Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kamyczek001

Mam koślawe kolana - czy jest ktoś kto przeszedł operację?

Polecane posty

Od kilku lat dokucza mi silny ból kolan kiedy tylko wybiorę sie na dłuższą wycieczkę, ubiorę buty na obcasach, bądź próbuje tańczyć. Lekarze określili, że przyczyną są koślawe kolana. Od dziecka moje krzywe nogi są moim najwększym kompleksem, teraz dochodzi do tego ten ból, z którym wiąże się m.in. odrzucenie szpilek i zrezygnowanie z tańca oraz jazdy na nartach. Czy jest osoba, ktora miala podobny problem i przeszła operację? Bardzo proszę o pomoc.

Gość juziafruzia
kamyczku, a rozmawiałas juz n a ten temat z ortopedą?

U ortopedy z tym dokładnie problemem jeszcze nie byłam a to dlatego, że nie mam szczęścia do lekarzy i raz na przykład jako 15 letnia dziewczynka, która przyszła z wada kręgoslupa usłyszałam komentarz,że mam krzywe nogi:(

Gość juziafruzia
ty byłas n atym topiku o wydłuzaniu nog, prawda?

Gość juziafruzia
kamyczku, a jak z twoim wzrokiem?

Gość juziafruzia
tylko się nie obraz o ten wzrok, mnie kiedys lekarz powiedział, ze tak jest czesto. Własnie, skrzywienie kregosłupa, wada wzroku i koslawosc kolan.To się zapytałam..

Gość upppppppppppp
rozumiem, ze moze ci to przeszkadzac, ja proponuje podac nazwe miasta z którego jestes i poprosic o namiary na dobrego ortopede, ewentualnie od razu dzwonic do tej kliniki i umawiac się na wizytę. To lekarz musi podjąc decyzję, czy kwalifikujesz się na zabieg.

Serdecznie dziękuje za odpowiedzi. Prześledziłam topic o wydłużaniu nóg i właśnie z tamtąd dowiedziałam się, że takie operacje są wykonywane. Dotychczas żaden ortopeda nie wspominał o operacji tylko staral się uświadomić mi, że muszę zrezygnować z wielu rzeczy, cierpliwie chodzić raz na jakis czas na rehabilitację, smarować kolana maściami i to wszystko, czyli dali mi do zrozumienia, że cierpie na schorzenie nieuleczalne, aż tu nagle taka nadzieja. W tej chwili nie mam mnie w kraju ale jak tylo wrócę, postaram sę znaleźć odpowiedniego lekarza. Obawiam się jednak, że taka operacja nie będzie za darmo i napewno będzie sporo kosztować. Ze wzrokiem nie mam najwiekszych problemów - mam stegmatyzm, to wszystko.

Gość agnes1-73
Proszę, podajcie jakiś namiar na ortopedę w Warszawie, który operuje krzywe kolana u dorosłych

Gość agnes1-73
Proszę, podajcie jakiś namiar na ortopedę w Warszawie, który operuje krzywe kolana u dorosłych

Gość kleszcz
Nie martwcie się też miałem płaskostopie i koślawe kolana .Nie stójcie w rozkroku i nie siadajcie w siadzie klęcznym,siedżcie po turecku ,pływajcie noście buty lub szyny ortopedyczne nie japonki lub zwykłe klapki ,pływajcie krawlem. poradzicie sobie trzymam kciuki

Gość gość
Myślę, że na to nie potrzeba operacji... Ale jeśli bardzo chcesz, to skonsultuj się najpierw z jakimś specjalistą, mają dobrych lekarzy na Bobrowieckiej 9.

Gość gość
myślę że na to potrzebna jest rehabilitacja i odpowiednie ćwiczenia