Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

perlka

Stracic dziewictwo czy nie?

Polecane posty

Mam 17 lat.Zawsze uwazalam ze bede dziewica az do slubu.Ze oddam sie komus kogo naprawde pokocham..Ze bedzie to dla niego mila niespodzianka itd..ALe od dwoch lat jestem z chlopakiem...On tez jest prawiczkiem..i bardzo cieszy sie ztego faktu ze sie tak szanuje...Tylko ze od jakiegos czasu rozmawiamy o sexie..Nie to ze planujemy jakos niedlugo wspolzyc..Ale ciagnie nas do siebie...Nie wiem czy nie bede tego zalowac...Jesli juz to zrobie.Najbardziej boje sie tego ze bede zalowala ze tak szybko,bo zawsze chcialam jak najdluzej utrzymac dziewictwo..ALe kocham go..a on kocha mnie...Co o tym sadzicie?

jeśli masz wątpliwości to się wstrzymaj. dopiero jak będziesz absolutnie pewna :) nie ma nic złego w seksie przed ślubem, ale skoro już teraz myślisz, że możesz potem żałować, to poczekajcie jeszcze.

Eee... Dziewictwo powinnaś stracić, kiedy będziesz sama tego pewna, a nie dlatego, że ci tak na zakłamanym forum doradzą :P

Gość seks to taniec miłości
jezeli go kochasz i czujesz ze chcialabys z nim byc w ten wspaniały sposob to czemu nie?

Gość 17 lat dziewczyno
ty się lepiej za ksiązki weź a nie za sex!

moze i mam tylko 17 lat ale nie zachowuje sie jak wiekszosc nastolatek ze daje dupy ba kazdej imprezie i za kazdym razem innemu.Macie racje..jesli jeszcze mam watpliwosci ..poczekam..:) Tym bardziej ze wiem ze on mnie kocha..i dla niego to nie bedzie problem...dziekuje:*

Gość warto poczekać
odradzam, 17 lat to zdecydowanie za wczesnie. Pomyśl o konsekwencjach. Ja Ci nie życze źle, ale gdybys jednak zaszła w ciąże? Co wtedy? Mialabyś niemały problem, a wtedy juz za późno na myślenie. Seks jest dla ludzi, ale jescze poczekaj, dobrze Ci radze. Sama mam 20 lat, jestem dziewicą,mam stałego partnera, ale czekamy, nie nie do slubu, ale do momentu gdy bede w 100% pewna i swadomo ewentualnych konsekwencj:) Pozdrawiam:)

gdybym juz byla pewna ze chce to zrobic nie ma mowy ze mogflabym to robic bez zabezpieczenia..ale poczekam..nic na sile

Gość warto poczekać
ale zabezpieczenie nie daje 100% pewności, nie opieraj się tylko na tym

Gość ja facet
czekaj dłużej i dłużej a sieć pajęcza sama ci urośnie nie wiesz ile tracisz orgazmów!

Gość minia831
dokładnie tak poczekaj jeśli masz jakies wątpliwości :)

Gość _DziewicA_
A ja mam takie pytanie - jestem bardzo atrakcyjną dziewczyną, przypominam Jessicę Simpson (chociaż wiem ze nie kazdemu odpowiada ten typ urody, ale ja nie wyglądam tak sztucznie) mam 20 lat i jestem dziewicą. Nigdy specjalnie nie zależało mi na tym żeby utrzymać dzieqwictwo ale to wyszło samo - boza każdym razem gdy chciałam sięz kimś przespać okazywało się ,żetylko o to mu chodziło. Więc się wycofywałam i zostawiałam faceta, nie chciałam być dla niego tylko gumową lalą. Teraz mam te 20 lat i ciągnie mnie do sexu, to naturalne - ale przez to wszystko moje dziewictwo stało się dla mnie "tarczą obronną". Wyjaśniam: gdy wygląda się jak z okładki playboya, to nikt nie podejrzewa cię o inteligencję. Kiedy już udowadniałam że można ze mną także rozmawiać - i tak większość z samców traktowała mnie jedynie jak obiekt seksualny. ALE (!!!)kiedy mówiłam że jestem dziewicą, większość naprawdę zmiewniała stosunek do mnie! Ci którym zależało na szybkim numerku od razu odpadali i zostawali tylko ci, którzy widzieli we mnie szanującą się dziewczynę, materiał na kogoś na stałe. Więc teraz boję się, że jeżeli to stracę, to będzie mi strasznie trudno "udowodnić" jaka jestem i nikt nie będziemi wierzył. Bo dziewictwo można sprawdzić, a to czy kobieta raz czy tysiąc razy sięz kimś przespała - to już nie.I tego się boję, że faceci będą mnie traktować wtedy jak łatwą. Do tego chciałabym ten pierwszy raz spędzić z kimś kogo naprawdę kocham - a jeszcze nikogog takiego nie mam. Nie chce wskakiwać pierwszemu z brzegu facetowi do łóżka tylko po to, żeby "nabyć doświadczenia". Do tej pory staram się jakoś przygotować :) żeby mój mężczyzna był w tym momencie najszczęśliwszym na świecie - czytam poradniki jak sprawić mu rozkosz, porady seksuologów, kamasutry - wiedzą teoretyczną naprawde mogę się chwalić. Ale jak na razie w perspektywie widzę tylko celibat.... CO ROBIĆ? Postępować dalej jak do tej pory? Czy zacząć używać życia? Mam znajome które "puszczały się" od 15 roku życia, a na studiach, gdy wyjechały i nikt ich tam nie zna - zgrywają święte i są szczęśliwe bo ich faceci nawet nie podejrzewają jakie naprawdę były. Ja chyba bym taknie mogła, nie potrafiła -ale za to ile traciłam przez te kilka lat... CO ROBIĆ? CO ROBIĆ? Zależy mi szczególnie na opiniach mężczyzn, bo to dla tego jedynego tak się męcze ;P WIĘC....................................?

