Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nati*

Jak zdjac obraczke z opuchnietego palca?

Polecane posty

Gość Nati*

Troche sie zagapilam i nie zauwazylam jak mi palce spuchly. Teraz mam problem bo nie wiem jak sciagnac obraczke. Probowalam mydlem, trzymalam tez reke w gorze i nic, nic, nic...:-( Prosze o Wasze skuteczne sposoby...

zafunduj dłoniom zimną kąpiel (i sobie) żeby opuchlizna zeszła, to pewnie od gorąca...

Gość justalala
moze sprobujesz rano-po przebudzeniu-wtedy opuchlizna jest odrobine mniejsza bo dłonie sa bardziej wypoczete i nie ma takiego goraca

Gość na mydło
Na pewno próbuj na mydło. Powinno zejść. Jak zrobi się chłodniej i palce nie będą napuchnięte, to sprawdż, czy obrączka nie jest trochę za mała. Moja była. Lekarze za nic nie chcieli mi zrobić operacji, dopóki jej nie zdejmę.Na sali operacyjnej w ruch poszły obcęgi, jakieś tam przecinaki.No i w końcu się udało.Trochę to trwało.

Gość dlaczeggo
nie mozna rodzic czy tez miec operacji jak ma sie na sobie obraczke mozecie mi to wqytlumaczyc

Gość justalala
z tego co wiem to mozna rodzic w obraczce

Gość ok mozna rodzic
akle cesarka???? chyba tzreba sciagnac ale czemu cos sie moze stac czy jak?

Gość Nati*
Rano probowalam i nie zeszla, ale sprobuje pod zimna wode, no nie wiem, moze po prostu bedzie trzeba ja przeciac.

Gość na mydło
Jak rodziłam też miałam obrączkę. Teraz zdjęłam tylko kolczyki, wisiorek i uznałam, że starczy. Też nie wiem dlaczego. Anestezjolog się uparł i już Ja tą obrączkę noszę już wiele lat. Po ciąży przytyłam i palce zrobiły się grubsze.

a moj tata nie mogl zdjac od momentu slubu... probowal probowal i nic. a jak sie rozwiodl to zdjal bez problemu.

Gość na mydło
Dobre.Ha, ha

Gość i nikt nie wie czemuu
ja bym sie zapytala tego anestzjologa czemu mam zdjac z czystej ciekawosci

Gość bajka_
A moj honey zdjal mi pierscionek zebami, jezykiem i ustami:) tez w ostatniej chwili, bo pierscionek juz az sie wcisnal w palec, taki paluch byl spuchniety. no ale sie udalo. a juz tez nic innego nie pomagalo i pewnie nie obyloby sie bez ciecia.

Gość pomysłowa dobromir
U mnie zadziałało trzymanie ręki skierowanej ku górze przez dłuższą chwilę, na ręce (dokładniej wokół palca z obrączką) miałam owiniętą żelową zmrożoną nakładkę (taką jak stosuje się m.in. na np. oczy zmęczone) - wszystko po to aby zmniejszyć opuchliznę palca. Później zastosowałam się do wskazówek z filmiku. Link poniżej: http://www.wykop.pl/link/1781096/ciekawy-trik-na-zdjecie-pierscionka-obraczki-z-opuchnietego-palca/ Ta metoda jest ekstra!! uratowała przed rozcięciem moją obrączkę i mój palec :-) Bo było już bardzo ciężko bo nic innego na mnie nie działało, ani: trzymanie ręki w lodowatej wodzie, smarowanie masłem, mydłem, oliwą - nic. Mam nadzieję, że dzięki temu filmikowi Wy też pozbędziecie się problemu - tylko w trakcie nie poddawajcie się bo w praktyce to zdejmowanie jest dużo trudniejsze niż na filmiku. A po tym zabiegu radzę znowu chłodzić palec okładem bo spuchnie jeszcze bardziej - ale warto (moim subiektywnym zdaniem). Pozdrawiam

Gość gość
Na YouTube jest film... Jak ratownik zdejmuje obrączki...wyszukaj..

Gość gość
U mnie poskutkowała metoda że sznurkiem...ale łatwo nie było i palec spuchł bardziej,poza tym zdarłam sobie skórę.Lepsze to jednak niż bania od obrączki.Polecam.

Gość gość
uciąć palca

Gość gość
tylko złotnik i przecięcie obrączki.

Gość gość
Ja polecam metode na nitkę.

Gość gość
Naprawdę działa,zdjęłam ta metoda obrączkę,na która było już zlecenie cięcia ☹️Obrączka nie ściągana przez kilka lat-udało się

Gość gość
Mi zeszła na płyn do zmywania - a tez się zagapiłam. Co prawda palec z siniakiem i jeszcze dzisiaj mi schodzi opuchlizna, ale zeszła. Za bardzo lubię swoją obrączkę, żeby ją rozcinać. Metoda na nitkę czy sznurek tez podobno dobra. Ja wpisałam zwyczajnie w google: jak zdjąć obrączkę ze spuchnietego palca :)