Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gadzinka

Swędzenie w pochwie po stosunku-pomocy!!!

Polecane posty

Gość gadzinka

Mam duży problem, ostatnio po stosunkach z moim chłopakiem odczuwam swędzenie, czasami nawet w trakcie zaczyna swędzieć tak, że nie możemy dokończyć stosunku. Zaobserwowałam, że wylatuje ze mnie biała wydzielina :((( a moje wargi zaczynają być opuchnięte - co to jest??? POmocy!!!!

Gość GRZYBICA

Gość gadzinka
o nie :((((( i co teraz?jak to leczyć co zrobić???

Gość ALBO INNE ŚWIŃSTWO
IDŹ DO LEKARZA TO ZOBACZYSZ CO

Gość ALBO INNE ŚWIŃSTWO
TYLKO LEKARZ STWIERDZI CO CI JEST I DA CI ODPOWIEDNIE ANTYBIOTYKI

Gość Albo
rzęsistek pochwowy.

Gość madziarskaa
Dbać o higienę!!!! i stosować się do 10 przykazań!!! 1. Nie stosuj tamponów 2.Nie przebywaj długo w mokrym kostiumie 3.Unikaj basenów 4.Nie podmywaj się za często 5.Nie stosuj irygacji 6.Wycieraj się zawsze swoim ręcznikiem, zaczynając od przodu ku tyłowi 7.Unikaj stringów - bakterie z odbytu mogą przedostać sie do pochwy 8.Używaj płynów do higieny intymnej 9. Kup Vagosan - zioła do nasiadówek na upławy, zakażenia, świąd sromu, szczególnie w początkowym stadium 10.Koniecznie bierz kwas mlekowy, jeszcze po wyleczeniu infekcji

Gość gadzinka
Dbam o higienę intymną :( Nie wiem skąd się to wzięło - mam podejrzenia - albo mój chłopak, choć ten na nic się nie skarżył, albo basen, na którym ostatnio czesto bywam. Może to być od mojego faceta??? Co do 10 przykazań - na pewno dostosuję się do nich :) Większość z nich już stosowałam

Przez wiele lat miałam problem swędzenia, pieczenia, zakażeń, które występowały zwykle kilka godzin, dzień po stosunku. Zrobiłam badania które wykluczyły alergie na latex i inne zakażenia. Brałam wtedy furagin i przeważnie pomagało , ale nie zawsze. To była droga przez mękę . Sex nie kojarzył mi się z niczym fajnym , tylko z bólem. Przypadkowo natrafiłam na lekarza, który stwierdził że w mojej pochwie jest zbyt zasadowy odczyn i po zbadaniu zalecił mi branie doustnego probiotyku ginekologicznego Trivagin. Od miesiąca mam spokój. Prawdopodobnie nie każda kobieta na to zareaguje, ale mnie pomogło.

Gość gość
To nie lepiej pic kwasne mleko ,jesc kiszone ogórki,kiszona kapuste,nie ma lepszych probiotyków

Gość kasiula633
Najprawdopodobniej złapałaś grzybicę. Obecność szkodliwych grzybów potwierdza analiza wymazu z pochwy. Walkę z chorobą można prowadzić w dwojaki sposób. Jedną z najlepszych metod łagodzenia skutków choroby jest stosowanie maści lub kremów przeciwgrzybicznych bezpośrednio na zaatakowany grzybicą organ. Drugi sposób ogranicza się do podawania leków przeciwgrzybiczych. Odwiedź swojego ginekologa lub znajdź najbliższy gabinet w twojej okolicy: http://medmemo.pl/szukaj/ginekolodzy,30/

Gość gość
Na grzyba to najlepszy roztwór z sody,naturalny tani i skuteczny,nie trzeba wydawac niepotrzebnie pieniedzy i tracic czasu na bezsensowne wizyty i ginekologów

Gość gość
Jak tylko coś mi po stosunku zaczyna dokuczać, to od razu profilaktycznie biorę probiotyk dla kobiet, który florę bakteryjną pochwy chroni. Moim sprawdzonym jest lacibios femina i jego najczęściej używam

Gość gość
kuracja fajne, ale radzę co jakiś czas robić badania krwi, żeby kontrolować stan, dobre laboratorium można znaleźć na www.badamysie.pl korzystając z tego idziesz bez skierowania i płacenia, a jak poprosisz to wyniki dostaniesz mailem :)

Gość Ćma23
Multi- gyn flora także z doświadczenia mogę polecić. Łagodny, nie uczula, w porównaniu do innych tego typu produktów nie powoduje dyskomfortu w postaci wysuszenia czy swędzenia pochwy wręcz je niweluje i nawilża okolice pochwy.

