Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca11

plamka poporodowa na czole dziecka, kiedy zejdzie?? Pomozcie

Polecane posty

Gość pytajaca11

Kochane kobitki, wesprzyjcie. Moja polroczna coreczka ma taka kilku centymetrowa czerwona plamke na czole nad jednym oczkiem i z tylu na karku tez. Podobno to od parcia i ma zejsc za jakis czas, ale wlasnie jaki? Mialyscie tak??

moja gabrysia miala takie czerwone znamiona na karku u nasady czaszki.zeszlo jej dopiero po paru miesiacach.znam dzieci ktorym plamki poporodiowe znikaly bardzo szybko ale u niektorych trwa to dluzej.moze najlepiej po prostu spytac pediatre? pozdrawiam!

Gość plamkaaaaaaa
mojej zeszlo calkowicie cos okolo poltora roku tez miala taką sporawa wybroczynę w ksztalcie truskawki .Wazyla 4 kg przy porodzie tez ponoc od wysilku.Wchlonela sie bez sladu pozdrwaiam

Gość moja córcia
tez to ma a ma juz 14 miesiecy, plamka zniknie predzej czy pozniej nic sie nie martw

Gość bassi77
moja mała ma 6 mies i naczyniaczka na czole(jest blado czerwony).Też się martwię czy aby zniknie,ale widzę że blednie i to mnie cieszy.

Gość a moja miała taki owłosiony
placek na czole i się wchłonęło ,nawet nie wiem kiedy

Gość plamkaaaaaaa
Tak ps nie przejmuj sie nawet gdyby sie nie wchłoneło(ja tez szalałam i zasiagalam porady gdzie sie da) to zamkna jej to laserem za pare groszy (ok 150 zl) jak podrosnie .Poki co nie szalej wchlonie sie:)

moja miała na karku i na oczku. Na oczku zniknęło a na karku blednie . Ma 3 i pół m-ca. Połozna mówiła że do roku powinno zniknąć.

nie martw się,na pewno się wchłonie :).Mój Jasiek miał na czole i też z tyłu na karku,miał 1,5 roku kiedy plamki zniknęły całkowicie :)

Gość pytajaca11
dzieki dziewczyny, uspokoilyscie mnie:-) jestescie wielkie ❤️

oj a ja myslalam ze to poprostu znamie :) moj maly nie wazyl duzao, ledwo 3 kg, ale dlugo go rodzilam i to z pomoca oksytocyny (23 godziny) ehh pewnie od tego moj ma na czole taka plamke brazowa, teraz dosyc bardzo widoczna

Moj synek tez ma taka kreseczke i na czole i na karku plamki. Raz kreska jest bledsza, raz bardziej czerwona (np teraz jak jest goraco). Pediatra powiedziala, ze to zniknie, ale moze to potrwac pare lat..hmm. I ze moze np wychodzic jak sie zdenerwuje. Ja tam sie za bardzo jednak nie martwie, bo ponoc moj maz mial wielki trojkat na czole, a teraz chlopak jak obrazka;-)

Szwagierki 7miesieczna córcia też ma to na czole,ale lekarze mówią,że to z czasem schodzi.W przypadku syna kuzynki zeszło po 2 latach.

Evi - jak to widoczna?? Na zdjeciu pieknego chlopaczka widze, bez zadnej plamki. Moze jestes nadwrazliwa?? ;-) mam taka sama karuzele. Maks ja uwielbia. Ile ma Twoj synek??

Michelle, widze, ze masz synka z marca, jak ja;-) koniecznie musisz wiec odwiedzic nasze marcowe forum. Zapraszam:-)

Gość marcela23
niunia_77 : bo na fotce zwykle jakos mniekj widac wiem bo moj syn rozniewa to ma urodzil sie ponad 4 kg i podczas porodu mial nacisk w kanele rodnym i jak mu robie fotki mniej widac a na zywo bardziej niewiem od czego to zalezy moze od flesha aparatu :))))) moj lekarz rowniez potwierdzil ze to zniknie z czasem ma juz 3 miesiace i zauwazylam na fotkach wczesniejszych ze jest na dzisiejszy dzien juz o wiele bledsze :))))

Gość katarzyna_nowy sacz
a ja czytalam jak o tym slicznie psiza na innych stronach :)))))))) nasze dzieciaczki sa WYROZNIONE !!! na oczku zaczerwienienie nazywane jest :pocalunkiem aniola: a na czole \"pocalunkiem bociana\\\" bo czesto podobne jest do literki V jak dziub bociana :))))) Tak ze nasze dzieciatka zostaty wyroznione i nie ma sie czym martwic mi tez lekarz pwoiedzial ze czasem to trwa 3mies, czasem pol roku a czasem 2 lata ale znika napewno !!!! :)

Gość nie obchodzi się
mo ma prawie 7 miesięcy i nadal ma na karku i czole...a miałam cc

Gość tinturintu
a mojemu znad oczka znikla jak mial dwa lata

to nie od wysiłku. ja miałam cc, a mój synek ma na karczku czerwoną plamkę.

w uk takie plamki nazywaja pocalunkiem aniola:)podoba mi sie ta nazwa:)a plamki napewno kiedys znikna, przeciez wsrod 2-latkow no i starszych dzieci juz nie widac takich z plamkami.

Gość kaska86
a ja mam aktualnie 23 lata i czewrona plamka nad karkiem mam do teraz, naszczescie zasłaniaja ja włosy..

Gość lol20
mam 16 lat i nadal mam na czole czerwoną plamę od urodzenia . Bardzo mi ona przeszkadza w życiu m.in. że musze chodzić w grzywce ;(

Gość olk
Mój 9 lat ma nadal a 2 latek nie ma wcale .

Gość anudus
A ja mam 21 lat i niestety plamę na czole mam dalej. Jako dziewczynie jest mi łatwiej, ponieważ mogę to trochę zakryć pudrami, ale jest to uciążliwe, gdyż nie lubię patrzeć na siebie w lustrze bez makijażu i dosyć często słyszę 'coś ci się na czole chyba odbiło' także do najprzyjemniejszych rzeczy to nie należy, ale słyszałam, że większości niemowląt to znika. Z tego co pytałam u lekarzy (w sumie to już parę lat temu) to mówili, że nic sensownego z tym nie zrobię. /Dodam, że u nas to znamię jest raczej rodzinne, ponieważ zarówno ciocia jak i moja chrześnica, również ma takie samo.

Gość gość
moja córka ma sześć lat i nadal plamkę na czole ma.Na ogół jest ona mało widoczna ale kiedy jest zmęczona albo przeziębiona to wtedy widać ją bardzo.Naprawdę nic się nie da z tym zrobić?

Gość gość
mój syn ma 10 lat i też ma taką plamę , drygo 3 lata nie ma ,za to wszyscy czyli mój mąż ,i synowie mają na karku czerwoną plamę .

Gość gość
Mój syn ma 3 lata, plama nadal widoczna

Gość gość
a mój ma juz 20 lat i nadal takie plamki na karku a jak sie zdenerwuje to staja sie bardziej czerwone i też miały zniknać po kilku miesiacach a ma je do dzis,dobrze ze tylko na karku i on sam nawet tego nie widzi