Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brenda 22

nurtujace pytanie dotyczace pigulek...

Polecane posty

Gość Brenda 22

czesc mam pytanko pod koniec opakowania pigulek przyjmowalam antybiotyki przez ok 5 dni. Antybiotyki zahaczyly takze o przerwe miedzy opakowaniami ale okres dostalam w ten dzien w ktory powinnam go dostac. I teraz ostatno przeczytalam ze jesli bierze sie antybiotyki to nie robi sie 7 dniowej przerwy miedzy opakowaniami:( i co teraz? aha jeszcze jedno nie kochalam sie z chlopakiem przez okres przyjmowania antybiotykow i 7 dni po ich skonczeniu. Kiedy bede znowu w 100% bezpieczna? Pozdrawiam

Gość Brenda 22
up up up

Gość miniunia7788
jestes bezpieczna!!!!!!!!!!!ps. nie sluchaj bzdur!!!!

to nie prawda, że podczas brania antybiotykow nie robi sie przerwy, niektore antybiotyki osłabiają działanie tabletek, ale też trzeba wiedziec które bo nie wszystkie, ja zawsze pytałam lekarza (jesli dostalam anybiotyki) czy one nie obniża skuteczności tabletek- na przyszłość pamietaj o tym zeby zapytać lekarza. Skoro nie kochałaś sie w czasie brania antybiotyków to absolutnie nie masz sie czego obawiać, okres dostałaś w terminie wiec jest wszystko oki. Moze akurat bralas te leki które nie maja zadnego wpływu na tabletki. Naprawde nie masz sie czym martwić.

Gość Brenda 22
dzieki za odpowiedzi:) licze na wiecej:P hehe pozdrowionka

Gość nksdfs
to nieprawda ze robi sie przerwe:)

Gość Brenda 22
hmmm to w koncu robi sie ta 7 dniowa przerwe miedzy opakowaniami czy tez nie? czy w przypadku nieuprawiania seksu przez okres przyjmowania antybiotykow i 7 dni po ich zakonczeniu brak przerwy jest konieczny? chcialabym dokladnie wiedziec od kiedy nie przyjmujac lekow i robiac przerwe jestem juz w 100% bezpieczna? sorki troszke zagmatwane:P

W trakcie brania antybiotyków i 7 dni po zaprzestaniu powinno się dodatkowo zabezpieczać. To nieprawda, że nie robi się wtedy przerw.