Gość Olga37
Kiedyś przeczytałam ten artykuł bo miałam ten problem. Trochę głupio było mi się zapytać w aptece, ale przełamałam się. Pani poleciła mi Multi Gyn Flora Plus. Stosuję go od tego czasu po stosunku. Łagodzi świąd i pieczenie.

Gość gość
Grzybica pochwy.Nie leczone prowadzi do infekcji, infekcja do sepsy,sepsa do śmierci

Gość Ekspert marki Kadefarm
Dzień dobry, w przypadku dyskomfortu związanego ze świądem, w celu natychmiastowego działania przeciwświądowego i przeciwbólowego, polecam zastosować kojący krem Prurifem®. Oczywiście, jak przy każdej infekcji intymnej, zachęcam do jak najszybszej wizyty u lekarza specjalisty. Do tego czasu, warto sięgnąć również po kapsułki dopochwowe Medivag®, które sprzyjają przywróceniu naturalnego stanu fizjologicznego pochwy. Zawierają probiotyczne bakterie kwasu mlekowego, normalnie obecne we florze pochwy, a także kombinację składników aktywnych (kwas mlekowy, żurawina), które pozwalają kontrolować stały poziom kwasowości. Polecam również zajrzeć na stronę http://www.kadefarm-zdrowie.pl, gdzie mogą się Państwo zapoznać z całą gamą produktów Kadefarm. Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji Ekspert marki Kadefarm

Gość maxi

a czy te produkty państwa są dostępne w aptece? trzeba mieć receptę?

Dzień dobry,
maxi, tak, zarówno wspominany przeze mnie kojący krem Prurifem®, jak i wszystkie pozostałe specjalistyczne, medyczne wyroby ginekologiczne marki Kadefarm, dostępne są w aptekach (stacjonarnych i internetowych), bez recepty.
Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania, jestem do dyspozycji
Ekspert marki Kadefarm

Gość maxi

dziękuję za odpowiedź! zaopatrzyłam się i muszę przyznać, że faktycznie Prurifem przyniósł mi szybko ulgę :)

Gość Maszka

A czy są jakieś przeciwwskazania do stosowania takiego kremu?

Dzień dobry, 
Maszka, nie ma przeciwwskazań co do stosowania kojącego kremu Prurifem®  poza nadwrażliwością na skład preparatu. Zawiera on naturalne składniki (m.in. aloes i olejek z drzewa herbacianego), a dzięki temu, że posiada pH 5,5, może być stosowany nie tylko przez kobiety (w celu łagodzenia świądu związanego z infekcjami intymnymi) ale z powodzeniem może być stosowany również u dzieci (np. podczas świądu odbytu spowodowanego infekcją owsikiem)
Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania, jestem do dyspozycji
Ekspert marki Kadefarm

Gość liska65

czy ten krem może być także stosować u dzieci? Córcia  ma owsiki i ciągle się drapie w okoicach intymnych, kremy dla dzieci nie pomagają

Dzień dobry,
tak, w przypadku świądu odbytu spowodowanego infekcją owsikiem warto sięgnąć po kojący krem Prurifem®, marki Kadefarm. Wykazuje on natychmiastowe działanie przeciwświądowe i przeciwbólowe. Składniki aktywne (aloes i olejek z drzewa herbacianego), łagodzą świąd odbytu oraz wzmacniają funkcje ochronne skóry, minimalizując ryzyko podrażnień. Poziom pH odpowiedni jest dla dzieci.
Gdyby pojawiły się pytania, jestem do dyspozycji 
Ekspert marki Kadefarm