Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piotr74

pleśniawki pomocy

Polecane posty

Gość piotr74

jestem ojcem 3 letniego synka. dostał pleśniawek na calych ustach i języku lekarz przepisał mu genistyne 2% czy mogę mu ją podać na łyzęczce bo o wysmaroaniu wacikiem nie ma mowy oklice ust to nie problem ale mały zaciska zeby i nie darady mu wepchnąć nic. pomocy !!!

Gość kiriska
Próbowałeś Aphtinem?

Gość zawin palec gazikiem
nassaconym lekiem i wypedzluj mu buzke:0

Gość piotr74
nie moge mu wypedzlować bo ma buźke zamknietą i zaciska zęby chyba zę mu coś tam wstawie i rozsune może klucz francuski :], aptif zaczełem od dziś stosować ale daje kilka kropli bezposrednio na rane zobaczymy czy to pomoże.

Gość bzdura___
___plesniwki to nie rana,nie zciemniaj facet

Gość bzdura___
___aftin nie jest w kroplach

Gość jak to nie
własnie kupiłam aptin, bo mam pleśniawkę, jest to mała ranka, boli i zaczyna sie dopiero goić. Więc bzdura, masz dobrego nicka, bo bzdurzysz :) namów dzieciaka jakoś, albo próbuj przez sen :)

Gość piotr74
o jezu nie rana tylko biały nalot na języku i wargach. a apthin jest w kroplach Postać: Płyn - 10 g. Wskazania: Stosowany jako środek odkażający błony śluzowej jamy ustnej u dzieci. Aphtin dezynfekuje zakażoną błonę śluzową jamy ustnej, głównie w przypadkach zakażeń pleśniawkami i bakteriami ropnymi Gramm.

Gość jadzia2
moze wyda ci sie to obrzydliwe ale po apthinie i nystatynie(polantybiotyk) plesniawek sie nie pozbedziesz. ja swojemu dziecku przetarlam plesniawki jego wlasnym moczem i zniknely jak reka odjal a wczesniej sie pare miesiecy z nimi meczylam. pozdrawiam

Gość piotr74
będę mu podawał na chama nie ma innej opcji pozostałem się już skonczyły. nie moge otworzyć mu buzi wtym cały problem a jak nie bede go leczył to mu przejdzie na krtań i dopiero zacznie się cyrk

Gość piotr74
ma je po raz 1. zostane narazie przy apthinie jak nie pomoże wtedy pomyslimy musze poczekać te 3 , 4 dni

Gość mańkala
Najlepsza jest gencjana, kolor fioletowy ale super działa.

Gość piotr74
tak ale jak mu ja zaaplikuje na jezyk chyba ze mu ja wkropie bezposrednio

Gość jak to nie
ja jestem stara i mam aftę właśnie w wersji jednej małej ranki - jak zjem coś kwaśnego, słonego czy gorącego to mnie aż skręca :/ dobrze, że dzieciak ma tylko nalot :) hehe jak to zabrzmiało militarystycznie :D

Gość ja walczylam
z plesniawkami mojej 4 miesiecznej coreczki 6 tygodni....doszlo do tego ze nie chciala pic mleka....dopiero antybiotyk pomogl juz po 3 dniach zniknely....a wczesniej stosowalam rozne specyfiki i nic!!!!!

Gość piotr74
ni cholery jutro idę do lekarza prywatnie bo małemu chyba na krtań to przeszło i chrypieć zaczął lepiej nich mu jakiś antybiotyk przepiszą

owiń palec wskazujący gazikiem, zwilż aphtinem, pokaż mu butelke żeby otworzyło buzie i wsadź palec i energicznie ścieraj pleśniawki, tak parę razy dziennie i za chwilę będzie po problemie.

smaruj pleśniawki wacikiem znasączonym jego moczem... brzmi wstrętnie ale nie ma lepszego lekarstwa na pleśniawki

Gość aftin lub nystatyna
na smoczek jezeli jeszcze uzywa, albo na siłę- nie ma innego wyjścia

Gość piotr74
powiem wam tylko jednno młodzi lekarze to jacyś oszuści był dziś u mnie starszy pediatra który leczył mnie jak byłem mały, okazało się zę mały nie ma żadnych pleśniawek tylko wirusowe zapalenie opryszczki czy jakoś tak. lekartswa które zażywał były zbędne i zaczełem mu podawać co innego

Gość to małego
strasznie musi boleć, biedny dzieciak :(

moja mala miała plesniawki zaraz po urodzeniu i aftin nic nie pomagaał wiec dostalismy syrop Flukonazole czy cos w tym stylu po tyg juz nic nie miała a jezyczek czysty :) musisz isc do lekarza niech Ci go przepisze choc moze spróbuj tez moczem to stare babcine metody ale my małej nie robilismy jakos nie czułam tej metody i chyba dobrze bo okazało sie że mała miała bakterie w moczu zrówka zycze