Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alkari

skromna sukienka...

Polecane posty

Gość alkari

Czy ktoras z Was moze widziala gdzies, w jakiejs kolekcji sukienke slubna spelniajaca ponizsze warunki: - kolor bialy, ew. perlowy - Z REKAWAMI (najlepiej dlugosc 3/4) - koniecznie zasloniete plecy - sredni dekolt, nie za duzy - spodnica do kostek, zwyczajna - nie na fiszbinach, bez trenu - najlepiej bez gorsetu Marzy mi sie normalna, skromna, dziewczeca sukienka albo zestaw kaftanik+spodnica, tyle ze w kolorze bialym... Po obejrzeniu calego mnostwa galerii, trace pomalu nadzieje, ze cos takiego mozna znalezc - wszedzie tylko te suknie balowe, poudziwniane, z dekoltami z przodu i z tylu...

Gość tak tak oczywiście
Z tego co piszesz to sumienka bedzie okropna i nie pisze tego ze cham ze mnie ale po opisie sukienki to bedziesz wyglądała jak stara malutka totalnie nie modnma sukienka lepiej idz do krwacowej bo czegoś takiego raczej nie znajdziesz

Gość co ty dziewczyno na wesele
własne chcesz sie tak ubrac, chyba gustu nie masz

Gość alkari
tak tak oczywiscie wiesz, w kolekcjach mody slubnej mozna znalezc tak przedziwne wymysly, ze moja wymarzona "niemodna" sukienka to przy nich szczyt gustu ;-)

Gość No rzeczywiście
troche dziwna ta sukienka jaką opisujesz ja bymm takiej nigdy nie ubrała taka prostacka az za bardzo

Gość bleble ble ble naprawde
ale jak chcesz tak wyglądac to twój problem

Gość alkari
Papierowe Nozyczki - dzieki, to nie dokladnie to, o czym myslalam, ale prawie :-) moze taka - rekawy owszem, reszta nie bardzo ;-)

Gość alkari
Nozyczki, myslalam o czyms jeszcze duzo prostszym, niz te suknie z linkow podanych przez Ciebie. Kaftanik z rekawami 3/4 i spodnica do kostek, zwiewna, ew. z falbankami, ale bez fiszbinow. Zadnych koronek, aplikacji itd. Wiem, ze prawie nikt nie chce sie tak ubierac na slub, dlatego nielatwo cos takiego znalezc - ale moze akurat...

Ta Triso jest interesująca :) ale też jestem zdania, że powinnaś naszkicować swoja wymarzoną suknię i pogadać o niej z krawcową ona Ci doradzi i podpowie co jest ok a co trzeba zmienić ;)

Gość alkari
Nozyczki - niewykluczone, ze sie w koncu zdecyduje na uszycie. Chociaz suknia szyta to zawsze troche kot w worku, poza tym wiecej zachodu z przymiarkami etc... I ona nie ma wyjsc "jakos", wolalabym, zeby wyszla ladnie ;-)

Gość alkari
moze taka - to trzecie zdjecie, na ktorym jest niewysoka kobietka z powiewajacymi rekawami, pokazuje, jak NIE chcialabym wygladac ;-) Juz zeby nie bylo watpliwosci. Chodzilo mi o taka spodnice, jak zwyczajne lekkie, zwiewne, dlugie spodnice letnie, tylko z bardziej eleganckiego materialu. To mialaby byc sukienka na bardzo cichy i kameralny slub, w lecie, bardziej dzienna niz wieczorna. I chyba faktycznie sie skonczy na szyciu...

Gość aaaaa może
to musisz szukać wśród sukni wieczorowych, nie ślubnych.... miałam podobny problem, kiedyś, choć moje wymagania były nieco inne, od twoich, to właśnie swoją sukienkę znalazłam w salonie sukin slubnych- ale była tam jako sukienka wieczorowa- nie ślubna.

Gość alkari
Dzieki aaa moze, ta Tavita bylaby genialna, gdyby nie koronki i tren :-) :-) :-) Czemu nie maja tego samego modelu w gladkim bialym szyfonie... Ale juz przynajmniej wiem, ze cos podobnego MOZNA znalezc!

Gość alkari
Aaa moze - dzieki za rade :-) Sprobuje tak zrobic...

Gość aaaaa może
dlatego piszę.... wiem co czujesz....ja jak wchodziłam do jakiegoś salonu i panie odrazu pakowały mnie w jakąś wielgaśną halkę i sztyny gorset.... a to kompletnie nie w moim stylu.... już zaczełanm mysleć, że każda pani młoda MUSI wyglądać tak samo....... więc przestałam się "przyznawać", że to ma być suknia ślubna, mówiłam tylko, ze szukam czegoś wyjatkowego na specjalną okazję..... i udało się.... tobie też na pewno się uda ;)

Przyjaciółka miała niedawno ślub... Szyła suknię u krawcowej, tych przymiarek nie bylo tak wiele i wyszło dokładnie tak jak chciała. Krawcowa chyba byłaby jednak najlepszym rozwiązaniem. Życzę powodzenia w poszukiwaniach 🌻

Gość Aionka
a ja Cię rozumiem. nie suknia jest najważniejsza na ślubie i to panna młoda powinna być na pierwszym planie a nie to co ma na sobie. Z pewnością jesteś śliczną kobietą i będziesz ładnie wyglądać w nawet najskromniejszej oprawie. Też podobają mi się skromne sukienki, a nie takie gorsetówy z bezowatymi spodnicami. powodzenia

Gość nie suknia
aionka gdyby nie suknia byla dla niej najwazniejsza to by wziela pierwsza lepsza a nie wybrzydzala i szukala takiej jakiej nie ma... nie pisze tego zeby dogryzc, tak tylko mi sie narzucilo... pa 🖐️