Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szarada

Czemu faceci są ślepi!!Kiedy ich dziewczyny chorują na anoreksje!!Czemu do tego

Polecane posty

Gość szarada

dopuszczaja/?Npp. taka Kasia Stankiewicz podobno ma facet, czy ten jej facet nie widzi, ze ona tak wyglada, ze prawie jest przezroczysta i niedługo zniknie, nie moze zajsc w ciaze///?Nie wiem rozumiem ze kazdy facet che miesc szczupła zadbana kobiete, ale zeby wychudzona do granic mozliwosci kostuche tolerowac!!Czemu faceci nie powiedza swoim zakomplekisionym dziewczynom, ze sa wystarczajaco szczupłe, ze je kochaja takimi jakie sa i ze nie musza sie katowac dietami, bo jzu sa sliczne!! Byłam ostatnio na imprezie i własnie byłam przerazona podejsciem jednogo z facetow do swojej zony, ktora prawie nic nie je a on jest gruby ja swiniaona taka drobinka, a on powiedział "ja sie ciesze ze zawsze w restauracji to dwie porcje sobie zjem", ale egoista i debil, a dziewczyna znika z powierzchni ziemii. Faceci sa jednak starsznie pusci, mysla tylko o sobie..jego kobieta nic nie je i on sie tym nie przejmuje wazne ze ona ma 2 PORCJE!!! bo my kobiety XXI wieku niby wyzwolone, ale nie wyzwolone od presji chudosci ciała!!!To my dajemy sie facetom tak pomiatac!!Chudniemy dla nich,oddajemy im swoje jedzienie, zeby chociac zwrocili na nas uwage, na to jakie jestesmy piekne, a oni ciesza sie z dodatkowej porcji jedzenia czym grozi anoreksja w zwiazku 2 ludzi chyb a kazdy wie, brakiem potomstwa, oziebłscia seksualna!!kobieta anorektyczka jest kobieta do patrzenia i podziwiania, ale nie do dotykania !!

Gość ja mala
ja nawet takich nie podziwiam to jest choroba jak alkoholizm, naprawde nie ma nic sekswonego w skórze i kosciach, co innego biodra pupa i kobiece kształty, na szczescie powoli zaczyna wkraczac normalnosc kobiecość, sama kiedys chorwalam na anoreksje z powodu konfliktu wewnetrznego przestalam jesc, anorekstyczki dziela sie na takie ktore chca byc szczupłe zeby byc piekne i na takie kore nie jedza bo nie czuja potrzeby jedzenia moze to byc spowodowane depresja silnymi przezyciami wewnetrznymi

Gość szarada
ja mała zgadzam sie, ale czemu mezczyzni sa ślepi na to ze ich kobiety choruja znam przypadki kiedy dziewczyny przez anoreksje umarły a ich faceci do dzis nie rozumieja o co chodzi

Gość ja mala
wydaje mi sie ze faceci mysla ze kobieta jest takim piórkiem lekkim stworzeniem ze je nie wiele to wynika z kobiecości - jak wiemy to nie prawda, ja spotkalam sie z facetami moi byli ktorzy wiedzieli o moim problemie powiedzialam im na co cierpie i starali sie mi pomóc moze nie wiedza powoduje ze nic nie robia

Gość szarada
czy on są naprawde tak ślepi na nasze problemy wiem ze ich mozgi sa inaczej skontruwane ale ze az tak?

Gość zgadzam się z autorką topiku
faceci są w duuuuuuuuuuuuuuuuużym stopniu OPOWIEDZIALNI za anoreksję kobiet!!!!

co Ty pierdolisz Kasia jest chuda jak patyk , a jak tego nie widzisz jestes pewnie niedowidzacym facetem co to sie skora i koscmi podnieca jak jakis nekrofil a to zboczenie na leczenie

facetom to niestety w glowie tylko jedno.... i mają reszte gdzies...wazne by mogli wyladowac swoj popęd....

