Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gizzbolka

KARA ŚMIERCI DLA PEDOFILÓW ...

Polecane posty

Gość gizzbolka

Liga Polskich Rodzin chce wprowadzenia kary śmierci za zabójstwo dzieci na tle seksualnym. Od środy w całej Polsce będzie zbierać podpisy pod obywatelskim projektem zmian w kodeksie karnym w tej sprawie. Jak wyjaśnił na konferencji w Sejmie wiceprezes Ligi Wojciech Wierzejski, kara śmierci miałaby obowiązywać tylko w przypadku sprawców zabójstwa ze szczególnym okrucieństwem na tle seksualnym dzieci poniżej 15 lat. - Te cztery warunki muszą być jednocześnie spełnione, aby wobec sprawcy została zastosowana kara śmierci - dodał Wierzejski. Liga chce ponadto, aby w kodeksie karnym pedofilia była uznana za zbrodnię i zagrożona karą od 3 lat więzienia. Jak podkreślił wiceprezes LPR, projekt Ligi jest reakcją na wzrost tego typu przestępstw w Polsce. Wierzejski zaznaczył, że zdaniem jego ugrupowania wprowadzenie kary śmierci dla sprawców tego rodzaju czynów jest jedyną, skuteczną bronią społeczeństwa wobec narastającego problemu pedofilii. - W społecznym odczuciu jest to sprawiedliwa kara dla tych, którzy krzywdzą niewinne i bezbronne dzieci - argumentował. Wierzejski podkreślił, że Liga ma świadomość, iż kara śmierci nie jest wykonywana na terenie Unii Europejskiej. Jednak, jak zaznaczył, kwestia wprowadzenia kary śmierci nie jest objęta traktatem akcesyjnym. - UE w zakresie tych regulacji nie wtrąca się w wewnętrzne sprawy państw członkowskich - dodał. Liga będzie chciała także, by na forum UE polski rząd przekonywał, aby tylko w przypadku zabójstw dzieci na tle seksualnym Unia zezwoliła na stosowanie kary śmierci na terytorium całej Wspólnoty. - LPR na dzisiaj nie postuluje przywrócenia kary śmierci za morderstwo czy zdradę stanu. Przewidujemy ją za bardzo szczególny typ morderstwa. Myślę, że co do tej jednej kwestii opinia międzynarodowa powinna uczynić wyjątek - tłumaczył Wierzejski. (PAP) A co niby mordercy i gwałciciele dorosłych są gorsi ?

Gość Zdecydowanie popieram
choc LPR nie trawie, jednak i tak ne wprowadza bo tego zabrania Prawo Unijne a ze w Unii jestesmy musimy je respektowac poniewaz jednym z warunków przystąpienia do UE jest zniesienie Kar Śmierci

Gość fdsae
to jest liga polskich oszołomów... Zero tolerancji dla gejow itd... JA nie mam ni c do gejow .Odosnie pedofilow nalezy karać 15 lat wiezienia itd..TO nie ich wina ,ze sa chorzy psychicznie...

Gość to od kiedy chorych psych.
wpycha sie do wiezenia ?? i co te 15 lat w tym wiezieniu im da ??? wyjda po 15, albo wczesniej za dobre sprawowanie itp. itd i znowu skrzywdza jakiegos dzieciaka :O

Gość szkaradna ariadna
Niestety mimo ,że domagam sie najwyższego wymiaru kary w takim przypadku,jednak jestem przeciwna karze śmierci i nic tego nie zmieni.

Gość zabić gnojów którzy krzywdzą
dzieci po raz pierwszy zgadzam się z LPR.

Gość fdsae
i to sie nazywa pseudokatolicyzm .Miało być 25 lat .Nie zmienia to faktu ,ze jestem przeciw karom smierci..

Gość imieninowa Anka
jestem przeciwna karze śmierci. kastrować mechanicznie i farmakologicznie + kara więzienia.

tez jestem przeciwko karze smierci pedofilow powinni zamykac w psychiatryku,poddawac terapii -bardzo intensywnej.powinni byc pod lupa w razie nawet podejrzenia o pedofilie. a gdy juz popelni przestepstwo-chocby nie byl to jeszcze gwalt- powinni im podac jakis silny lek albo wykastrowac,zeby byli niezdolni do tego w przyszlosci

Gość a nie uważacie że...
dobrym rozwiazaniem byłaby kastracja pedofilów. nie straciliby zycia a rownoczesnie nie skrzywdziliby kolejnych dzieci.

Gość dokładnie
katolik nie moze być za karą śmierci .Chyba ,ze jest pseudokatolem-takim na pokaz.Zresztą 50% ludzi w kosciele to pseudokatole.

Gość jaka kastracja
chyba wazektomia ..Czy podwiazanie nasieniowodów..

Gość eeeeeeee tam
przesadzacie, przeciez pedofil to biedny chory czlwoiek a od sexu jeszcze nikt nie umarl.

Gość jestem za kara smierci
i ne jestem katolikiem - juz lepiej ?

Gość imieninowa Anka
nie znam się na fachowym określeniu, ale tak mniej więcej wiadomo o co mi chodzi, gdy piszę "kastracja".;)

Gość moze i chory
ale nie biedny...POwinno sie go leczyc nie po fakcie ..Tylko najlepiej przed..Co sie stało to sie nie odstanie.,

Gość do eeeetam
jak bedziesz mial dziecko to pogadamy o seksie i smierci od niego, ok ?

Gość imieninowa Anka
ale LPR-owcy są katolikami. chyba o to chodziło...

Gość katolicy to wiekszosc
wiec masz mało do powiedzenia jesli nie jestes katolikiem

nie LPR to pseudokatolicy.

Gość co za pajac
jak dla mnie ty nie masz nic do powiedzenia :O ani katolicy bo ich za duzo i za tepi sa na normalna dyskusje :O

jestes w mniejszosci .Musisz emigrować bo twoje zdanie nie ma znaczenia...

Gość zabijcie sie wszyscy najlepiej
tak katolicyzm czy nie to rzeczywiscie temat tej dyskusji

ta katolicy są tępi na normalne dyskusje ..Powiedział to nawiedzony ateista..

Gość a kto powiedzial ze jestem
ateista ??

nie wiem, pewnie zostane zjechana, ale skoro jestecie (jestesmy) katolikami to dlaczego my mamy decydowac o czyimś życiu? :O sa niby argumenty za np. to ze takich utrzymuje sie z naszych podatków, ale z drugiej strony nie nam chyba sądzić czy ktoś ma umrzec czy nie !

są rózne rodzaje katoli : Pseudokatole ,katole od Ojca rydzyka itdd..JA należe do innej grupy,ktora nie jest ani nawiedzona ,ani pseudo...

Gość a jak ktoś zamorduje dziecko
z innego powodu-to kary śmierci już nie ma być? Dlaczego?

To kto pseudokatol z LPR ,ktory interpretuje wiarę na swoją korzyść.Co jest dobre dla mnie jest dobre dla wszystkich?CZlowiek nie ma prawa zabic innego człowieka ...Nie nalezy pozwalac pedofilom działać ,ale bez przesady by wszystkich zabić?

Gość msd
zgadzam sie z opinia autora topiku gratuluje za Twoj glos i pozostalych wspolczujacych