Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asiunia_niunia

pytanie o Cilest

Polecane posty

Gość Asiunia_niunia

Ginekolog przepisał mi Cilest. Ale kazał mi brać je od 5 a nie od pierwszego dnia cyklu (mojej koleżance też), co mnie zdziwiło, bo na ulotce jest od pierwszego. No, ale zrobiłam jak kazał. Powiedział mi też, że zabezpieczona będę dopiero podczas brania drugiego opakowania (!!!???). Wczoraj skończyłam pierwsze, dzisiaj zaczynam drugie, bo przesuwam okres. Czy mogę się kochać w tym tygodniu bez dodatkowego zabezpieczenia (prezerwatywy)? Sama nie wiem, czy mogę już być pewna tej antykoncepcji, czy jeszcze nie

Gość niunia ble
po pierwsze, masz infantylny nick, który od razu zniechęca do czegokolwiek. Po drugie, pytania zadaje się lekarzowi, bo to nie przelewki. po trzecie, tak od razu dwa opakowania, nie za ostro zaczynasz ?

To ja się podpisuję pod tym pytaniem, bo też brałam od 5 dnia cyklu, i zaczynam niedługo drugie opakowanie

Gość hyyrgfyrfgy
kazał Ci pewnie brać od 5 dnia żeby uniknąć długotrwałego plamienia. kiedy bierzesz od pierwszego dnia okresu możesz isę kochac po 1 tabletce a kiedy od piątego dnia to po 7 tabletce!!! z tymi 2 opakowaniami to straszna bzdura, pewnie powiedział tak żebyś nie szalała za bardzo ale prawda jest taka że skoro skończyłaś 2 opakowanie to zdecydowanie jestes zabezpieczona!!!!!! możesz się kcohać bez problemu!!!!!

Gość Asieńka86
Już nie niunia, lepiej? Musze teraz przesunąć okres, niefajnie go mieć na plaży, a wyjeżdżam

Gość hyyrgfyrfgy
miało być skoro skonczyłaś 1 opakowanie oczywiście!

Gość trochę lepiej
ale generalnie nie lubię, jak ktoś sam siebie zdrabnia :) No ale do rzeczy - nikt Ci pewnie nie mówił, że przesunięcie okresu wiąze się czasem z tym, że całe te trzy tygodnie czujesz się jak tuż przed okresem, brzuch pobolewa, sa plamienia, a samo krwawienie może zacząć się wcześniej. Więc z tą plażą też tak średnio :/

Gość pomysl marny
lepiej trzeba bylo zainwestowac w tampony!