskopową i już jest wszystko w porządku:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 22, 2006 A mozesz cos o niej napisac? na czym polegała, czy była bolesna..itp ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aln Napisano Lipiec 22, 2006 ale chodzi ci o operacje czy sama torbiel??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 22, 2006 operacje...no i jakie miałas dolegliwosci prócz przerw mniędzy okresami... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aln Napisano Lipiec 22, 2006 mialam czasami przerwy ponad dwa miesiace a czasami 10 dni...a jak już był okres to byl bardzo obfity i bolesny...było mi strasznie niedobrze i ogoólnie bylam strasznie oslabiona...krecilo mi sie w glowie no i prawie zadne tabletki nie pomagały..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aln Napisano Lipiec 22, 2006 a jezeli chodzi o operacje to tak: w srode poszlam do szpitala, zrobili mi badania krwi i EKG, badal mnie anestezjolog...nie moglam nic jesc a pic tylko do 22...wieczorem mialam hegar...na drugi dzien kolo 8 zaczeli mnie przygotowywac..zalozyli wenflon...musialam przebrac sie w taki fartuszek i zaprowadzili mnie na sale operacyjna...tam dostalam zastrzyk w posladek po to zeby nie bolalo po operacji...pozniej juz tylko maska z gazem usypiającym...i obudzilam sie juz na mojej sali...brzuch mnie bolal wiec dostawalam leki przeciwbolowe po ktorych chce sie spac wiec praktycznie spalam caly dzien...na wieczór mogłam juz powoli wstawac...pielegniarka wyjela mi cewnik i nalala wody mineralnej do kubka..napilam sie a siostra pomogla mi usiasc...zrobilo mi sie strasznie niedobrze i wymiotowalam ale w sumie nieduzo i tylko woda.....poza tym bylam strasznie oslabiona...pot lal sie ze mnie ciurkiem....posiedzialam tak przez chwile a potem juz bylo tylko lepiej....wstalam i pomaalu zaczelam chodzic...czulam sie jak dziecko uczace sie chodzic...na poczatek powoli ale pozniej juz lepiej..najgorzej jest wstac...pozniej strasznie mnie bolal bark..dostalam jakies leki ....i usnelam... na drugo dzien tylko troche mnie bolalo i okolo poludnia bylam juz w domq...ranki ladnie sie goja....tej w pepku w ogole nie widac a te w okolicy jajnikow to jak mówie: tylko dla wtajemniczonych:D:D hehe takze jest już dobrze i ciesze sie ze mam to za soba:)a ty jak najszybciej wybierz sie do lekarza:)trzymam kciuki:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ona ... 0 Napisano Lipiec 22, 2006 jak cos to ja mam w miare normalne i po Luteinie proawie bezbolesne. TYlko problemem są te długieee przerwy. I z tego co napisałas to była operacja..pewnie bardzoo bolało :( ja mam nadzieje ze to u mnie nic powaznego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nococ Napisano Lipiec 22, 2006 no co wy straszycie dziewczynę operacjami a jeszcze nie wiadomo, co jej dolega,może to tylko kłopoty hormonalne?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Filanka Napisano Lipiec 22, 2006 Ona... radze Ci szybko zmień lekarza! ja też maiałam takie problemy i mam do tej pory. byłam chyba u 5 ginekologów i kazdy mi tylko wywoływał okres albo luteiną albo proverą i tak przez prawie 4 lata.w tym czsaie przeszłam 2 anemie spowodowaną brakiem okresu i skonczyłam w szpitalu z workiem krwi bo inaczej bym sie wykonczyła(tzn. nie miałam długo okresu nawet po pół roku i nagle jak dostałam to miałam krwotok i dlatego wylądowąłam w szpitalu).od pół roku chodze do prywatnej kliniki(fakt płacę grubą kase:/) ale zrobiono mi szczegółowe badania i okazało sie że jestem bezpłodna jak na stan dzisiejszy.dostałam rówież leki na wyrownaie poziomu hormonów i daleka jeszcze przede mna droga by sie wyleczyć a byc może to leczenie jest bezcelowe:(nie jest do konca powiedzuiane ze napewno sie uda bo obecny lekarz stwierzdził że żeby to leczenie było pewne to powinnambył sie leczyć już jakieś 2-3 lata temu. zobaczymy czas pokaże... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość aln Napisano Lipiec 22, 2006 no wiesz ja jej nie strasze a ona sama prosiła zebym opowiedziala cos wiecej no to napisalam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach