Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Palona czerwie艅

艂atwa i tania OPALENIZNA ?

Polecane posty

Go艣膰 Palona czerwie艅

S艂ysza艂am kiedy艣, 偶e k膮panie si臋 w nadmanganianie potasu rozpuszczonym w wodzie wp艂ywa na przyciemnienie sk贸ry, co艣 jak balsam br膮zuj膮cy... ma kto艣 z tym jakie艣 do艣wiadczenia? ;)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ale po co
:-oPo co sie kapa膰 w jaki艣 chemikaliach:-o

Udost臋pnij ten post

Id藕 nad wod臋 i korzystaj ze s艂oneczka :) albo wyjd藕 na ogr贸d i si臋 opalaj - to nic nie kosztuje :P:P:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Palona czerwie艅
Mo偶e ja nie moge si臋 opala膰...? A nadmanganian nic z艂ego sk贸rze nie robi. Je艣li chodzi o szkodliwo艣膰, to jest lepszy ni偶 s艂o艅ce, kt贸re jak wiadomo jest cholernie niezdrowe... :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chefta
Lepiej kup sobie balsam Dave( lub J&J) ktory szybko i bezpiecznie przyciemni ci skore-jest rewelacyjny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Palona czerwie艅
a pozostawia smugi?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chefta
zadnych smug-sa dwa jeden do skory jasnej drugi do ciemnej ,ja uzywam do ciemnej bo juz sie troche opalilam.Te balsamy"opalaja"stopniowo ,wiec widac dopiero po 2 -3 smarowaniach...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Apeironka
No to super ;) Wielkie dzi臋ki za podpowied藕!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 psssssssssssssssss
chyba zartujesz, j&j to glowno! wydalam na to 14 zl smarowalam sie najpierw raz po raz a potem juz regularnie i robi okropne pomaranczowe plamy na skorze ktorych nie da sie domyc no i brudzi ciuchy a poza tym opala na zolty!!

Udost臋pnij ten post

ale zr贸b dok艂adny peeling przed balsamem, bo inaczej smugi i tak b臋d膮 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gooooooooo
ja uzywam Dove jest naprawde super, przyciemnia i nie pozostawia zadnych smug ubtran tez nie brudzi, daj spok贸j z jakimis potasami bo sobie k艂opot贸w mo偶esz narobic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a ja wr贸ci艂am w艂asnie
znad morza i mam zajebista opalenizn臋! zaden balsam nie da takiej opalenizny jaka jest od s艂o艅ca. mia艂am jonsona i to g贸wno - robi asie plamy, balsam sie zmywa i pelling g贸wno daje. zamiast sie tym smarowa膰 lepiej isc na s艂o艅ce - opalenizna jest piekna, brazowa i d艂ugo sie trzyma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Blacky24
Nadmanganiam potasu uzywany jest do wszelkiego rodzaju "usuwania" chorob skory, np. u noworodkow sa to potowki, badz jakies czerwone plamy/wypryski/ etc. Wiem, bo jestem polozna :D a jesli chodzi o opalenizne, to jesli nie slonce/ bo podobno nie mozesz/ to solarek i bziuuum na miacho ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gooooooooo
no pewnie jezeli kt艣 wr贸ci艂 z nad moorza to opalenizna pi臋knaALE NIE WSZYSCY MOG膭 WYGRZEWAC SIE NA PLAZY i szk=ukaj膮 innych sposob贸w, a pozatym ja osobioscie nigdy 艂adnie sie nie opal臋 bo mam z natury jasn膮 karnacj臋 wiec szukam innych rozwi膮zan, moze ta dziewczyna tez :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do pseudo-po艂o偶nej
"jesli nie slonce/ bo podobno nie mozesz/ to solarek i bziuuum na miacho" gdzie Ty si臋 uczy艂a艣, 偶e co艣 takiego doradzasz???????????? w艂osy d臋ba staj膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 andie
ja te偶 u偶ywam balsamu, jestem ca艂kiem zadowolona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 no ale co z tym
nadmanganianem? Powa偶nie daje efekt opalenia?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 loza szydercow
moja chemiczka na lekcji m贸wi艂a 偶e "za jej czasow" dziewczyny rzeczywiscie sie tym smarowa艂y i by艂y czerwone jak buraki :p wiec powidzenia :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Palona czerwie艅
Spr贸bowa艂am! 呕yje ;) Po pierwszym razie nie ma osza艂amiaj膮cych efekt贸w, ale mysl臋, ze po 2-3 ju偶 b臋d膮. Jedna taka tableteczka si臋 nie rozpu艣ci艂a do ko艅ca i usiad艂am na niej przypadkowo, p贸藕niej patrze a tu co? Br膮zowe k贸艂eczko na nodze, wygl膮da jak pieg ;) My艣l臋, ze warto spr贸bowa膰. nadmanganiam kupi艂am w aptece za 4 z艂

