Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

masska

Co na włosy??

Polecane posty

Ratunku!! Strasznie wypadają mi włosy, są słomiane w dotyku, rozdwajają się suche końcówki. Jadę teraz na wakacje, gdzie będę miała czas i możliwości zadbać o włosy. Może znacie recepty na domowe maski na włosy, odżywki i tym podobne? Proszę o pomysły!

Na domowe to nie bardzo, ponoć nafta + żółtko to rewelacja, ale dla mnie żółtko śmierdzi mokrą sierścią :-P A po samej nafcie nie mogę domyć włosów, więc nie stosowałam dłużej. A z kupnych polecam Henna Wax, fajnie wzmacnia i odżywia włoski :-)

Gość kika 087
drożdze cytryna żółtko jajka dodatkowo nafta albo olejek rycynowy wszystko wymieszać i na łepetynke tak około godzinki a potem zmyć nie przerażaj sie jak zrobi ci sie skorupka na głowie ale to za sprawao drożdzy które zaschno potem ładnie wszystko sie zmyje tylko ciepło wodo

Kika, ale jak żółtko potraktuje się ciepłą wodą to zbije się w kłaczki na włosach... :-o

Wielkie dzięki, spróbuję z tym jajkiem i drożdżami. Bo to chyba trzeba zmyć letnią wodą właśnie, by się to żółtko nie ścięło. Wax jest super, wiem, ale trochę nie mam kasski:)

Gość bassi77
bardzo polecam preparat humavit ze skrzypem i pokrzywą.Tabletki te zawierają drożdże piwne,są tanie ok 10 zł za 250 szt,ale dzienna dawka tabletek to 12 sztuk.Opakowanie starcza na 3 tyg,naprawdę pomaga

Gość demon-nikt
A jeśli włosy wypadają z cebulkami to HUMAVIT poradzi sobie tym? Proszę o odpowiedz.

Gość ammu
to normalne, że wypadaja z cebulkami. w skórze pozostaje przecież mieszek włosowy, który za jakiś czas wytworzy nowy włos z cebulką. a jeśli chodzi o maseczkę z żółtka, rycyny i nafty, to stosowałam i naprawdę zmywa się bez problemu. trzeba dokładnie spłukać ciepła wodą (nie robią się żadne kluchy) i potraktować szamponem. włosy są po tym ładne i błyszczące.