Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhhhhh

jak dbac o paznokcie? prosze Was o pomoc

Polecane posty

Gość ehhhhhhhh

chce skonczyc z ich obgryzaniem, prosze, powiedzcie mi jak mam teraz dbac o paznokcie, co jest mi potrzebne, od a do z, mimo 19 lat nie mam o tym zielonego pojecia, ale chce to naprawic, z gory dziekuje za odpowiedzi :)

Gość a mialo byc tak pieknie...
odzywka, krem do rak i paznokci, pilnik papierowy anie metalowy,moczenie w soku z cytryny a nastepnie odcinanie skorek.nie obgryzac!

Gość tipsyangell
Jak powyższe porady nie pomogą, to polecam tipsy i to najlepiej grube- ciężko je pogryźć! ps. jedyna uwaga do przedmówczyni : pilnik najlepiej szklany!!!są najdelikatniejsze! ach i piować w jedną stronę tylko - do srodka paznokcia.

mojej koleżance ojciec zafundowął tipsy, żeby przestała obgryzać. biedna dziewczyna... mówiłam na nią \"kapitanie szpon\" ;p

Gość ale ...
tipsy niszczą paznokcie :o ... nie wiem czy warto

Gość tipsyangell
Chryste panie! nie niszczą! kto wam takie bzdety opowiada??? Nie można tak uogólniać! Owszem jak się robi akrylowe, to wytwarzają się szkodliwe związki i są niedobre dla paznokci naturalnych,ale są jeszcze żlelowe! Niszczy przede wszystkim zła stylistka! Powinna tylko zmatowić płytkę delikatnym pilniczkiem (najlepiej powyżej 180) a nie piłować!I absolutnie nie zrywać jak macie ochotę je zdjać! Chcesz wiedzieć więcej to poczytaj: http://www.tipsyangell.piczo.com tam znajdziesz budowę paznokci,choroby, jak o nie dbać itp. Spróbuj też kupić taki preparat przeciw obgryzaniu- ma gorzki smak, dostaniesz go np. w aptece. Jeśli to nie pomoże , to tylko tipsy Ci zostaną.

no jaaasne nie niszczą :P ... tylko ciekawi mnie to że znajome co mają żelowe pazurki jak robią przerwy a ja widze ich te paznokcie to się słaabo mi robi (boże tak są zniszczone że szok) swoją drogą to jak poszłam do kosmetyczkek to same mi powiedziały że akrylowe jak i żelowe niszczą paznokcie i zakłada się je na zdrowe pazurki a te nawet potem są w gorszym stanie. Więc tipsyangell nie gadaj że one nie niszczą paznokci bo wiem co widze u znajomych i słyszałam co mi kosmetyczki mówiły a byłam u kilku... a zmówić się nie miały jak bo w kilku miejscowościach byłam. To prawda jak ktoś ma krótkie paznokcie to takie tipsy ładnie wyglądają ale stan paznokcia po tych zabiegach jest :o.

Gość Każde tipsy niszczą paznokcie
niezależnie czy to żel, akryl, szkło czy inny wynalazek :P Raz dałam sie namówić w renomowanym salonie zrobiła mi je sama szefowa, tipsy nosiłam tylko przez 1,5 miesiąca, poł roku trwało aż doprowadziłam je do normy :P

Gość Madziaaaaaaaaaaa
jesne ze sam zel az tak moze nie wplywa zle na paznokcia ale ona musi czyms tipsa przykleic!!!to klej tak strasznie niszczy!potem paznokiec jest miekki jak jaks blona po zdjeciu tipsow

moja jedna znajoma ma same żele kładzone na formie (bez tipsów) i jak ma przewry (1-2 tyg) to jej paznokcie strasznie wyglądają ... z tego co widzę to sam żel też źle wpływa na zdrowie paznokci .

Gość Madziaaaaaaaaaaa
no no ,wiem,bo kiedys tez mialam i sam akryl tez...ale to nie bylo az takie jak po tym kleju...masakra bleh!

Gość ehhhhhhhh
coz, na razie chcialabym miec zdrowe ladne naturalne paznokcie, ale mam pytanie, paznokcie rosna (do tej pory obgryzalam i zawsze byly krotkie) i trzeba nadac im ksztalt, np kwadratowy do francuskiego manucuire, czym mam to zrobic? przepraszam za moze glupie pytanie ale naprawde nie mam pojecia, pozdrawiam:)

Gość YIchY
jezeli sa polamane i slame to oby odrosly nawet aokraglone,jak sie wzmocnia to bedziesz je pilowala na kwdratowo ! teraz niecj spokojnie odrosna,jedz witaminiki np skrzypowit i mocz reke w oliwie z oliwek(wzmacnia)

Gość uppppp
aa to jeszcze jedno pytanie, czym nadac im zaokraglony ksztalt, pilnikiem? :(

Gość uppppp
chodzi mi o pilnik papierowy czy metalowy?

