Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Palona czerwień

łatwa i tania OPALENIZNA ?

Polecane posty

Gość Palona czerwień

Słyszałam kiedyś, że kąpanie się w nadmanganianie potasu rozpuszczonym w wodzie wpływa na przyciemnienie skóry, coś jak balsam brązujący... ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? ;)

Gość ale po co
:-oPo co sie kapać w jakiś chemikaliach:-o

Idź nad wodę i korzystaj ze słoneczka :) albo wyjdź na ogród i się opalaj - to nic nie kosztuje :P:P:P

Gość Palona czerwień
Może ja nie moge się opalać...? A nadmanganian nic złego skórze nie robi. Jeśli chodzi o szkodliwość, to jest lepszy niż słońce, które jak wiadomo jest cholernie niezdrowe... :/

Gość chefta
Lepiej kup sobie balsam Dave( lub J&J) ktory szybko i bezpiecznie przyciemni ci skore-jest rewelacyjny

Gość Palona czerwień
a pozostawia smugi?

Gość chefta
zadnych smug-sa dwa jeden do skory jasnej drugi do ciemnej ,ja uzywam do ciemnej bo juz sie troche opalilam.Te balsamy"opalaja"stopniowo ,wiec widac dopiero po 2 -3 smarowaniach...

Gość Apeironka
No to super ;) Wielkie dzięki za podpowiedź!

Gość psssssssssssssssss
chyba zartujesz, j&j to glowno! wydalam na to 14 zl smarowalam sie najpierw raz po raz a potem juz regularnie i robi okropne pomaranczowe plamy na skorze ktorych nie da sie domyc no i brudzi ciuchy a poza tym opala na zolty!!

ale zrób dokładny peeling przed balsamem, bo inaczej smugi i tak będą ;)

Gość gooooooooo
ja uzywam Dove jest naprawde super, przyciemnia i nie pozostawia zadnych smug ubtran tez nie brudzi, daj spokój z jakimis potasami bo sobie kłopotów możesz narobic

Gość a ja wróciłam własnie
znad morza i mam zajebista opaleniznę! zaden balsam nie da takiej opalenizny jaka jest od słońca. miałam jonsona i to gówno - robi asie plamy, balsam sie zmywa i pelling gówno daje. zamiast sie tym smarować lepiej isc na słońce - opalenizna jest piekna, brazowa i długo sie trzyma.

Gość Blacky24
Nadmanganiam potasu uzywany jest do wszelkiego rodzaju "usuwania" chorob skory, np. u noworodkow sa to potowki, badz jakies czerwone plamy/wypryski/ etc. Wiem, bo jestem polozna :D a jesli chodzi o opalenizne, to jesli nie slonce/ bo podobno nie mozesz/ to solarek i bziuuum na miacho ;)

Gość gooooooooo
no pewnie jezeli ktś wrócił z nad moorza to opalenizna pięknaALE NIE WSZYSCY MOGĄ WYGRZEWAC SIE NA PLAZY i szk=ukają innych sposobów, a pozatym ja osobioscie nigdy ładnie sie nie opalę bo mam z natury jasną karnację wiec szukam innych rozwiązan, moze ta dziewczyna tez :)

Gość do pseudo-położnej
"jesli nie slonce/ bo podobno nie mozesz/ to solarek i bziuuum na miacho" gdzie Ty się uczyłaś, że coś takiego doradzasz???????????? włosy dęba stają

Gość andie
ja też używam balsamu, jestem całkiem zadowolona

Gość no ale co z tym
nadmanganianem? Poważnie daje efekt opalenia?

Gość loza szydercow
moja chemiczka na lekcji mówiła że "za jej czasow" dziewczyny rzeczywiscie sie tym smarowały i były czerwone jak buraki :p wiec powidzenia :p

Gość Palona czerwień
Spróbowałam! Żyje ;) Po pierwszym razie nie ma oszałamiających efektów, ale myslę, ze po 2-3 już będą. Jedna taka tableteczka się nie rozpuściła do końca i usiadłam na niej przypadkowo, później patrze a tu co? Brązowe kółeczko na nodze, wygląda jak pieg ;) Myślę, ze warto spróbować. nadmanganiam kupiłam w aptece za 4 zł

Gość czerwone jak buraki
To ponoć daje brązowy odcień...

