Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zestresowana_21

Czy każda kobieta się onanizuje?

Polecane posty

Gość zestresowana_21

No właśnie, czy każda kobieta się onanizuje, albo ściślej chodzi o to, czy powinna sie onanizować? Mam 21 lat i robię to dopiero od niedawna i nie doszłam jeszcze do wprawy, to fakt. Ale zabolało mnie to, co powiedział mi mój chłopak, a mianowicie, że żadna ze mnie kobieta, skoro nie znam dobrze swoich potrzeb, bo się nie onanizowałam. Jego zdaniem powinnam się regularnie onanizować od 13 roku życia, i teraz już tego nie nadrobię. A ja tego nie robiłam, bo chciałam mieć takie pierwsze intymne przeżycie z facetem, a nie sama. Teraz przyznaję robię to sama od czasu do czasu, bo chłopak mieszka dalego, i nie widujemy się zbyt często. ALe i tak wolę z nim, niż sama. Czy onanizm jest obowiązkiem?

Gość ja jestemwzielam wlasnie
to prowokacja, tak?

Gość zestresowana_21
Nie, to nie prowokacja. To jest z życia wzięte

Gość upupupupupuppu

Onanizowanie nie jest obowiązkiem lub jakimś przymusem. Jeżeli kobieta często się onanizuje to napewno jest to jej pomocne w poznaniu swojego ciała, swoich doznań, upodobań itd. Nie traktuj słów Twojego chłopaka tak dosłownie. Jeżeli do tej pory nie czułaś potrzeby zaspokajania swojego popędu w ten sposób to nie musisz się zmuszać. Decyzja należy do Ciebie. Pozdrawiam, Tomek