Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agnieszka _31

jęczmień na powiece

Polecane posty

pomocy !!!od wczoraj na dolnej powiece robi się mi jęczmień .Oko boli jak nie wiem co .poradżcie co mam robić ...tre oko złotem od wczoraj ale nie bardzo mi pomaga .Pomocy

Gość złoto i tylko złoto
trzyj :D

potrzyj obraczką albo jakims złotym pierścionkiem POMAGA

tak jak monika radzę Ci ślinić i to cały czas miejsce gdzie robi się jęczmień. ja miałam z tym cholerstwem ciągle problemy w dzieciństwie..... I dobry jest też Oxykort to taka maść do oczu. Ale jak to początek to ślinienie powinno pomóc. Pozdrawiam

A tak jeszcze korzystając z okazji to chciała bym zapytać dlaczego robia sie te jęczmienie?moja teściowa mówiła mi ,że to z osłabienia albo z przeciągu ...Ciekawa jestem co wy wiecie na ten temat

Gość wolna obserwatorka
dobrym sposobem jest też ugotować jajko i zawinąć w ściereczkę czystą i przykładać ...ja tez słyszałam ,że jest to z powodu braku witamin

wiem ze glupie ale pomaga naprawde :) jesli to poczatki jeczmienia zawiaz na srodkowym palcu lewej reki czarna nitke kilkakrotnie okrecona wiem jak to brzmi idiotycznie ale ja tak robilam zawsze jak jeczmien mi sie budowal i zawsze pomagalo natomiast zlotem pocieralam i nie byla efektow zadnych tak ze sprobuj z nitka :) PRZYSIEGAM NIE ROBIE SOBIE JAJ

Gość zabobony
naszych babc niestety nie pomoga. ja to mialam w dziecinstwie kilka razy i babcia tysiace sposobow wymyslala a jeczmiec ropial tydzien, pekal i bolal a ja siedzialam w domu i wylam. ostatnio mialam go 2 tygodnie temu (po 15 latach przerwy!) od razu poszlam do lekarza i dostalam antybiotyk. opuchlizna zeszla na drugi dzien a jeczmien po 2 dniach sie wchlonal. po raz pierwszy nie wyrosla mi gula i nie pekla. masc miala nazwe na CH ale niestetyjuz ja wyrzucilam bo jest wazna tylko 2 tyg po otwarciu. obraczki, nitki i oklady z rumianku nie uchronia cie przed ropieniem - IDZ DO LEKARZA POWODZENIA :D

Gość monitorek
Przyczyną są bakterie. Przeczytaj tu: http://www.oko.info.pl/index.php?body=1302 Zwróć uwagę na fragment: "Nie wolno stosować leków zawierających kortykosteroidy..." Oxycort jest właśnie taką maścią !

Dziękuje wszystkim za porady ale oko spuchło mi dziś ...wybieram się do lekarza bo niestety ból nie miłosierny ...a czy ja musze isć do okulisty czy może to być ogólny?