Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mycha_ciężarówka

klub wesołego jamnika

Polecane posty

Gość mycha_ciężarówka

kto ma takiego pieska?

Gość mycha_ciężarówka
heeeeeeeeeej!

Gość biiss
chyba klub deskorolek;) nie lubie jamników;)

Gość tiramisska23
słuchaj ja chetnie bym z tobą porozmawiał, z tym, ze od razu zaznaczam mam alergie na te rase, ale chciałabym porozmawiac tak powaznie, co ty widzisz dobrego w jamniku. Ja wymienic ci moge co mnie w nich drazni. Naturalnie nie będe czepiac sie tu konkretnego jamnika tylko rasy.

Gość mycha_ciężarówka
no to siedż cichutko!

Gość biiss
mysle że jamniki sa wyjatkowo złosliwe, ale to tylko moje zdanie

ja nie mam takigo pieska :D:D:D:D:D::D:D całe szczescie :D:D:D:D:D::D uffffff ;) 🖐️

Gość mycha_ciężarówka
proponuje załóżcie topik-klub osob nienawidzącch jamniki!

Gość a ja lubię
mam jamniczkę jest sliczna i bardzo wesola :)

Gość biiss
a kto powiedział że go nienawidzi. oglnie troche złosliwa rasa ja bardzo kocham zwierzatka..ale jamnik;/;/;/

Gość mycha_ciężarówka
jaminik to pies mysliwski-swinka została upolowana.Bardzo mi przykro z powodu jej śmierci ale moglas/es ja lepiej pilnowac

Gość tiramisska23
Moge zacząc ja .- Sa mało inteligentne, sa daleko w tabeli,- sa trudne do ułożenia, praktycznie nieukładalne, - sa szczekliwe, -maja silny instynkt drapiezcy, dlatego tak czesto dobiegaja i obszekują, ludzi, rowery, biegajacych, - atakuja duze psy, - Sa na drugim miejscu jezeli chodzi o pogryzienia ludzi, - bardzo czesto gryza swoich włascieli. To n arazie tyle, nie wiem skąd taka popularnosc rasy, trudnej do prowadzenia, i wcale nie pokojowej, jest to pies mysliwski, który ma polowac, i podejmowac samodzielne decyzje, atakuje zwierze w norze. STad kłopoty z jego ułozeniem, i agresywne zachowania , szczegolnie do zwierzat duzych, ale nie tylko. Trzeba uwazac jak jamnik atakuje , to od razu do gardła psa sie dobiera. widziałam grzywacza chinskiego strasznie pokiereszowanego przez 2 jamnki.

Gość FATYGA
tez niecierpie jamnikow. takie chodzace parówy. i wredne. a fe

Gość ewakw
zgadza sie

Gość mycha_ciężarówka
jamniki sa inteligentne-każdy pies,ktory jest zle wychopwywany przez własciciela zachowuje sie w opisany przez ciebie sposob

Gość lakuita
Tak to psy myśliwskie i trzeba pilnowac przy nich wszystkiego, takie małe złosliwe gnomy, atakujące sąłbszych. Kiedys na plazy ugryzł moja córkę, bo ta bawiła się foremkami, i pobiegłą po wode, a ten chyba myslał , ze przed nim uciekał, pobiegł za nią i ugryzl. Wredna rasa. Naprawde , juz wole te wieksze, sa bardziej zrownowazone, i z reguły je sie układa, a te małe , to rządza swoimi panciami, i takie sa efekty. Naprawde jedna z paskudniejszych ras.

Gość bipp
kundelki górą..

Gość fatyga
wielka racja!!!!

