Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana wiedzą o tabletkach

Uszczerbki na zdrowiu do jakich doprowadziły tabletki anty...

Polecane posty

Gość załamana wiedzą o tabletkach

wpisujcie czas stosowania tabletek i co się działo ja mam pytanie... czy jak będę stosować tabletki przez np. pół roku, to grożą mi jakieś skutki uboczne (nie chodzi mi o jakieś błahe wahania nastroju, tylko o jakieś poważniejsze, np. niepłodość)

Gość mala kicia
mi zle wplywaly na zeby. Ale za to wiedzialam kiedy bede miala nastepna miesiaczke.

Gość ja przytylam
:O i zamierzam zrezygnowac z tych co biore, moze jakies inne beda lepsze

Gość temat mi się podoba więc...
up:D:D:D

Gość RER
na razie do żadnych... spadek nastroju, jaki wystąpił u mnie wiosną, przypisuję jednak mojej wrednej byłej pracy ;)

Gość namiocicieczko
wyrosła mi pięta na plecach

Gość agus_18
antykoncepcja hormonalna jest odrwacalna, ja bralam 9 miesiecy i 2 miesiace-spadek libida.

Gość wysokolia
mam rozregulowany cykl (hormony tez rozhustane...) :( popsula mi sie bardzo cera po odstawieniu, mam probloemy z krazeniem (!!), zaburzenia ukl pokarmowego (flora bakteryjna). w czasie brania (bralam 5 lat), dwa razy dopadla mnie depresja, spadek libido... i cos z zebami zacelo mi sie dziac zlego.... od czasu tabletek, szkliwo normalnie sciagam, szczoteczka przy kazdym myciu.... :(

Gość yennefer22
Calkowite zniechecenie do seksu, wrecz obrzydzenie, choc wczesniej tak nie bylo.Bralam w sumie tabletki na cere i teraz po odstawieniu zauwazam ogromne pogorszenie,wyskakuja mi straszne syfy.Bralam 3 lata i bardzo sie ciesze ze zdecydowalam sie rzucic to swinstwo.

Gość ja nie brałam nigdy
chociaż zastanawiałam się ale mój mąż sie naczytał o pigułkach i jest strasznie "anty". No ale po tym co mówicie na tym topiku to na 100% nigdy się nie zdecyduję na pigułki. Wolę inne sposoby antykoncepcji.

Gość kolinka 5678
Ja biorę 3 lata logest i strasznie mnie wkurza brak ochoty na sex to jest okropne, chciałam przestac brac tabletki ale mąż sie nie zgadza wręcz mam kłótnie o to w domu :(

bralam 3.5 roku tabsy, po nich przytyłam, powiekszyly mi sie piersi o 2 rozmiary, libido spadło ale nie tak tragicznie, odstawiłam 5 miesiecy temu, do tej pory mam nieregularne cykle, jeden okres musialam wywoływać, waga zaczela spadac po odstawieniu ale w momencie kiedy bralam leki na wywolanie (tez hormony) to znowu podskoczyla, piersi nie zmienily rozmiaru, balam sie o cere ale jest w porzadku, nie taka jak przy tabsach ale nie ma tragedii, moje libido podskoczyło o 200% i generalnie jestem dużo szczesliwsza, do tabletek nie mam zamiaru wracać.

Gość yennefer22
Natia czemu znow wrocilas do tabsow????

Natusiu witaj:) jak miło spotkać kogoś znajomego:) Natia niestety wymiękła - bała się ciąży... a tak jej dobrze szło:) No ale wiecznie tabsów chyba nie będziesz brała?:) Buziak

rozwalnoa wątroba obnizone libido wróciło do normy dopiero po paru cyklach bez pigół rozhustane hormony i cykl nie wezmę niegdy więcej

Gość Dupcia Krupcia
A ja biore tabsy juz ponad 10 lat i nic mi nie jest,,,nie wiem czy mi pociag do sexu spadł bo odkad zaczełam współżyć biore prochy...Kontrola lekarza regularna

dupciu krupciu.... no to przekonasz sie co bedzie jak odstawisz...10 lat bez przerwy? podziwiam Cie:)

Gość Dupcia Krupcia
Ale faktem jest że nigdy nie miałam orgazmu.....

