Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewkaaw

Polacy

Polecane posty

Gość ewkaaw

powiedzcie czy my Polacy za granica jestesmy uwazani za podobnych do Rosjan,Ukraincow,Bialorusinow? i czy nasze jezyki brzmia podobnie? Ktos z zagranicy potrafilby je odroznic?

Gość maja nas za wyrobnikow
i zlodzieji

Gość ewkaaw
ok ale mi nie ot chodzi ;) chociaz chyba coraz mniej nas za takich uwazaja szczegolnie niemcy mieszkam niedaleko granicy i pelno niemcow tutaj przyjezdza

Gość Mnie śmieszy
przede wszystkim to,ze jak sie za granicą odezwiesz do Polaka po polsku to z reguły robi krzywy ryj,jak by główkował- jak to możliwe,ze rozpoznano,ze jestem Polakiem; ciuchy mam jakies do chrzanu czy co ? :-)

Gość myla nas na bank z ruskami
to dla nich jeden belkot, poslki, ukrainski itp. ale nie mow w arabskich krajach ze jestes ruska, wiecej wybulisz. bo te nowe ruskie to zrodlo kasy dla nich

Gość rumiany Boluś
w Hiszpanii policja Polaka od Rosjanina odróżnia po tym , że Polak klnie kurwa a Rosjanin - karwa.

Gość ewkaaw
ja sie ciesze ze jestem Polka :) a jezyk polski dla innych jest bardzo trundny? i czy Polacy maja wiekszy temperament od np. niemcow albo norwegow???

Nigdy dotad za granicą nie spotkałam się z tym aby na mnie odbijal sie ow ponoc negatywny wizerunek Polakow. Wrecz przeciwnie, bardzo czesto po wyznaniu ze jestem z \"Poland\" ludzie usmiechaja sie przyjaxnie i (!!!) czesto dorzucaja jakies haslo po Polsku. Tydzien temu bylam w Wiedniu i pod Schonbrunnem poprosilam pewnego mezczyzne o pomoc w znalezieniu jakiegos tam obiektu. Na koniec, zapytal sie mnie skad jestem, a po odpowiedzi rzucil \"jak sie masz\" i \"bardzo dobrze\" :D:D:D:D. Rodowity Austriak. Z podobnymi reakcjami spotykalam sie w Paryzu czy w Rzymie. Dlatego mysle sobie, ze to co sami soba prezentujemy- jak wygladamy, jak mowimy i w jakim jezyku jak sie zachowujemy-przede wszystkim wplywa na to jak nas (nas indywidualnie) beda postrzegac spotkani mieszkancy innych krajow. W tym przypadku na 10 plan schodzi taka czy inna slawa Polski. Zreszta ja wychodze z zalozenia, ze jako Polka nie mam sie czego wstydzic.

tak, to dla nich \"jeden pies\" kiedys bylam w kawiarni z anglikiem i byla polska kelnerka ktora do kogos gadala po polsku i on sie mnie pytal czy to polka czy ukrainka czy rosjanka. ale czy my rozrozniamy jezyk chinski od japonskiego albo od koreanskiego? ja nie rozrozniam