Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

po prostu Kaśka

Test negatywny po a mimo to ciaza?

Polecane posty

Mnie za każdym razem gdy robiłam testy wychodził wynik zgodny z rzeczywistością. Jak zaszłam w ciążę gdy robiłam test od razu wyszedł pozytywny, powtórzyłam jeszcze raz również od razu pozytyw. Nawet nie czekałam instrukcyjne 3 minuty zaraz jak stróżka moczu dotarła do listka testowego pojawiały się dwie wyraźne krechy (testy robiłam wieczorem). Jednak jeżeli masz wątpliwości polecam Ci zrobienie badania stężenia beta-HCG we krwi. To najbardziej miarodajny wynik. Jeśli wyjdzie wysoki (tzn. powyżej 100 jednostek) to znaczy, że jesteś w ciąży. Jeśli wynik wykaże niskie stężenie beta-HCG (1, 2, 3...) to znaczy, że w ciąży nie jesteś. Wynik ten oczywiście zależny jest od tego jak zaawansowana jest ciąża. Ja robiłam go zazwyczaj ok 5 tygodnia ewentualnej ciąży (tygodnie ciąży liczy się od terminu ostatniej miesiączki) jak nie byłam w ciąży wychodził na poziomie 2 jednostek. Gdy ciąża była faktem mój wynik wyniósł 9669 jednostek. Pozdrawiam.

No tak...bo u mnie jestem 4 dni po @ Przedwczoraj robilam test i negatyw. Okresu brak...no i piersi mnie wcale nie bola, co ja zawsze umieralam z bolu przed @...temp 37 rano, po przebudzeniu, potem wzrasta...juz nie wiem no...ale nie robilam testu Quick Vue czy jakos tak tylko inny jakis, juz nie pamietam...Pro test sie nazywal chyba..

W ogole podczas robienia testu zapomnialam,ze mam wkropic 5 kropelek...zrobilam najpierw 3 i wcale nie zabarwila sie plytka...dodalam po kilku sekundach dwie..tak to wygladalo..

Gość Axaa
No to poczekaj jeszcze ze 3 dni i zrób następny. Ale miesiączka mogła się przesunąć, choćby przez te upały.

Gość twinkle
@ nie bylo 6dni cieszylam sie, niestety, 3testy na nie i nie. Milam juz wszelkie objawy ciazy-urojone, grudkowaty sluz tez. 3maj sie zrob test za pare dni, a najlepiej wlasnie krew.

Hmmm...no zaczekam jeszcze troszke...ale to faktycznie dziwna sprawa...no i brak bolu piersi kurcze...sa takie miekkie i jedrne...ciezkie jakby ...ale nie bola wcale! Mama mowi,ze jestem...test pokazal ze nie...nigdy mi sie okres nie spoznial!

Gość Kati 25
Cześć dziewczynki Ja mam takie pytanko: ze swoim chłopakiem staramy się o dzidziusia drugi miesiąc (wiem, ze to bardzo krótko), 10.07 powinnam dostać okres a tu echo :) Zrobiłam sobie już dwa testy sikane pierwszy 14.07 a drugi 18.07 niestety oba wyszly negatywnie. Napiszcie proszę czy według Was jestem w ciąż? Czy testy sikane mogą się mylić? Mam niby objawy wczesnej ciąży: bolesność piersi, kłucie w prawym jajniku, ciągle jestem ospała i zmęczona. Ale z tego co czytałam są to objawy subiektywne i raczej ich nie powinnam brać pod uwagę.

Gość Axaa
Wyraźnie powiedz w aptece, że chcesz test wczesnociążowy. A objawy mogą być mylące, ja mam przed okresem różne objawy, które teoretycznie mogłyby świadczyć o ciąży.

dziewczyny kochane...wiem co czujecie...wszystkie bysmy chcialy, zeby testy nam sie myslily....i okazywala sie potem, ze jednak to ciaza!!!!! tez tak chce!!! jestem diokladnie w takiej samej sytuacji, juz 3 cykl sie staram i za kazdym razem sobie obiecuje ze nie zrobie testu wczesniej tylko poczekam do terminu @ zawsze robilam wczesniej bo nie moglam wytrzymac...teraz tez ok 6 dni po zaplodnieniu...oczywiscie klapa!!! w niedziele mam dostac @ mam jescze nikla nadzieje.... ale osobiscie znam 3 przypadki wykonania testow sikanych a mimo to byla ciaza, takze zawsze jakas nadzieja pozostaje!!!!!

No nadzieja jest zawsze... tylko,ze ja sobie nie wkrecam objawow...ja ich nie mam :D Cycki mnie tylko nie bola wcale...a tak to nic :] No i brak okresu...

ten brak okresu jest kapitalny!!!!! tez bym tak chciala...albo robisz beta hcg albo usg albo czekasz jeszcze i sikany kolejny....jak dobrze wiesz zapewne hcg roznie wzrasta u kazdej kobiety!!! jedna juz po zagniezdzeniu zarodka wytwarza tegohormonu duze ilosci a inna sladowe...takze ...masz duze nadzieje!!!!! a co do sluzu masz bialy i grudkowaty? hm...ja tez taki mam?? cycki tez bnie bola i zero czegokolwiek, tylko brzych momentami cmi...

Hehe..no dokladnie..nie mam nic :| No a zawsze mialam przed @ bolesne piersi jak cholera! Jestem juz 4 dni po terminie - test by ciaze wykazal, wiec sie nie ludze wcale... Sutki mnie tylko troszke bola...czasem brzuszek - tak juz od tygodnia okolo...no i nic :] Juz drugi test mowi,ze nie wiec nie :]

wiem, ze ciezko sie zyje w niepewnosci, dokladnie to znam!!!! tez fiksuje jak czekam...ale coz ci moge doradzic...tylko tyle ze poczekalabym do poniedzialku, jesli nadal nic zrobila test z krwi!!! on rozstrzygnie i albo do lekarza z ciaza albo na wywolanie okresu...nie ma innego wyjscia , a w weekend jest szansa, ze czas inaczej zleci...do poniedzialku wytrzymasz....no chyba ze ta wredota nadejdzie w weekend...czego ci nie zycze!!!

zycze powodzenia!!!!! tak bardzo jak sobie zreszta!!!!! musze zmykac juz niestety, ale wpadne wieczorkiem...a na pewno w poniedzialek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!koniecznie napisz co u ciebie...ja tez juz wtedy bede cos wiecej wiedziala paaaaaa

Gość Kati 25
Dzięki Kobietki za odpowiedź. Już sama nie wiem co mam robić. W poniedziałek miną dwa tygodnie jak nie mam okresu. Chyba kupię jeszcze jeden test, choć zaczynam powoli ich nienawidzieć, a potem pójdę da gina albo na badanie krwi :)

Gość uuuuuuuupuje