Gość ja facet
fajnie pojąć za żonę dziewicę to nawet ważne dla faceta, ale z drugiej strony nie można kogoś winić że też chciał spróbować tego owocu, jeżeli facet wymaga aby jego żona też była dziewicą to czy on też jest dziewicą zapewne nie.. napewno jeśli zaczniesz uprawiać sex to niechwal się swoim następnym chłopakom ilu miałaś przed nim szybko zostaniesz sama i z fatalną opinią taka jest prawda buziaczki

do dziewica: ja tam uwazam ze skoro uwazasz ze to ze mowisz ze jestes dziewica ma tak duzy wplyw na twoja opinie to niech tak zostanie,poczekaj na kogos kogo pokochasz bo seks z kims bez milosci to nie to na co czeka sie tak dlugo...:) nie am sensu leciec z pierwzzym lepszym naprawde.Poczekasz na kogos z kim bedziesz szczesliwa i wtedy nie bedziesz uwazala ze stracilas tyle lat,boprzed soba masz cale zycie.Dziekuje wam za opinie i wasze zdania na temat wlasnej osoby bo teraz widze ze nie wolno isc z kims do lozka jak nie jest sie pewnym tego ze sie tego cche:)

do ja facet: hehe chodzi mi tez o to ze ja bymchciala oddac sie temu jedynemu...i niewiem wiecej partnerow seksualnych...chce byc z tym kogo kocham i kto mnie kocha nad zycie..dlatego wazne jest dla mnie z kim to zrobuie

Gość ja facet
perelka myślisz że facetowi lub babce którzy wracają z pracy o 19:00 to się chce jeszcze sexu

Gość ja facet
ok ja tak mam ale często sie zastanawiam cznie straciłem czegoś w życiu. wiesz jeden artner w życiu też po jakimś czasie sie nudzi a sexsiedużo do wymyślenia nie ma tych dwadzieścia pozycji póżniej popadasz w rutyne 5 minut sexu i spać

mozliwe,tyle ze sex to nie wszystko co sie w zyciu liczy prawda?:)

Gość ja facet
oczywiści najważniejsza w życiu jest rodzina a resztę to tylko matrix

heh kurcze dlaczego masz takie podejscie? jak bede nadal kochac mojego faceta a on mnie i bedziemy ze soba juz zawsze to sex bedzie uzupelnieniem naszej milosci i nie znudzi sie takjaksie nudzi to Tobie :) moze i Ty szybkoz aczales nie zta panienka co treba ale ja jestem jesszce przed tym wiec mam wybor :)

Gość ja facet
mam fajną żonę od 4-lat wcześniej chodziliśmy ze sobą 8 lat przez ten okres było super po 3 latach małżeństwa zaczeliśmy sie nudzić teraz mamy córeczkę i znowu życie wróciło w nasze żyły.

