Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zizi11

przerwa po 20 tabletkach

Polecane posty

Gość zizi11

czy mogę przyjąc z opakowania 20 tabletek i zrobic przerwe normalnie 7 dni a potem 8 go dnia zaczać nowe opakowanie?czy stanie sie cos jak nie wezme tabletki ostatniej i zrobie przerwe?dzieki za odpowiedz:)

Gość gaqbik
podnoszę... jak jest z tą przerwą?? można czy nie? zależy mi na tym żebym przed studniówką skończyła okres, a jest to moje pierwsze opakowanie Novynette i wolałabym nie brać 2 opakowań na raz, żeby organizm jakoś się przyzwyczaił do niech... jestem przy 15 tabletce.. Dziewczyny doradźcie co zrobić, studniówka 27, wierzę, że pomożecie. Buziaki :*

Gość po 16tej tabletce
mozesz przerwac i "przyspieszyc" okres tylko musisz pamietac by nastepna z nowego opakowania wziźć po 7 dniach.

Gość gaqbik
a co ze skutecznością? po ilu dniach zazwyczaj przychodzi @? :)

Gość nie wiem na bank bo ja
pomimo tego ze brałam regularnie okres czasami pojawial sie 3 dnia potem nagle ni stąd ni zowąd pojawił sie 4 dnia po odstawieniu .... kiedys tez przyspieszyłam (bo zapomnialam jednej :O ) i to było chyba po 17tej tabletce i okres pojawil sie po 2 dniach.

Gość no a skutecznosc tabletek jest
taka sama jak zawsze, o ile oczywiscie wezmiesz kolejna z nowego op. po tych 7 dniach przerwy :)

Gość o matko ale masz problem
m0ożesz tak zrobic tylko pozniej nie rycz ze Ci sie wszystko poprzestawialo, że masz plamienia itd

Gość gaqbik
mhm.. a ile trwał u Ciebie?

Gość gaqbik
jasne, że wezmę! :)) dzięki dziewczyny.. wiedziałam, że na Was można liczyć :))

Gość u mnie trwa tak z 3-4 dni
tamten tez tak trwał :) palmienia moga wystapic, ale ja mam je zawsze wiec nie wiem co za róznica ;)

Gość gaqbik
a co do plamień, miałam je przez pierwsze 2-3 dni po skończonym okresie, później już normalnie.. teraz też jest raczej w porządku.. tak się cieszę, że w ten cudny wieczór nie będę musiała się przejmować czerwoną ciapą na sukience... :))

no jak sie nie potrafi tampona wlozyc to trzeba za wszelka cene okres przesuwac :O spoko 🖐️

Gość gaqbik
'o matko' tampony też trzeba zmieniać, nie wiesz o tym?

Gość tampony skarbie
wcale nie są takie obojetne dla ciala jakby sie wydawalo, wiesz. Powoduja grzybice, infekcje pochwy itp. itd.

Gość gaqbik
gdybyś zauważył/zauważyła, pytałam o przerwę w tabletkach a nie o tampony, jakiejś osóbce się nudzi i nie ma kogo podwkur... :) niestety tutaj jej się nie uda:) ps: nie zmieniaj tematu :] tematów o tamponach szukaj gdzie indziej:)

heheheh chyba do kibla tak czy siak bedziesz chodzic nie ?? wiec co to za problem zmienic przy okazji tampona to nie rozumiem i nawet jak sa szkodliwe to jak raz czy dwa go użyje to chyba nie umrze nie ?? :O

Gość gaqbik
o Matko.. bez komentarza..