Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fafrafa2011

Przesunięcie okresu - czy tak można

Polecane posty

Gość fafrafa2011

Mam pytanie zmieniłam tabletki i teraz kończę brać opakowanie w niedziele, czyli okres będę miała przez cały weekend, bardzo zalezy mi na tym aby przesunąć go tak aby wypadał mi w środku tygodnia, ponieważ studiuję zaocznie. mam pytanie czy moge skrócić moją siedmiodniową przerwę??? i tym samym przesunąc krwawienie???

Gość agus_18
przerwe 7-dniowa mozna zawsze skrocic

Gość fafrafa2011
A co potem z okresem też się przesunie???

Gość fafrafa2011
czy pomoże mi ktoś????

Gość ljgfjhkfjhkfjf
???????????

Gość ..Nitka..21
Jezeli skonczysz brac tabletki w niedziele to mozesz nastepna wziac odrazu w poniedzialek, w ten sposob okres wogole nie wystapi.Jest to mozliwe i bezpieczne(wiadomosci od ginekologa).Wiem rowniez ze mozna przesunac date zazycia pierwszej tabletki na wczesniejsza czy pozniejsza ale nie wiem juz jakie sa konsekwencje z tym okresem.

Gość fafarafa2011
Skończyłam tabletki w niedziele wiem że mogłam wziąc nastepne opakowanie. chce poprostu wziąć teraz nie w poniedziałek tylko wcześniej. bo nie chce żeby okres zaczynał mi się na początku weekendu.

Gość fafarafa2011
to moje nowe tabletki, i musiałam je wziąć z dniem pierwszego okresu. a teraz chce znowu tak przesunąć to wszystko żeby kończyć zażywanie tabletek w czwartek a następne opakowanie po 7 dniowej przerwie zavczynać w piatek tylko nie wiem czy i okres mi się przesunie. Chcę to zrobić ponieważ w roku akademickim jest to dla mnie dużo wygodniejsze mieć okres w tygodniu a nie na samą podróż do szkoły gdzie wyjeżdżam w piątek a w czwartek wracam.

Gość ..Nitka..21
okres na pewno ci sie przesunie ale w jaki dzien teraz bierzesz pierwsza tabletke?

Gość fafarafa2011
wiesz po 3 latach zmieniłam tabsy, no jak zaczełam okres więc wziełam w poniedziałek no i po 3 tyg. skończyłam w niedziele - tą co teraz była. Wcześniej dostawałam okres we wtorek i wiesz znowu chciałabym sobie tak wyregulować okres żeby mi to pasowało. :-)

Gość dfhnghjghju
gfhfhg

Gość tak tak tak tak
mozesz skrócic przerwe i o tyle dni o ile skrocilas przerwe przyjdzie wczesniej okres... hmmm n owiec tak, zalozmy: jesli bralas zawsze w poniedzialki, a okres przychodzil dajmy na to w srody- to jesli wezmiesz teraz w piatek czyli 3 dni wczesniej to okres przyjdzie w niedziele- tez 3 dni wczesniej. ja tez tak keidys zrobilam, zeby sobie przesunac okres!

Gość przerwę mozna skrócic ale
nigdy nie wydłużyć!!!! Zmieniałam tak okres dobierajac od razu z nastepnego opakowania 3-4 tabsy, później przerwa i 8 dnia nowe opakowanie

Gość fafarafa2011
żeczywiście to odbry pomysł z dobraniem tych tabsów z nast. opakowania ale no ja o tym nie pomyslałam. ostatnia tabl. wziełam w niedziele a kolejnej nie wziełam w poniedzialek :-( Więc chcialabym skrócic przerwe o 3 dni tylko boję się że nie przesunie mi się też wcześniej okres o te 3 dni. A wogóle to jeszcze od poniedziałku nie dostałam okresu. . . . ale wszystko mnie już boli.... do tej pory dostawałm po 4 dniach, więc zobaczymy jutro..... Ale czy jak skróce ta przerwe to i okres mi się przesunie????

Gość fafarafa2011
Ktos jest zorientowany????? :-)

Gość wylicz sobie ile
dodatkowych tabsów musisz zjeść, by okres wypadł w odpowiedni dzień

Gość fafarafa2011
a nie moge skrócic przerwy??? Dodatkowe tabsy juz przepadły bo opakowanie skończyłam w niedziele i w poniedziałek już nie wziełam nastepnej tabletki bo dopiero dziś wykupiłam opakowanie. DLATEGO PYTAM CZY JAK SKRÓCE PRZERWE O 2 DNI TO CZY OKRES TEŻ WTEDY BEDE MIAŁA TE 2 DNI WCZESNIEJ????