Gość uppppp
prosze tylko bez smiechow bo jesli ktos cale zycie obgryzal to naprawde nie ma pojecia, az wstyd mowic:(

Gość up uptr
rękawiczki, silica (lub coś o podobnym składzie), zewnętrznie "balsam do paznokci herbastudio z poznania (lub coś innego do smarowania), zmywacz bez acetonu. Pomiesiącu paznokcie jak nowe, twarde i mocne. Odżywki w formie lakieru możesz sobie odpuścić.

Gość up uptr
a i tylko szklany lub papierowy pilniczek.

Gość YIchY
tak ksztalt tylko za pomoca pilniczka

Gość tipsyangell
Maleeńkaaq zapraszam do mnie w takim razie- nie na tipsy! tylko zebyś zobaczyła moje paznokcie po zdjęciu tipsów -chętnie sprowadzę Ci też kilka moich klientek, zebyś się przekonała, że możńa inaczej. Nie moja wina,że panny nie potrafią robić tak,żeby nie zniszczyć komuś paznokci.Zawsze mozesz także podjechać do Zabrza, do ośrodka szkoleniowego - tam też Ci udowodnią,że można inaczej. Kolejna sprawa jest taka, ze jak się samemu zdejmi , to jest koszmar a nie paznokcie. Zeby zapuścic swoje : kremy, odzywki, króciutko przycięte, piłowane tylko szklanym pilniczkiem,zmywacz bezacetonowy - byle nie z rossmanna i pamiętajcie o odpowiedniej diecie - a przynajmniej o łykaniu dodatkowych "wspomagaczy" z apteki : chociażby tran. Jak widzisz nikogo nie namawiam na tipsy,tylko ciśnienie mi się podnosi jak ktoś wrzuca każdą kosmetyczkę do tej samej szufladki!Sama mam naturalnie bardzo słabe płytki i według takich opinii musiałabym ich już nie mieć, bo noszę praktycznie bez przerw dwa lata (nie noszę żelu na naturalnych paznokciach, tylko raz na miesiąc zmieniam całe tipsy- na kleju, a nie na formie).I żele , i kleje i inne preparaty są różnych producentów, mają różnąjakość- niekoniecznie zależną od ceny. up uptr : jest jedna fajna odżywka, która naprawdę coś daje :z "nailene" - dorga jak diabli (ok 50 -60zł) i co dwa dni trzeba ją zmywać i nakładać na nowo.Reszta jest do bani - masz rację!

tipsyangell -> ale moim znajomym żele akryle i Tipsy zdejmują kosmetyczki i paznokcie są w złym stanie :o ... ja miałam tylko raz żel kiedyś nawet same tipsy i podziękowąłam za takie upiększanie bo ładnie wyglądały pazurki :D ale po zdjęciu musiałam paznokcie regenerować przez min 1-2 tyg ... teraz mam fajną odżywkę dzięki której mam długie silne SWOJE paznokcie:). Nie wiem może jedwab jest lepszy od tych akrylów żelów tipsów ... ale mało osób z niego korzysta :o.

Gość tipsyangell
Szczerze? I tak szybko "naprawiłaś" swoje paznokcie- pełna regeneracja po takich ułomnych "tipserkach" trwa nawet 4 miesiace.

Gość cdscfdx
paznokcie po tipsach starsznie sie niszcza ..moja znajoma nawet leczyla sie ponziej u dermatologa zniszczyla sobie totalnie plytke paznokcia....

Gość Apeironka
Tipsy niszczą i sama się o tym przekonałam, ale fakt jest taki, ze przestałam obgryzać ;) Ja polecam Ci moczenie w oliwie z oliwek, smarowanie płytki i skórek maścią z witaminą A (w aptece ok 2 zł), branie witaminek- np. Falvit (7,5 zł). Narazie nic nie piłuj, tylko mocz, smaruj, maluj odzywkami i czekaj aż odrosną i pod żadnym pozorem nie zbliżaj rąk do ust! NIgdy!

Gość ehhhhhhhh
dziekuje wszystkim za porady, wezme je sobie do serca:)

tipsyangell ..... tak bo tipsy miałam tylko niecałe 2 tyg, a gdzieś po kilku miesiącach dałam żel i nosiłam go niecały miesiąc ... przez te zabiegi upiększające zniszczyłam sobie paznokcie:o i sama z ich usunięciem nie eksperymentowałam (wolałam żeby zrobiła to kosmetyczka) ... wiesz trochę się męczyłam tymi codziennymi zabiegami regenerującymi ale efekt było widać już po ok 2 tyg (może temu ze struktura paznokcia była w bardzo dobrym stanie) i teraz od dawna mam już swoje mocne zadbane i długie pazurki z czego się cieszę :).