Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIKTOR-1

Co mogę w prezencie zawieść ojcu za granicę?

Polecane posty

Gość WIKTOR-1

Nie widziałem go 2 lata, jest w Grecji. Myślałem o polskiej wódeczce ale...nie wiem czy mogę ją przewieść, bo nie mam jeszcze 18 lat. Tato uwielbia Soplicę i byłoby mu miło. Jak myslicie to dobry pomysł i czy mi nie skonfiskują na lotnichu?

Gość ciotka Danka
jak ja bym była na miejscu twego ojca to ucieszyłabym sie z takiego prezentu....wiadomo - facet facetowi powinien przywieść flaszkę ale czy możesz nie mając 18 lat przewieść nie wiem

Gość byłam w Grecji
napewno ucieszy sie z takiego prezentu- to taki męski gest. Przecież nie zawieziesz jemu czekoladek

Gość i dobre polskie piwo
znaczy Żywca

Gość WIKTOR-1
no i z tym piwem świetny pomysł ale powiedzcie czy jak sie ma niecałe 17 lat mozna to przewieść?

Gość doradczyni czasem
O to takich prezentów jest mnóstwo: Dobra wiejska kiełbasa Wędlina typu polędwica, szynka... Kabanosy Polski chleb Polskie buleczki Polskie ciasto Wódeczka Soplica, Wyborowa, Żytnia, Krupniak, Gorzka żołądkowa, Jarzębiniak... Polskie piwo Polskie delicje, ptasie mleczko itd. Polskie ciasto - domowe lub kupione Baryłeczki z alkoholem - czekoladki itd. No ale alkohol to ryzykownie, bo jak dasz do bagażu podręcznego to na mur beton spytają co wieziesz - wyjdzie na prześwietlaniu. A jak w bagażu głównym to nie wiem czy dojedzie - rzucają strasznie bagażami, wiec może się rozbć... No i Twój wiek, nie wiem jak w Grecji ale w wielu państwach alkohol jest dozwolony od 21 roku życia.

Gość ------------------------------
nie wiem ile trzeba mieć lat by wywieść alkohol ale pomysł exstra

Gość doradczyni czasem
a Żywiec to od jakiegos czasu zrobiło sie niedobre, pewnie dlatego, że już NIE JEST polskie... sprawdzcie na stronie internetowej...

Gość jest tak że mozesz
ale opakowany alkohol i do podręcznego , nie powinni sie przyczepić