Gość faceci nie mają mózgu

Gość Bo .......
miłość jest ślepa :P:P

Gość ja mala
faceci odpowiedzialni za anoreksje kobiet i bulimie czasem tak bywa bo kobieta chce sie podobac zrzucic pare kilo, jednak to dziala w 2 strony faceci coraz częsciej chca byc dla kobiet wielcy i umięśnieni, znam wielu takich ktorzy nie ubiora latem koszulki na ramiaczkach chociaz praży bo mysla ze maja tzw ... mała łapę

Gość szarada
ja mała masz duzo racji bardzo trafnie to ujełąs// a ja zacytuje fragment artykułu z geneder studies "Kontrola diety stała się współcześnie jednym z najbardziej rozpowszechnionych mechanizmów budowania i zmiany własnego ciała. Dyskurs szczupłego ciała, dotyczący przede wszystkim kobiet, może także obejmować mężczyzn - aczkolwiek w większości z subkultury homoseksualnej, o czym wspomnę przy omawianiu figury kulturysty. Na dyskurs diety i szczupłego ciała złożyły się znane nam już wartości pochodzące z dziewiętnastowiecznych dyskursów moralnych. Ciało wprowadzone w proces racjonalizacji i kontroli ma świadczyć o jego użytkowniku. Istotna jest tu walka z nadmierną miękkością ciała (otyłość), sugerującą utratę kontroli nad swoim życiem. Tej walce sprzyjać mają ćwiczenia fizyczne (fitness) oraz dieta. Dyskursy diety są skoncentrowane przede wszystkim na kobietach (i na kulturystach). Uważa się, że dobry apetyt świadczy pozytywnie o mężczyźnie, podkreślając jego żywotność i zdrowie oraz sugerując duży potencjał seksualny, a źle świadczy o kobiecie. Widok kobiety jedzącej duży posiłek prowokuje opinie o braku kobiecości i niewielkiej atrakcyjności. Dyskurs diety rozwinął się wraz ze zmianą wizerunku kobiety. Dzisiejszym wzorem dla nastolatek ma być lalka Barbie, szczupła, długowłosa, o szerokim uśmiechu. Niegdysiejsze symbole seksu, takie jak na przykład Marylin Monroe, dziś są zbyt grube. Sama Barbie ma przedstawiać kobiecość w pigułce - naturalne piękno, zdrowie, seksualność. Dlatego też u wielu kobiet porównujących się z tym wzorem obserwuje się zaburzenia percepcji własnego ciała (Melosik, 1996)." artykuł ze strony http://www.unigender.org/?page=biezacy&issue=00&article=05

oni"myślą"kutasami:-o

choc faceci tez mają anoreksje...raz wmacdonaldzie takiego chlopaka widzialam...wiek.ok 17lat...taki mlody gniewny metalowiec :O chudy jak patyk,ziemista cera,oczy jak u wieznia zAuschwitz i wpieprzal jeden po drugim 6 HAmburgerow....:O normalne to nie bylo...bo ja po jednym mam dosc....

Gość ja mala
hehe zajmuje sie tym od jakis 4 lat :)

Gość szarada
'Uważa się, że dobry apetyt świadczy pozytywnie o mężczyźnie, podkreślając jego żywotność i zdrowie oraz sugerując duży potencjał seksualny, a źle świadczy o kobiecie. Widok kobiety jedzącej duży posiłek prowokuje opinie o braku kobiecości i niewielkiej atrakcyjności.najbardziej przeraziło mnie to zdanie jaka niesprawidliwosci wynika z roli jaka pełni płec

o tym,ze mozgu nie mają juz dawno przekonala mnie postawa mego ojczulka dla ktorego dziwki i kochanki to sens zycia oraz blog tego dupka KOminka...:O

Gość szarada
jestes dietetykiem?