Gość ehhhhhh
..u mnie przede wszystkim spadek libido do 0. Wręcz miałam wstręt do seksu (wiec po co mi tabsy?); poza tym robiły mi sie torbiele na jajanikach, ciągle byłam zmęczona (brałą Cilest iHarmonet); męczyłam sie rok i dała sobie spokój; wszyskto wróciło do normy po jakiś paru miesiącach dopiero. Dzieki Bogu mam to juz za sobą.

torbiele podczas brania tabletek? dziwne..lekarze czesto przepisuja tabletki na torbiele właśnie żeby je leczyć...ewidentnie cos było nie tak u Ciebie z tymi tabletkami.

też brałam pigułki... w sumie chyba z 6-7 lat z przerwami... i jakoś nie zauwazyłam skutków ubocznych, a wręcz przeciwnie- libido w normie, nie przytyłam itp. Teraz nie biorę od prawie 3 miesięcy, jestem w tzw. okresie przejściowym... po następnej @ zaczynamy starać się o dziecko:) A w samopoczuciu nie widzę żadnej różnicy... i na pewno jak zajdę w ciążę i urodzę dziecko- wrócę do pigułek...

Gość ehhhhhh
właśnie..kiedy lekarz to zobaczył na usg bardzo sie zdziwił, zabronił mi wręcz odstawiania tabletek. Ja jednak postawiłam na swoim, sporo wtedy czytałam na ten tenma i niestety..ale pigułki przez to że blokują pracę jajników w niektórych przypadkach mogą prowadzić do tzw torbieli zastoinowych (własnie tak określił je lekarz). Odstawiła tabletki, po miesiącu miałam nastepne badanie po którym nie było sladu po torbieli.

pol roku brania tabsow...Thrombza, zakrzepica..o malo co nie wyladowalam na tamtym swiecie...:( swinstwo fuujjjj

Gość yennefer22
kurde ja to sie boje........to moj 13d.c bez tabletek no i nic sie narazie nie dzieje ale ku..a strasznie sie boje ze poniej moge miec takie straszne fazy!!!swinstwo straszne te tabletki...matko 10 lat brac to strasznie duzo czasu...ja chyba nie dlabym rady... Natia....dlugo czekalas po odstawieniu az Ci sie wyreguluje okres i organizm zacznie ,,normalnie " pracowac?

ja bralam 10 miesiecy i robilo mi sie strasznie slabo i niedobrze, nabawilam sie przez to nerwicy i do dzis mi jeszcze do konca nie przeszlo mimo ze minal prawie rok:( BARDZO zaluje ze bralam to g...o!!! pozdrawiam

Gość przerazona...............
a jakie tabltki bralysice? biore 6 miesiecy Novynette, kurde czuje sie bardzo dobrz enic mi nie jest. Libido tez git, ale jak teraz piszecie takie rzeczy to chyba w zyciu nie odtsawie, a po jakim czasie najlepiej odtsawic??

Mięśniak macicy i torbiel jajnika- gdybym mogła cofnąć czas, nigdy bym się nie zdecydowała.

ja biorę ponad 10 lat z przerwami,bo w między czasie urodziłam 3 synów i jest wszystko ok. oczywiście raz w roku kontrol i badania.Nic mi nie dolega.A moja szwagierka nigdy nie brała anty, miała priblemy z zajściem w ciążę leczyła się 5 lat bo miała problemy z miesiączką i jak się okazało miała guz 8cm za jajnikiem,obecnie jest 2 tygodnie po operacji,mamy nadzieję że teraz bedzie wszystko dobrze.

Gość może wy mi powiecie plis
nie sądziłam że napisze w takej sprawie ale co tam a wiec tabsy kończę brać w czwartek okres powinnam dostać w pon a dostałam dziś chyba że to tylko plamienie ale nigdy wczesniej tak nie miałam