Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kachandra

od czego pojawiają się ROZSTĘPY??

Polecane posty

Gość kachandra

niestety nie mam pojęcia. tzn wiem tylko tyle, że od szybkiego tycia lub chudnięcia, czyli m.in prz okazji ciąży i porodu. są inne przyczyny?? jak zapobiec temu za wczasu??

Moje są odkąd pamiętam, nie wiem skąd sie wzięły. Te na nogach i biodrach można wytłumaczyc tym, że podczas dojrzewania szybko się tam poszerzałam itp. ale te na moim małym biuście? O rozmiarze ledwie A? A i mam jeden wielki rozstęp na ramieniu i też nie wiem skąd.

Gość kachandra
no własnie ja nigdy nie mialam rozstępów, jestem szczupła, kiedys moze byłam trochę grubsza ale to na brzuchu i nogach. Ale załważyłam dziś, ze mam dwa małe rozstepy na piersi. a mam rozmiar A/B - no takie 70 B Mojej siotrze (16 letniej) i koleżance (19 letniej) zrobiły sie jakis czas temu na tyłku i biodrach bo trochę tam przytyły

Gość 11111111
no tak ,jeżeli skóra za szybko sie rozciąga a jest mało elastyczna to tworza sie rozstępy,dobrze jest po kąpieli smarować ciało balsamem

Gość mala kicia
Czesto rozstepy pojawiaja sie po ciazy ... tak jest w moim przypadku ...

Gość ja mala
- po gwałtownym przytyciu, ciąża lub poprostu za duza ilosc sporzywanych pokarmów, - po intensywnych cwiczeniach fizycznych- przyrost mięśni - napiecie skóry, - np bicepsy - po gwałtownym schudnięciu, dużej ilosci kg lub małej skóra nie jest juz wyedy napieta i zaczyna sie marszczyc, pojawiaja sie takrze rozstępy - brzuch, piersi, uda, - po gwałtownym wzroście ciała - cm w górę zazwyczaj na plecach i pupie takze moga byc na piersiach

i jeszcze jak mało hormonu - bodajże kortyzolu. dlatego wytwarzają się często w okresie dojrzewania: ja np. dojrzewając nie przybrałam gwałtownie kobiecych kształtów, a te cholerstwa się pojawiły :(