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czerwone jak buraki
To pono膰 daje br膮zowy odcie艅...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 upupupupupupupupupupupupupupup

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 rossemarrii
Ja tez do tej " pseudo po艂oznej" , matko kochana jak ty by艂abys rzeczywiscie po艂ozna to wspo艂czuje twoim podopiecznym. Jezeli z jakichkolwiek powod贸w dziewczyna nie moze korzystac ze s艂o艅ca np. alergia to tylko skonczony ignorant moze polecac jej solarium. Nadmanganiam, owszem jest uzywany przy chorobach sk贸rnych, do odkazania, bo ma silne w艂asciwosci bakterio i grzybobojcze, noworodkom moze s艂uzyc do pielegnacji pepka. Ma tez przy okazji silne dzia艂anie wysuszaj膮ce, nie s艂uzy wi臋c zupe艂nie zdrowej skorze. Mozn a sprobowac brac beta karoten, lub jesc produkty , ktore go maja duzo. Ale to znowu moze obci膮zac w膮trob臋.

Udost臋pnij ten post

je艣li nie mo偶esz si臋 opala膰 to nie korzystaj z solarki bo sk贸r臋 sobie zniszczysz ... jak mam co艣 doradzi膰 z balsam贸w br膮zuj膮cych to polecam Garniera - daje dalikatn膮 艂adn膮 opalenizn臋 i schodzi r贸wnomiernie, nie brudzi,nie robi msug i nie barwi na pomara艅czowo(raczej do jasnej karnacji) lub do ciemniejszej karnacji Perfecta Body - Karmel br膮zuj膮cy do cia艂a z karmelem i miodem z dzikich kwiat贸w z Dax Cosmetics.

Udost臋pnij ten post

mo偶e nie daje natychmiastowych efekt贸w, ale jak si臋 przyzwyczaisz to po jakim艣 czasie s膮 widoczne r贸偶nice - picie kubusi贸w i innych takich spraw :) troch臋 przeciemnia sk贸r臋, wyg艂adz膮 i wog贸le b臋dzie pi臋kniejsza jak u mulatki... mo偶esz tak偶e kupi膰 tabletki beta-karoten powodzenia ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Palona czerwie艅
ale picie sok贸w z marchwi sprawia, ze potem g艂ownie stopy i r臋ce sa pomara艅czowe... no ale mo偶e si臋 skusze, dzi臋ki! ;) Dzi艣 drugi raz poszed艂 w ruch nadmanganian... nie ma smug i to mnie najubardziej cieszy!

Udost臋pnij ten post

kubusie nie pomagaj膮 :o ... pij jednodniowy sok z marchwi MarkWit\'a lub sama r贸b soczek w domu sokowir贸wka + marchew = pyszny zdrowy sok. co do barwienia to prawda, jak bedziesz du偶o tych sok贸w spo偶uwa膰 to bedziesz mie膰 troszke pomara艅czowe d艂onie od spodu ;) ale to nic :P. ja u偶ywam tabletek Beta karoten (czystego) i jest ok :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie przesadzajcie z beta
karotenem, bo ta pomara艅czowo艣膰 sk贸ry to objaw przedawkowania!!! Lepiej by膰 bledszym i zdrowszym, ni偶 opalonym, chorym i 艂ysym. Podawanie du偶ych dawek tej witaminy przez d艂u偶szy okres czasu mo偶e spowodowa膰 hiperwitaminoz臋 witaminy A z takimi objawami jak: * dra偶liwo艣膰, * zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego (m.in. wymioty, brak 艂aknienia, nudno艣ci), * zmiany zabarwienia sk贸ry, * powi臋kszenie w膮troby i 艣ledziony, * wypadanie w艂os贸w, * 艣wi膮d skory, * sucho艣膰 sk贸ry. Tak wi臋c, przyjmuj膮c witamin臋 A nale偶y sprawdzi膰 normy dziennego zapotrzebowania tej witaminy opracowane przez Instytut 呕ywno艣ci i 呕ywienia w Warszawie, uwzgl臋dniaj膮c: p艂e膰, wiek, rodzaj wykonywanej pracy i stan fizjologiczny organizmu (np. kobieta ci臋偶arna lub kobieta karmi膮ca).

Udost臋pnij ten post

ja za偶ywam od 2-3 m-cy beta karoten po 1 tab dzienie :) i jest ok ... nie jestem pomara艅czowa :P

Udost臋pnij ten post

beta-karoten to nie wit. A. organizm zamienia beta-karoten w wit. A w takich ilo艣ciach, jakich potrzebuje. 偶贸艂tawe zabarwienie sk贸ry jest jedynym skutkiem ubocznym nadmiaru beta-karotenu.

Udost臋pnij ten post