Gość upupupupupupupupupupupupupupup

Gość rossemarrii
Ja tez do tej " pseudo połoznej" , matko kochana jak ty byłabys rzeczywiscie połozna to wspołczuje twoim podopiecznym. Jezeli z jakichkolwiek powodów dziewczyna nie moze korzystac ze słońca np. alergia to tylko skonczony ignorant moze polecac jej solarium. Nadmanganiam, owszem jest uzywany przy chorobach skórnych, do odkazania, bo ma silne własciwosci bakterio i grzybobojcze, noworodkom moze słuzyc do pielegnacji pepka. Ma tez przy okazji silne działanie wysuszające, nie słuzy więc zupełnie zdrowej skorze. Mozn a sprobowac brac beta karoten, lub jesc produkty , ktore go maja duzo. Ale to znowu moze obciązac wątrobę.

jeśli nie możesz się opalać to nie korzystaj z solarki bo skórę sobie zniszczysz ... jak mam coś doradzić z balsamów brązujących to polecam Garniera - daje dalikatną ładną opaleniznę i schodzi równomiernie, nie brudzi,nie robi msug i nie barwi na pomarańczowo(raczej do jasnej karnacji) lub do ciemniejszej karnacji Perfecta Body - Karmel brązujący do ciała z karmelem i miodem z dzikich kwiatów z Dax Cosmetics.

może nie daje natychmiastowych efektów, ale jak się przyzwyczaisz to po jakimś czasie są widoczne różnice - picie kubusiów i innych takich spraw :) trochę przeciemnia skórę, wygładzą i wogóle będzie piękniejsza jak u mulatki... możesz także kupić tabletki beta-karoten powodzenia ;)

Gość Palona czerwień
ale picie soków z marchwi sprawia, ze potem głownie stopy i ręce sa pomarańczowe... no ale może się skusze, dzięki! ;) Dziś drugi raz poszedł w ruch nadmanganian... nie ma smug i to mnie najubardziej cieszy!

kubusie nie pomagają :o ... pij jednodniowy sok z marchwi MarkWit\'a lub sama rób soczek w domu sokowirówka + marchew = pyszny zdrowy sok. co do barwienia to prawda, jak bedziesz dużo tych soków spożuwać to bedziesz mieć troszke pomarańczowe dłonie od spodu ;) ale to nic :P. ja używam tabletek Beta karoten (czystego) i jest ok :D

Gość nie przesadzajcie z beta
karotenem, bo ta pomarańczowość skóry to objaw przedawkowania!!! Lepiej być bledszym i zdrowszym, niż opalonym, chorym i łysym. Podawanie dużych dawek tej witaminy przez dłuższy okres czasu może spowodować hiperwitaminozę witaminy A z takimi objawami jak: * drażliwość, * zaburzenia ze strony przewodu pokarmowego (m.in. wymioty, brak łaknienia, nudności), * zmiany zabarwienia skóry, * powiększenie wątroby i śledziony, * wypadanie włosów, * świąd skory, * suchość skóry. Tak więc, przyjmując witaminę A należy sprawdzić normy dziennego zapotrzebowania tej witaminy opracowane przez Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, uwzględniając: płeć, wiek, rodzaj wykonywanej pracy i stan fizjologiczny organizmu (np. kobieta ciężarna lub kobieta karmiąca).

ja zażywam od 2-3 m-cy beta karoten po 1 tab dzienie :) i jest ok ... nie jestem pomarańczowa :P

beta-karoten to nie wit. A. organizm zamienia beta-karoten w wit. A w takich ilościach, jakich potrzebuje. żółtawe zabarwienie skóry jest jedynym skutkiem ubocznym nadmiaru beta-karotenu.