Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marioluś

Tolerancja soczewek kontaktowych w upały!!!

Polecane posty

Gość marioluś

Jak wasze oczy znoszą soczewki w takie upały? Czy musicie skracać czas noszenia soczewek? Macie uczucie suchości w oku ?

Gość buńka
U mnie wszystko w najlepszym porządku, noszę nawilżające, jednodniowe Dailies więc może to dlatego :) Oko się nie męczy, bo ma codziennie nową, świeżutką soczewkę, chodzę w nich po kilkanaście godzin i jest git :)

Gość marioluś
To znaczy , że przy miesięcznych może się oko meczyć? Ja ostatnio zauważyłam, że musze zdejmować moje soczewki po 5-6 godzinach, bo mam suche oczy - nie wiem czy to klima w pracy, czy upały :/

Gość LasVegasP..
U mnie cycuś , nawet upały mi nie szkodzą :D

Gość sweet_coffe
Niekoniecznie to zależy od soczewek miesięcznych, może po prostu Twoje oczy przestały tolerować soczewki - te konkretne które aktualnie nosisz lub w ogóle soczewki. Proponuję wizytę u okulisty i na początek wypróbowanie soczewek, które mają zwiększoną przepuszczalność tlenu np. O2optix, czy Pure Vision (te drugie chyba są droższe z tego co pamiętam, ale cene możesz sprawdzić w sklepie internetowym)

Gość Luli_pu
MI zupełnie soczewki nie przeszkadzają, nawet w te upały, czasami zakraplam sobie kropelki - sztuczne łzy, ale to zazwyczaj wieczorami, po całym dniu pracy przy komputerze, a dodam że noszę Night and Day, które nie wymagają ściągania w ciągu miesiąca.

Gość 121334
a czy pomimo że są to soczewki do ciągłego noszenia, nie należy ich od czasu do czasu zdejmować,żeby oczy odpoczęły?

moim zdaniem to nie upaly a klimatyzacja u ciebie w pracy wysusza ci soczewke na oku. Poza tym pij duzo wody i wpuszczaj sztuczne lzy do oka. Powinno byc ok.

JA dość często uzywał soli fizjologicznej, bo mam skłoność do różnych podrażnień. Kosztuje grosze :) Polecam :)

Gość roojka
Powinnaś nosić soczewki nawilżane, które nawet w tych upałach Ci nie "wyschną". Np Focus Dailes jednodniowe albo miesięczne O2Optix. Ogólnie Ciba Vision ma całkiem niezłą serię nwilżanych soczewek kontaktowych. Ja noszę dailies na co dzień, szczególnie w lecie przy okulrach słonecznych bez koretky i są rewelacyjne.