Gość chyba raczej czemu babska nie
mają mózgu:o Weźcie się ludzie zastanówcie|!!!!! Facet ma za ciebie myśleć? Mózg masz w zaniku czy jak???:o

Gość ja mala
nie, sama mialam takie problemy dzis pomagam młodzieży z zaburzeniami odżywiania, myslę tez nad studiami w tym kierunku, jednak kasa to moja bariera dlatego obecnie siedze w Irlandii jako tania siła robocza;/. Podam 1 przykład jak mieszkalam w Polsce na mojej ulicy dotarlam do 2 dziewczyn ktore maja zaburzenia odżywiania widujac sie od lat mijajac bez słowa cześć idzie zauważyc po chodzie po oczach po zmienia figury danej osoby ze cos sie z nia dzieje

Gość szarada
facet ma byc podpora bo kobiety sa faktycznie kruchymi istotami ale"wewntrznie" a nie zewnetrznie!!bo przeciez krucha osoba moze kryc sie w grubym ciele, jestesmy wrazliwe wy nie staracie sie nas zrozumiec Podoba wam sie wychodzona anorektyczka Ally McBeal WIEC NIE DZIWCIE SIE ZE POTEM my tez chcemy tak wygladac aby wam sie podobac moze wy byscie sie zasntanowili co nam mowicie, ze to nas rani11

kobiety mysla ale dlaczego faceci im wmawiają,ze mają sie odchudzać?Kobiety wiedzą swoje ale kazdy by zeswirowal gdyby kazdego dnia facet jeczal nad uchem i namawial zeby sie odchoudzac nawet jak kobieta jest chuda.faceci to psy bo tylko psy leca na kosci.Tylko ze psy mają mozg a faceci nie....

Gość ja mala
z moich spostrzeżen wynika tez ze anorektyczka bedzie szukala mężczyzny silnego przede wszystkim wygladem, jak to tłumaczy ? zeby ja ochronił- ale przed czym ? nie umie odpowiedziec , chyba przed złem świata ...

Gość szarada
ona szuka swojego przeciwnienstwa!!bo on jej da to czego sama sobie nie umie dac, on za nia zje

no a potem to będzie za nią żył?:-(

Gość ja mala
wydaje mi ise ze wiekszosc chce zyc, ale w małym ciele u boku kogos dużego po to zeby dalej czuc sie małym, bo z 2 strony taka jest przyjeta zasada facet wiekszy od swojej kobiety

Gość szarada
a znam wiele przykładow grubszych kobiet ktore przez takie stereotypy kulurowe dotyczace wagi wapadaja w depresje bo albo nie potrafia sie dostsowac do kanonu ciała nie moga schudnac albo po prostu choruja, albo nie chce sie dostowac ale w koncu tez w anorekse wpadaja bo nikt ich nie chce!!

kobiety wpadajaw anorekcję bo zyjemy w popierdolonej kulturz gdzie wzroce kobiecego piekna dytują faceci wmawiając kobietom,że idealem jest figura anoretyczki i nic nie jedzenie a to przeciez jest niezgodne z natura!!Faceciw amwiają nam kobietom,że nic nie jedzenie jets dla nas najlepsze a najlepsyz sport to wkladanie sobie palca w garlo po kazdym listu salaty:-o

Gość szarada
to zacznijmy walczyc o nasze prawa!!

Gość ale znowu pierdolicie
a nie pomysicie ze taka aktorka czy piaosenkarak a..ma z swioim zyciu wiele stresow...ktore tez powoduja brak apetytu i spadek wagi........a co ma taki facet zrobic..jak jego kobieta choruje karmic ja jak kaczke przez rurke jej na sile wpychac...moze jez cos zrobil..zabral ja do lekarza a ona jest uparta i dalej cgce chudnac.....a kolejna sprawa to taka zebyscie przestaly kazdej szczuplej kobiecie przypisywac od razu anoreksje...bo szczuplosc jest wyniekiem tez inntch chorub np.nadczynnosci tarczycy ..wiec przestancie juz piedolic o tej anoreksji!