Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam bo dbam o zdrowie

Dlaczego się trujecie tymi tabletkami?

Polecane posty

czesto same zauważacie zagrożenia, jakie niosą za sobą tabletki, jesteście swiadome tego, że mogą być póżniej problemy z ciążą i zdrowiem, a mimo to wciąż to łykacie lub dopiero sie decydujecie. Ja mam wrazenie, ze takie łykanie to nie strach przed ciążą a zwyczajna moda na taką antykoncepcję. Łykam jestem cool ;) I trochę się wam dziwię.

Gość lemonii
Hmm... ja też sie truje i owszem nie uwazam zeby bylo to calkiem zdrowe ... ale szkody w organizmie wyrzadza niestety takze zwykly apap. Jak narazie czuje sie dobrze i mam wieksza pewnosc, ze narazie dziudziusia nie bedzie. Bardzo chce owszem...ale kiedy skoncze studiowac i mysle, ze bedzie to zarowno dla mojego dobra jak i dobra przyszlego dziecka.

Gość lemonii
a co do bycia cool .... o tym ze lykam wie tylko moj narzeczony:) wiec nie wydaje mi sie zebym w ten sposob byla cool :D

jesteście widocznie tymi, które nie odczuły skutków ubocznych. Pewnie nie robiłyście przerwy albo nie łykacie długo. No ale cóż każdy ma wybór, tylko szkoda, ze niektórzy wybierają ten najgorszy .

Kuźwa po co ja się urodziłam skoro zycie kończy się śmiercią ?! Co ja mam teraz zrobic ?! Ja nie kcem !! 😭

nożyczki --to przestan brac i poczekaj na @ jak bedzie przez pol roku w terminie i bez wywoływania to sama się przekonasz.

Już nie przesadzaj nowoszesne tabletki antykoncepcyjne nie są zle. Poza tym to chyba dobrze ze sie kobiety zabezpieczaja niz mialy by powiekszac ilosc dzieci w domach dziecka.

Alez ja nikogo nie przekonuję. Tylko się pytam.

Gość lemonii
A my tylko odpowiadamy ... Z doświadczenia moge powiedzieć, ze organizm duzo bardziej wyniszczyly mi tabletki antyhistaminowe bez ktorych niestety nie umialam zyc niz teraz antykoncepcyjne.

Gość wow...w szoku zem jest
Jasne! Lepiej jak te ktore co chwile zakladaja tematy o konicznej, natychmiastowej pomocy w sprawie aborcji:(

Gość spokojnie to tylko awaria
A ja mam spiralkę więc oczekuję topiku pt."dlaczego i tak dalej"Brałam,bo lubię seks a nie lubię nadmiaru dzieci.Zagrożenia?-czytać umiem.Mój problem,zarówno ze zdrowiem jak i z niechcianym dzieckiem.Bo przecież mi nie pomożesz?

Gość Barnapapa
Biore tabletki od ponad 10 lat i w miedzyczasieurodzilam dwoje dzieci.Zadna wpadka.Po prostu robilam przerwe w pryjmowaniu pigulek i wtedy zachodzilam w ciaze.Dwa razy w tym czasie robilam sobie proby watrobowe i sa OK.W czym problem z tymi pigulkami???Teraz lykam Yasmine a wczesniej Cilest i Minisiston

po pierwsze problemy z zajsciem w ciąze nie są spowodowane tabletkami i przestancie w kocu takie mity powielać! a po drugie tobie nei pasuje to ie bierz to indywidualna sprawa kto jaka antykoncepcje wybiera...

Gość taka sobie..
a ja łykam, nie dlatego ze o dzidziusia sie boje ale dlatego ze bole miesiaczkowe mialam tak silne ze ladowalam w szpitalu pod morfina. a teraz jest prawie good. :).

ja biore bo do mnie pogotowie przyjezdzalo jak okresu dostawala,teraz juz tak nie jest a przy okazji dzidziusia narazie nie ma

a ja po części zgodzę się z autorką - większość ginów przepisuje tabletki od razu. są w fartuchach cilestu, jasminu itd, więc nic dziwnego. szkoda, że idąc do gina trzeba mieć dużą wiedzę o antykoncepcji i w zasadzie samemu wybrać odpowiedni sposób... ja nie łykam piguł, bo przy nieregularnym seksie szkoda mi zdrowia. choć może kiedyś zacznę.

Gość agus_18
no tak ...od lutego 2005 roku do teraz przyjmowaly nie dwie dr.ta pierwsza przepisala mi pigulki-bez zadnych badan, bralam 9 miech.ta druga tez bez badan ale bralam 2 op.przynajmniej I zrobila mi badanie na fotelu-raz na ten czas ale bylo.libido=0 teraz poszlam do tej ost niej i zalozylam spirale. moj chlopak stwierdzil ze te 300 zl to lapowka.ja odp ze jesli lapowka to na miejscu dr wziela bym wiecej :D

no właśnie - a gin powinien porozmawiać: jak często się współżyje, czego się oczekuje, jakieś miesiączki... a nie tak, że przychodzi dziewczyna, chce się zabezpiecznie to od razu tabletki! to jest głupota. a że wszystkie koleżanki łykają, to ta dziewczyna też pójdzie do apteki i zrealizuje receptę. w tym sensie panuje moda. niestety :o ale zgadzam się - wolałabym być chora, niż usunąć ciążę. bo porób absolutnie w grę nie wchodzi!