Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TERAKOTKA

CZY TO JUŻ SPONSORING ?

Polecane posty

Gość TERAKOTKA

Witam -mój kolega jest z laską od 7 miesięcy. panna wygodnie sie umościła nie dorzuca się do czynszu rachunków - nawet symbolicznie. mówi że ma trudna sytuację, studiuję ale pracuje - wczesniej sama dawała sobie radę. A teraz całkowicie utrzymuje ją ON - wzbudza w nim poczucie winy .Sama urzywa takich kosmetyków i ma ciuchy nie na miarę kiesy ubogiej studentki ) za swoje zarobione pieniążki i pewnie nie tylko ( on się nie chce przyznać że tu go jeszcze naciąga) kolega zastanawia się czy jueszcze do niej coś czuje czy w ogóle coś czuł- ona nigdy nic nie wspomina o uczuciach. sprowadziła sie do niego po 2 miesiącach znajomosci bo niby kolezanka z pokoju się wyprowadzała a ja sama nie stać było na pokój. Teraz na wspomnienie czy moze ise wyprowadzić mówi NIE. Kolega jest wrażliwy i ona doskonale to wykorzystuje , ale mu to już bardzo ciązy. Co sądzicie o takim układzie ? Czy to czeste wsród "ubogich studentek" moze to łatwy sposób na łatwe życie i sama powinnam to zrobić :P

Gość a i jeszcze
pytanko? Nawet jak wasz facet zarabia sporo 3.5 tyś a wy 800 zł -chcecie mieszkać razem to jak rozwiazujecie probnlemu finansowe?

Gość nie dobrze świadczy
brak ambicji i dumy..ja bym tak nie mogła. Ale widać jak sie nie ma skrupułów to można pożyć :-0

Gość dsa
Ja na szcescie zarazbiam dokłądnei tyle samo co facet mój. dzielimy sie wszystkoim na pół wszystko kupujemy na pól. Na zycie on mi daje tyle co ja i jest ok.

ja mieszkam z facetem i on zarabia 5 razy więcej niż ja a ja nie zarabiam jeszcze tak słabo nasze rozwiąanie finansowe: każdy do miesięcznej puli na opłaty (mamy ich malutko) i wyżywienieitp daje po 800 zł - resztę każdy zostawia sobie na własne wydatki mieszkamy razem 2 lata - system sie sprawdza, narazie wolimy byc niezależni finansowo a zakupy typu pralka telewizor itp dzielimy po połowie i to, ze mój facet zarabia więcej nie zobowiązuje go do kupowania mi drogich ciuchów, kosmetyków itp - ja kupuje to na co mnie stać

Gość allla
Ja zarabiam tyle samo co moj mąz, mamy wspolne konto i wspolne pieniądze, bo nasze wydatki sa wspolne. Dla NAS:) System sprawdza się super swietnie.

Gość TERAKOTKA
ja u wazam tą laske za niezłą wyrachowaną zdzirkę - teraz sama sie zastanawiam nad przyszłaym zyciem. 3.5 tyś i 800 zł to moja sytuacja na razie nie mam perspektyw na poprawę. moze system procentowy? np po 20 % pensji? chce być uczciwa i żeby obie strony się czuły konfortowo - ale jak oddam całość na jedzenie i opłaty - to na własne wydatki nie bede mieć.

Gość TERAKOTKA
chcę zamieszkać z facetem na razie - może z przyszłym mężem ? :P kto wie - jak się w tym miesszkaniu nie podusimy. Małzenstwo to już inna sprawa

Gość znajdż sobie
takiego który zarabia 1000 jak nie chesz być sponsorowana,ot takie to proste

Gość TERAKOTKA
hmm przecieżnie o to chodzi . Chciałabym wprowadzić od początku jasne zasady . Panna kolegi będzie z nim siedziec dopóki nie napisze magisterki lub nie znajdzie innego - bagno

TERAKOTKA - negocjuj ulgę w składkach w zamian za wykonywanie prac domowych - ty będziesz się czuła uczciwie i bedziesz miała na własne wydatki z jednej strony to niesprawiedliwość u mnie w związku bo mój facet nie pierze, nie sprzata, nie gotuje, nic oprócz pracy nie robi, a finanse są dzielone na pół - z jednej strony fizycznie nie ma na to czasu, ale gdyby miał to by pewnie placem nie ruszył :)

Gość FAJNA-AJ-
do autora forum. Wiesz też jestem kobietą i też długo miałam nie ciekawą styuację finansową - ale bez przesady nie można ciągnąć od kogoś jak pijawka nie dając w zamian nic nawet uczucia. A może kobieta twojego kumpla po prosu leci na łatwiznę i wykorzystuje koumpla. Mój mąż mimo tego ,że nie najgorzej zarabia ma swoje piniądze i ja mam swoje ( z 2 źródeł ). Opłatami i ogólem wydatkami staramy się dzielić . Np Mąż płaci za mieszkanie ,a ja za prąd. On zapłaci kablówkę , ja za internet. Nie siedzę też i nie czekam jak się w domu coś kończy tylko idę do sklepu i kupuję : czy środki czystości czy też coś do lodówki, sama też płacę czesne za uczelnię i to wcale nie mało bo prawie 400 zł . ale zawsze zostawiam też coś dla siebie np na waciki czy fryzjera bo wiadomo kobieta która chce o siebie dbać też musi za to płacić . Dziwję się tylko,że kobieta twojego kumpla sama nie czuje potrzeby wyjścia z inicjatywą aby zrobić choć te tańsze opłaty .

Gość TERAKOTKA
dlaczego uczucia komplikują pieniądze ?

Gość TERAKOTKA
sama juz nie wiem - rozmowa o finansach krępuje mnie

Panienka jest cwana, podła i wyrachowana. Tak sądzę. A on jest miękki jak plastelina i ona to wie i wykorzystuje. Tak, to jest wg mnie w jakimś stopniu sponsoring.

Gość aldomoro się znalazł
pysiątko - kimać, ale to juz!!!

A dlaczego mnie dręczysz? Spałam wczoraj do 17-tej, to teraz mi się nie chce! :) :) :)

bo ....a nie wiem:)

ja juz tak mam, ze nie moge zasnąć do 3ej a czasami i do 5-6ej

musze wyjść, zajrzę tu jeszcze