Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zegarynka82

Jaką lodówkę wybrać srebrną czy biała do kuchni??

Polecane posty

Gość zegarynka82

mam zamiar kupic lodówke bo będę zmieniać wystrój kuchni i nie wiem czy zainwestowac w białe sprzęty AGD czy w srebrne matowe ....oczywiscie bardziej podobaja mi się te srebrne ale obawiam sie ze bede musiała je częściej czyścić bo wszytskie łapki , kropki będa na niej widoczne .....dokładniej chodzi i o inox nie chromo-nikiel....kto ma takie chłodziarko-zamrażalki , jak sie one sprawdzają w kuchni....???

Gość zegarynka82
nikt nie ma srebrnej lodówki w kuchni?????

Gość upupupup
nie kupuj srebrnej, bedzie wypalcowana, ciezko ja czyscic, ladnie wyglada, ale tylko na poczatku

Gość zegarynka82
kolezanka mowiła mi ze na chromoniklu widac łapki ale na tych srebrnych matowych nic nie widać wiec nie wiem.....za to wiem ze z biała ma sie całkowity spokój z czyszczeniem...prosze o wiecej opini...

Gość erhthj
ups, a ja żałowałam że nie stać mnie na srebrną, ale fakt, biała wygląda czyściutko bez żadnej pracy

Gość ja mam ...
piekarnik i panel od zmywarki w tym kolorze, wystarczy mi pracy w zupełności. Jeżeli nie chcesz wciąż wycierać plam, to raczej zrezygnuj z lodówki w takiej obudowie. Ładnie wygląda, pod warunkiem, że nie bedzie używana! :)

Gość ... ... ... ... ..
Ze srebrną lodówką jest tak samo jak z innym srebrnym sprzętem kuchennym, fajnie wygląda ale jest bardzo niepraktyczny ze względu na trudność w utrzymaniu w czystości. Chyba ze nic nie robisz w kuchni i całe wyposarzenie masz wyłącznie do ozdoby.

ja mam inox, i lodówkę i piekarnik, i jakoś nie mam specjalnego problemu z doczyszczeniem, tak naprawde wystarczy co jakiś czas przetrzeć lodówke wilgotną ścierką i palce znikają, gorzej trochę z piekarnikiem, ale i biały trzeba z zewnątrz często przecierać, bo osiada na nim tłuszcz i inne kurze... więc biorąc pod uwagę swoje doświadczenie mogę inox spokojnie polecić, nie jest wcale taki kłopotliwy w utrzymaniu, a też sie tego obawiałam

Poważnie tak brud widac ??? bo ja własnie teściowej doradziłam srebrną i kupiła ups :)

dziewczyny jesli macie \"srebrny\" sprzęt agd i macie problemy z odciskami palcow itp to sprobujcie przeczyscic ja zwyklą oliwka dla dzieci, wiem to z doswiadczenia-pomaga albo po porstu polerowac mięciutka wilgotna sciereczka.

Gość oooo Beko oooo
Czy ta melodyjka z tej reklamy to jakaś kokretna piosenka czy stworzona na potrzeby reklamy? Ja bym sie zdecydowała na srebrną, mimo wszystko

jatamanka, nie widać aż tak, chyba że teściowa ten sprzęt zapuści ;) tak jak mówiłam, lodówce w zupełności wystarczy przetarcie wilgotną ściereczką, do mycia piekarnika są płyny do pielęgnacji sprzętu w takim kolorze, nie wymaga to wcale więcej pracy niż przy czyszczeniu białego... a biała lodówka może i wygląda czysto, dopóki sie jej z bliska nie przyjrzysz :D

Gość a kupa jeza..
zawsze mazylam o srebnej lodowce, piekarniku zmywarce.... jak juz sobie kupilam to mnie szlag zalewa. Jezeli jest jakis paluch odbity a nie da sie tego uniknac [no chyba ze sie nie uzywa] , to jezeli sie nie wyczysci od razu to po krotkim czaie juz jest to cizeko zmyc. Sa co prawda takie pasty ale latwo tym porysowac. Ja nie kupie juz nigdy niczego z nierdzewki!

swoja droga to prawda ze srebrny sprzet to np przy dzieciach jest nie do wytrzymania bo widac kazde pacnięcie palcem i poza tym bardzo latwo zarysowac wiec uwazajcie z roznymi mleczkami i twardymi sciereczkami!!!!!!!!

Gość a kupa jeza..
hej teraz sprobowalam oliwka i dziala!!! Dziekuje

Gość a kupa jeza..
No masakra!! czlowiek sie cale zycie uczy :)

Gość też mi się bardzo podobały
i chciałam sobie taką kupić,ale koleżanka mi odradziła. jej siostra ma taką i bardzo żałuje. Powody? te same co na górze. Ja mam podobny zlew,znaczy się w tym kolorze- żałuję jak cholera, widać każdą wyschniętą kropelkę i najdrobniejszy kamień. Z białym bym miała święty spokój, ale ja głupia byłam;(((

Gość iwi123
ja mam cały sprzet w kuchni ( łacznie z pralką) w inoxie i zdecydowanie plecam. Żadnego problemu ze sprzataniem nie mam. A i ładniej wyglada

Gość zegarynka82
jakbym kupowała to INDESIT Ban 44 kolor srebrny inox..moj mąz uparł się na inox bo mu sie takie lodówki podobają na razie mam tylko slew w chromoniklu no i nie ma z nim az tak duzo problemów wytarczy przetrzec na sucho.... no ale z ta lodówka to dalej nie wiem.....

Gość zegarynka82
nie znam się na tym ale chyba jest różnica między chromoniklem a inoxem .....czy negatywne opinie po wyzej odnosza sie do chromo- niklu czy inoxu...???

im droższa tym niej problemów - mam na mysli utzymanie czystości zapytaj w sklepie ariston jest ok - mam lodówkę i pralkę (100% satysfakcji)

to ciesze sie ze komus moja rada pomogla z tą oliwką:)no i jeszcze jedno, moja kuzynka ma magnesy na lodowce i jak dzieciaki zaczęły tymi magnesami po lodowce jeździc to tragedia,wszystko porysowane :/

ja mam lodowke inox od roku i nie ma zadnych klopotow z czyszczeniem - wcale az tak bardzo palcow nie widac, wystarczy od czasu do czasu przetrzec i juz.

a zlew to tez mam z nirdzewki i jest ok, po prostu trzeba za kazdym razem powycierac te wode ktora sie porozpryskuje po zlewie i jest ok.

Gość zegarynka82
moja kosztuje 2500 w slepie oczywiscie dlatego ze inox jest droższa.....choc boje sie ze bede musiała ja czyscic....jedyny plus to moze to ze w kuchni mam małe okno wiec moze w zacienionej tak nie widac łapek , ciapek

Gość a kupa jeza..
ze zlewem to jest naprawde luzik i nie ma co porownywac

Gość ja mam całą
kuchnię w inoxie i jestem bardzo zadowolona, kupiłam chłodziarkę gorenje za 2700zł i jest super, łatwo się czyści, jest taki specjalny płyn wystarczy przetrzeć. Z kuchenką okapem i całą resztą też nie mam problemów. Słyszałam, że żle się czyści te chromowo - niklowe czy coś takiego. Ja polecam inox. Pozdrawiam :)

Gość ja posiadam
lodówkę z mastercooka- jest ona inox - z tym że jest matowa- i na neij nie widać tak każdej plamki jak na gładkich. Nie czarujmy się na białym widać bród i na inoxie też, więc kup to co Ci się bardziej podoba