Gość tiramisska23
Zapewniam cię, ze nie kazdy, mam znajomych mają strasznie rozpaskudzonego labradora, i co. On nie atakuje biegnących, nie atakuje psów, nie gryzie ludzi. Sciągnie ze stłołu jedzenie, z ociąganiem przychodzi na zawołąnie jak jest na spacerku, ale zagrozenia dla innych nie stwarza. Wiesz ja byłam z miesiąc temu u weterynarza, tam dziewczyna zakłądała jamnikowi klaganiec do badania!, wet, nawet nie chciał, ale mowiła, ze trzeba on amu jak uszy czysci, czy kąpie to zakłada , bo on ich gryzie.!

Gość uf
ale bzury.. ja mam jamnika i krolika, zyja obok siebie 6 lat i zadna tragedia sie nie wydazyla. krolik 6 lat jamnik 13 :-P

Gość baranninaa
powiedz mi Mycha, czy twój jamnik tez ma paskudny zwyczaj atakowania duzych psów?

Gość tiramisska23
No dobrze, to napiszcie mi co Wy dobrego widzicie w tych psach? Sprobujcie mnie przekonac, ja mam same negatywne doświadczenia, ale jestem otwarta. Zastanawia mnie skąd popularnosc tak trudnej rasy.

Gość uf
wydarzyla* glodna jestem :-D

Gość mycha_ciężarówka
nikogo nie atakuje!!polroczny pies boi sie innych psów-jesli zobaczy,ze inne na niego szczekają i sie rzucają pewni kiedys tez zacznie sie tak zachowywac-nie dziwie mu sie

Gość fatyga
moja znajoma ma jamnika. paskud gryzie wszystkich domownikow. a tfu..

Gość tiramisska23
uf, ja nie pisałam o konkretnym jamniku, tylko o rasie. Ze rasa jest trudna, a traktowane sa jak słodkie pieski pokojowe. Podałam tez statystykę. A statystyka wiadomo, moze trafic ise głupi pudel i mądry jamnik. Ale faktem jest, ze jamniki to nie sa łatwe psy. Mycha, jak twoj pies ma 6 misiecy to nie pogadamy, bo mało jeszcze wiesz, to dzieciak. Zaden normalny pie nie zaatakuje szczeniaka. Tu niestety jeszcze musze dodac, ze jamniki to robią, atakują szczeniaki duzych ras. MOj aznajoma leczyła swojego , bo dziabnął go taki w pysk, w wargę, wdało isę jakies ropienie i wydała , ponad 200zł, na antybiotyki.

Gość uf
do fatyga; w takim razie wspolczuje jamnikowi towrzystwa takiej rodziny ... :-P no ale jaka rodzina taki pies... bez obrazy

Gość fatyga
rodzina jest ok. przygarneli tego psa jak byl szczeniakiem ale moze faktycznie nie wlozyli wystarczajaco pracy w wychowanie psa

Gość uf
tiramisska23, ale ja w wiekszosci sie zgadzam z tym co jest tu napisane. jamnik to nie pies dla kazdego. psa nalezy wychowac. niezaleznie od rasy. fakt faktem, moj jamnik nie toleruje psow o czarnej sierci 4 razy wyzszych od siebie :-D ale listonosza lubi :-D

Gość tiramisska23
fatyga , nie przejmuj się, w tym problem, ze tak trudno normalnie porozmawiac. Ja troche lat juz wychowuje psy, mieszkam wsród ludzi, którzy mają psy, jest ich duzo, i opisuje to co widze. Naprawde chciałabym usłyszec , bez wyzłośliwiania sie, co dobrego widza swoich jamnikach. Bo o tym rozmawiałam chwilę z sasiądem, po tym jak rzucił się jego pies na duzego psa , który szedł na smyczy. Naturalnie rzucił się bo chciał się bawić!, to mi powiedział, "bo one sa takie kochane", nooo, one wszystkie sa kochane, ale wolałabym jakąs konkretniesza wypowiedz. Czy zawsze one musza obszczekiwac ludzi, czy jak pancia usiądzie, na ławce to kazdy przechądzacy to wróg?, czy ja moge isc z duza torbą, czy jamnika tez to wyprowadzi z równowagi?