Do _dziewica_ :) bardzo mądrze robisz ze nie dajez na prawo i lewo, ogolnie podoba mi sie twoje podejscie :) a to ze chce ci się sexu to normalne ;) ale wydaje mi sie ze powinnas poczekac na tego ktorego naprawde pokochasz i wtedy oddac się jemu :) a co do tematu glownego : jesli masz jeszcze jakies wątpliwości to poczekaj :) trzeba po prostu wyczuc ten moment w ktorym sie chce to zrobic i tyle :) Pozdrawiam :)

Gość natalinska
powiem ci ze znajduje sie w podobnej sytuacji,i jestem z tego dumna...,i tez nei mam zamiaru stracic dziewictawa z byle kim,tylko z tym który mnie naprawde pokocha i potem mnie nei zostawi pozdraiwam,nie czekaj i nie szukaj tego jedynegoa sam Cie odnajdzie;)

Gość natalinska z takim podejsciem
jak ty masz do powodzenia do konca zycia zostaniesz dziewica haha no sory DUMNA dziewica bo tak sie tym chwalisz jakby to bylo cos tak nieosiagalnego:o a te twoje rady typu "nie szukaj milosci sama cie znajdzie" to sa po prostu zalosne. chyba sie za duzo telenowel naogladalas, jak ktos siedzi w domu, jest bardzi niesmialy boi sie zagadac do ludzi to co ma siedziec w domu "bo w koncu cie mil,osc znajdzie" i nie wychodzic do ludzi??? to co gdzie ta milosc go odnajdzie? moze na kafeterii? ja tez bylam bardzo niesmial i tez mialam takie "cudowne" rady jak twoje i pewnie nie bylabym mezatka teraz tylko stara panna

Gość Swietna historia
poczytajcie z innego forum. Kaya.... Nie radze nikomu czekac do slubu z seksem , bo mozecie sie niezle rozczarowac. Ja zawsze ulozona dziewczynka szkola , studia , dobra praca i facet z ktorym poszlam do lozka w noc poslubna. Bylismy para 2lata wydawalo nam sie ze jest cudownie razem i pasujemy do siebie , wspolne zainteresowania wspolne plany.. Wszystko gra i przychodzi moment nocy poslubnej , bol przy stosunku i chec skonczenia z tym jak najszybciej.Tlumaczylam sobie ze nastepnym razem bedzie lepiej , fakt bolu juz nie bylo ale zero przyjemnosci i podniecenia z mojej strony , zas moj maz kochal by sie ze mna codzienie. Zaczelam szukac przyczyny mojego zachowania , cholerka co moje cialo chce mi powiedziec , znalazlam odpowiedz po pewnym czasie , poprostu to nie jest ten mezczyzna ktory potrafi wywolac we mnie pozadanie seksualne.Jak sie przekonalam znalazlam innego mezczyzne , poznalismy sie na wyjezdzie , los sprawial ze czesciej sie widzielismy w sprawach sluzbowych i cos zaiskrzylo miedzy nami , oboje mielismy zwiazki malzenskie , ale ciaglo nas do siebie na calego no i stalo sie , bylismy razem , tej nocy co przezylam kochajac sie z nim zrozumialam ze nie jestem oziebla kobieta , tylko mam nie odpowiedniego partnera . Z jednej strony bylam zalamana tym co sie stalo z drugiej czulam ze zaczynam zyc calym cialem.Pewnego dnia oswiadczyl mi ze odszedl od zony , wynajol mieszkanie i czeka bym ja zrobila to samo bo inaczej skrzywdzimy siebie i innych , zrobilam to -fakt bylo ciezko ale dzis jestesmy juz 4lata malzenstwem mamy dzieci , moj pierwzy maz ma tez juz partnerke .Mialam duzo szczescie ze zycie dalo mi druga szanse , dziewczyny pamietajcie czekanie do slubu to najgorszy blad jaki kobieta moze w zyciu popelnic. Nalezy poznac swojego przyszlego partnera w kazdej sytuacji, seks to podstawa zdrowego zwiazku!!!! Zycze trafnego wyboru wszystkim parom!

Gość Alina55
Kaya , musze przyznac ze cie bardzo dobrze rozumiem , podobna sytuacja , podobny obrot sprawy.Dzis kocham i jestem kochana do szalenstwa .

to perelka mozemy sie razem wspierac, ja mam podobne watpliwosci =)))

Gość LUCEK POZNAN
nie dawaj dupy, jestes za mloda, bedziesz zalowac!!!! Faceci szanuja dziewice, tylko takie maja szanse na zalozenie udanej rodziny

heh...:)) moze i racja zeby nie czekac z tym do slubu...wazne by zrobic to z kims do kogo czuje sie milosc...:)i byc pewnym ze chce sie to zrobic...zero watpliwosci ...

Gość do boju do boju
:P żartuję :P jak czujesz ze chcersz i musisz to tak jak masz wątpliwości to nie:) ja nie dałam i jestem starą dziewicą troche mi to przeszkadza ale przeciez nie puszczę się z pierwszym lepszym ....takie zycie