Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sloneczko....

pomocy swedzi!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość sloneczko....

Kochane dziewczynki dostalam jakiegos uczulenia i strasznie mnie swedzi cale cialo;-(jestem w czwartym miesiacu ciazy i nie wiem czy moge wypic wapno (calcium) mam to od wczoraj ale dzisiaj juz nie moge wytrzymac

w ciazy takiego czegos nie mialam ale jestem alergiczka i na swedzenie (alergia na proszki etc) po prostu sporzadzam nastepujaca mixture ktora ci z pewnoscia tez nie zaszkodzi nalej 1/4 szklanki letniej wody, wrzuc do niej z 6 tabletek musujacego wapna (aby nei smakowego bo sie bedziesz kleila) i wysmaruje sie tym po ciele. powinno przejsc

Gość sloneczko....
Dziekuje Zrobie tak jak napisalas bo inaczej zedre z siebie skore:-)tak mnie swedzi BUZKA slodkich snow

lepiej idź do lekarza i sprawdź enzymy wąrtobowe Alat i Aspat mnie jak swędziało cało ciało okazało sie, że mam cholestazę ciężarnych:(

racja, szczesliwa mamo, ale chyba w czwartym miesiacu cholestaza jescze sie nie ujawnia----zwykle najwczesniej w drugiej polowie ciaazy..przynajmniej tak mi lekarz mowil:-P tym niemniej warto powiedziec lekarzowi.. acha, przy cholestazie swedzi najbardziej w nocy, i zwykle skora konczyn. Pozdrawiam

Gość sloneczko....
dziekuje dziewczynki Mozecie mi wyjasnic co to jest ta cholestaza z czego to sie bierze i czy to grozne dla dziecka Wszystko sie mnie lapie w tej ciazy:-( mam juz dosyc:-( aha najbardziej swedza mnie nogi i rece mniej plecy Moj gin wraca 3 sierpnia bo wyjechal na wakacjeale jak tak dalej bedzie to bede musiala isc do innego

Gość sloneczko....
zaczekam do jutra Moze to uczulenie od pomidorow albo ogorkow pozdrawiam

Ale powiedz koniecznie lekarzowi o tym swedzeniu, jesli nie przejdzie, oki? i daj znac co powiedzial. Dla mnie swedzenie bylo najgorsze na swiecie(mimo ze wynikow nie mialam najtragiczniejszych jescze), heheh, siedzialam po nocach w lazience i moczylam dlonie i stopy w wodzie chlodnej zeby nie zwariowac.Oby Cie to ominelo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam!!!!!

Gość zaciekawionaa
Kobieto, ze świdem to biegiem na pogotowie, przecież to ejst strasznie niebezpieczne. Leżałam kiedyś na sali z babką, co swędziały ją ręce i nogi, od razu wzieli ja na oddział. Biegiem do lekerza !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

u mnie jak zaczynała się ta choroba to myślałam, że nogi utnę sobie, tarłam stopami o dywan i o co popadło:( i też wyników nie miałam za wysokich, ale niestety zaczęły rosnąć i znalazłam się na patologii i leżałam 2 miesiące aż do rozwiązania:(

A mnie polozono do szpitala dopiero w 9-m miesiacu..wczesniej nie myslalam ze swedzenie moze o czyms swiadczyc. W tej ciazy okolo 28 tyg tez mialam podwyzszone aspaty i alaty a takze wysoki poziom kwasow w organizmie, ale jakims cudem (pewnie dzieki essentiale forte i bielieparowi) :-P wszystko pospadalo :-) 35 tygodni a mnie dalej nic nie swedzi, wyniki mam super i oby tak dalej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bylam tym zdziwiona, bo myslalam ze z wiekiem ciazy cholestaza moze sie tylko podwyzszac, a tu taka niespodzianka!:-D

Gość sloneczko....
kochane dziewczynki to chyba nie cholestaza bo dzisiaj juz mniej swedzi :-) prawie sie nie drapie Bardzo sie ciesze bo mam juz problemy z tarczyca i jakby sie jeszcze jedna cholera do mnie przyczepila to juz bym zwariowala:-) Zrobilam wczoraj wieczorem tak jak mi poradzila AniaM i przespalam cala noc bez drapania wiec chyba jest dobrze:-) dziekuje ze do mnie napisalyscie Czesem ciezko sie doczekac zeby ktos sie odezwal gdy ma sie powazny problem:-) Caluje i zycze milego weekendu