Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradźcie proszę

Pierwsza wizyta

Polecane posty

Gość Doradźcie proszę

Mam 16 lat i w tym tygodniu wybieram się na 1 wizytę do ginekologa. Czy któraś z was dziewczyny mogłaby mi powiedzieć czy muszę się do tego jakoś specjalnie przygotować? Czy jesli założę spódnicę to będę ją musiała zdjąć? Czy w gabinecie będę mogła się umyć? Co jeszcze powinnam wiedzieć? Proszę o wasze podpowiedzi!!!

Gość dddd
a co nie masz w domu wody ze sie chcesz w gabinecie myc??umyj sie w domu a spodnice bedziesz musiala podniesc i tak do gory a majtki calkowicie sciagnac i na koze, maly rozkrak i do dziela...:D:D:D:D hehe żartuje:) nie ma źle:)

Gość agus_18
wiadomo pierwszya wizyta to ten stres, i w mysli a co i jak.zaloz spodniczke, umyj sie przed wyjsciem, gin bedzie sie pytala o miesiaczki-zapewne-ile trwaja, kiedy ost byla, kiedy pierwsza.jesli sie cos dzieje co cie nie pokoi to mozesz powiedziec co i jak. moze cie zbadac na fotelu.

Nie zapomnij zalatwić sie przed wizyta u lekarza. Mozesz sie zestresowac i bedzie nie mile uczucie przy badaniu. Podmyj sie w domu, a na wizycie gdy bedziesz badana na fotelu rozluznij sie i gleboko oddychaj to nic nie poczujesz.Powodzenia:)

Ja ide w poniedzialek tez pierwszy raz...tylko że ja mam 19 lat. Bałam się wczesniej a teraz ide po tabletki anty...Też boję się badania:(

Gość Agatki
Jeśli moge coś polecić,to idź do ginekologa mężczyzny :) Ja byłam na mojej pierwszej wizycie u kobiety,ale ostatnio miałam problemy ginekologiczne :) i poszłam do mężczyzny.Musze przyznać że znacznie delikatniej się obchodził.Radze założyć spudnice,przynajmniej nie bedziesz czuć skrepowania że paradujesz z gołą pupą :)Jeśli prowadzisz kalendarzyk to weź go ze sobą.Pierwsza wizyta zawsze jest stresująca.Najlepiej pomyśl że to przecież zwykły lekarz,któremu nie jest dziwne co masz pod spódniczką. Trzymaj się cieplutko

Gość Agatki
Oleńka nie bój się badania.To nic strasznego.

Gość Doradźcie proszę
Bardzo dziękuję za wszystkie opinie. Oleńka, będziemy dzielne :)