Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktosia27

Czy którejś z was zdarzylo się tzw. spontaniczne pęknięcie krocza podczas porodu

Polecane posty

Ja peklam. Nie bylam nacinana, bo tam gdzie rodzilam nie praktykuje sie naciecia :O Zaluje, ze urodzilam po zmianie warty poloznych, bo najpierw mialam swietna babke, a przy pelnym rozwarciu moja poszla do domu, a przejela mnie starsza polozna, ktora nie pracowala na polozniczym przez dobre kilka lat (pracowala wtedy jako siostra srodowiskoa) i chyba wyszla z wprawy. Zadnej ochrony krocza, bo mi powiedziala, ze ja plecy bola i ja musze urodzic na lozku, a nie w pionowej pozycji. Szkoda no :( Peklam do odbytu i w srodku w pochwie. Polozna mine miala niewyrazna jak mnie szyla. Siedziec na tylku moglam dosc szybko, ale blizna byla dlugo gruba, twarda i ciagnela. Chyba warto miec naciecie jesli to ma zapobiec glebokiemu peknieciu, oslabieniu miesni i doznan seksualnych :O

Gość alisha111222
Ja peklam, musialam zostac dluzej w szpitalu na antybiotykach, rodzilam za granica i powiedzieli mi ze nastepnym razem pewnie zrobia cc

Gość magdulka 24
Rodziłam 6 tyg temu. Krocze miałam nacinane ale za to pękła mi szyjka w dwóch miejscach ( 2 cm i 4 cm), dostałam krwotoku i zaczęłam odpływać. Szybko się mną zajęli wspaniali lekarze. Byłam bardzo długo zszywana przez 2 lekarzy.Masa szwów no i mimo wszystko ból. Rana po nacięciu ładnie się wygoiła. Jestem już po pierwszym stosunku z mężem- było super, nic a nic nie bolało !!

Gość karolinusiaaa_09
up

Gość gość
Ja przy pierwszym porodzie byłam nacieta wdalo się zakażenie i bałam się tego tak bardzo, że przy kolejnym porodzie błagalam by nie nacinali i żałuję, bo mam teraz wielka dziurę obok wejścia oni mi tego nawet nie zszyli!!! A założę się, że pękłam, bo czułam w pewnym momencie takie pieczenie, że myślałam, że zemdleje to było pękanie

Gość gość
Przy pierwszym nacieli i bajka, trzy dni i biegalam, przy drugim juz nie nacieli, peklam. Bite 4 tygodnie nie moglam , chodzic, siedziec ani stac. Sam porod to pikus, przy tych kolejnych kilkunastu dniach.

Gość gość
Aż mi się słabo zrobiło po pzeczytaniu tego wszystkiego :-(