Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobitka i matka

wiem od kolezanki, ze w USA jest szczepionka na zapalenie ucha

Polecane posty

Gość kobitka i matka

dawana ona jest w 5 miesiacu zycia, czy ktoras z was wie czy taką szczepionka mozna kupic na terenie Polski? jeski tak to gdzie to sie kupuje, w aptece? dzieci w USA nie choruja juz na zapalenie ucha

Gość ja tez slyszlam
o tym od mojej psiapsiółki ze stanow..ale moj szkarab juz ma pare lat:) a czy mozna ja kupic w Polsce to wlaśnie nie wiem

najprawdopodobniej chodzi wam o szcepionke przeciwko pneumokokom, bo one wywołuja m.in. zapalenie ucha. Czytałam, że na Zachodzie takie szczepionki sa refundowane. http://www.pneumokoki.pl/

Gość ale czy mozna kupic taka
szczepionke za wlasne pieniadze? i dac lekarzowi zeby zrobil?

Można, tylko taka szczepionka jest cholernie droga, a poza tym, nie jest jeszcze w kalendarzu szczepień ( ani obowiązkowych ani zalecanych ) . Kosztuje ok 100zł od dawki, a dawek, zależnie od wieku, jest kilka...

To zależy. Sa dwa rodzaje szczepionek. jedna podaje sie w kilku dawkach, druga w jednej. Ta druga kosztuje 300 zł. Na stronce, która podałam, wszystko jest opisane.

My kupilismy synkowi szczepionke p. pneumokokom. Nieprawda, ze kosztuje okolo 100zl. My placimy dosc \"tanio\" (o ile przy tej kwocie to slowo jest odpowiednie). Dawki sa 3, kazda po 260zl. Nie kupuje sie samemu, wystarczy sie umowic z pediatra w przychodni na szczepienie i tam sie zaplaci - przychodnie maja nawet taniej niz w aptece (u nas w aptece nawet powyzej 300zl)