Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miciek

Zmiana metody antykoncepcji

Polecane posty

Gość Miciek

Dziewczyny! We wtorek zerwałam ostatni plaster Evra i czekam na miesiączkę. Poprosiłam mojego gin żeby zapisał mi pigułki Yasmin. Niestety zapomniałam go zapytać kiedy mam zacząć je brać. Czy w pierwszy dzień miesiączki czy zrobić normalną przerwę jak między opakowaniami plastrów czy też pigułek? Jeśli któraś z Was wie co powinnam zrobić niech napisze. Będę bardzo wdzięczna!

Gość moim zdaniem poniewaz
zmieniasz sposób antykoncepcji powinnaś zaczac brac tabletki od pierwszego dnia miesiączki. Czyli tak jakbyś zaczynała od początku.

Jeśli mogę się zapytać to dlaczego zmieniasz tem system anty na inny? Ja też stosuję EVRE!

Gość Miciek
Do m-a-r-t-y! Jest trochę tych powodów. Po pierwsze w te upały robi się z nich katastrofa, nie trzymają się dobrze. Po drugie: ten paskudny klej! Najlepiej trzymały się na ramionach, ale po odklejeniu wychodzą mi bolesne krostki dokładnie w tym miejscu i paskudnie się goją, nie mówiąc już o tym, że jak się opalam to zostaje ślad i tym sposobem tych kwadracików mam już kilka! Ale to nie wszystko: za każdym razem gdy zaczynam nowe opakowanie, czyli pierwszy plaster, na drugi dzień "umieram", tzn.biegunka, wymioty, zawroty głowy...i tak cały dzień! Yasminki wybrałam dlatego, że maja mniejszą zawartość hormonów i nie zatrzymują wody w organizmie i ponoć mają korzystny wpływ na cerę i włosy... To tyle. Ale jeśli Tobie plasterki służą to nie zrażaj się moim przypadkiem. Ja po prostu sama dokonałam tego wyboru. Pozdrawiam ;-)