Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gizzbolka

KARA ŚMIERCI DLA PEDOFILÓW ...

Polecane posty

Gość powiedz mi...
ja nic nie pisałam o resocjalizacji..... Ale uważam, że lepiej utrzymywać w więzieniu do końca życia tysiąc bandytów, niż niesłusznie skazać/zabić jednego niewinnego

nie wierze nawet w nieomylnosc papieza :) ale faktem jest, ze w dzisiejszych czasach sa juz znacznie lepsze metody dowodzenia prawdy, niz X lat temu, wiec powolywanie sie na sprawy w USA kiedys tam nie ma najmniejszego sensu. wowczas jeszcze nie bylo chociazby takich technik badania DNA, jak dzis. postep istnieje w kazdej dziedzinie - rowniez w dziedzinie medycny/chemii sadowej i ogolnie - techniki prowadzenia dochodzen w sprawach kryminalnych.

Gość powiedz mi...
tak to wszystko ZMNIEJSZA RYZYKO POMYŁKI ...ale jej nie likwiduje tego ryzyka!!! Nie bądźmi naiwni! Czy możemy mieć 100% ...nie 99%....100% pewności , że wyroki będą słuszne??? Czasami trzeba podejmować ryzyko...ale nie igrać z ludzkim życiem.

Gość powiedz mi...
Ciekawe jakie byłyby właściwe proporcje, żeby uznać wprowadzenie kary śmierci za słuszną.. 1 niewinnie powieszony na 10 powieszonych zasłużenie? A może 1 na 100?

anyżówka * pisze: \"... to nie ludzie, to spoleczne odpady. odpadow sie nie kaze za to, ze sa odpadami. odpady sie po prostu utylizuje....\" No pięknie - jakbym słyszała tego idiotę Wierzejskiego czy jak mu tam. Dziś do poziomu odpadów kwalifikujemy zboczeńców - morderców, jutro zajmiemy się \"utylizacją\" aferzystów, sutenerów i prostytutek a pojutrze przerobimy na nawóz pederastów, lesby i anarchistów. Potem już tylko zostaną nam jako bezproduktywne \"odpady\' psychicznie chorzy, starcy i alkoholicy. Rewelacja - gratuluję radykalizmu postaw. Giertych z kolegami zacierają łapki :o

dobra, nazwij mnie jak chcesz, ale uwazam, ze 0,0001% ryzyka warte jest podjecia :P poza tym, redukcja tego ryzyka, jest to kwestia odpowiednio sformulowanego prawa. przeciwnicy kary smierci czesto powoluja sie na te \"slynne\" przpadki pomylek sadowych w USA. tak, tak, pomijajac juz nawet mniej doskonale metody sledcze w tamtych czasach - nie przyszlo Wam do glowy, ze Amerykanie mogli miec po prostu niedopracowane prawo, ktore dopuszczalo kare smierci w przypadkach nie do konca pewnych?? czy naprawde uwazasz, ze ZAWSZE jest ryzyko pomylki - ile jest przypadkow, w ktorych nie ma zadnych watpliwosci? czy byly jakies watpliwosci, co do tego, kto katowal i zabijal te wszystkie dzieci, o ktorch glosno bylo w ostatnich latach?

Trawnik - porownujesz brutalnego morderce - dzieciobojce z homoseksualistami??? kto tu przejawia radykalne poglady.. :O wybacz, ale dla mnie ktos, kto potrafi kilkuletnie dziecko skatowac na smierc, nie jest czlowiekiem, ale odpadem. wybacz, ze godzi to w Twoje poczucie moralnosci.

Gość powiedz mi...
Bo my prawo mamy dopracowane...jak cholera.. Anyżówka, życzę Ci abyś nigdy Ty ani nikt z Twoich bliskich nie znalazł się w tych 0,000001 %...ale kto wie?

Gość 297
powinno sie ich leczyc

dla mordercow,dzieciobojcow,pedofili i gwalcicieli kara smierci bylaby adekfatna do czynu !takie jest moje zdanie ! a wyroki bez wachania moge wykonywac gdyby kiedys potrzebowali kata !!!

Gość powiedz mi...
W dyskusji czy powinno się ich leczyć czy nie, proszę nie zapomnieć tego o czym ja pisałam :(

a czy ja mowie, ze godze sie na niedopracowane prawo? jestem zwolenniczka kary smierci dla zwyrodnialcow, co nie oznacza, ze chce ladowac na krzeslo wszystkich podejrzanych, jak leci. to, ze wina musi byc wiarygodnie udowodniona, jest chyba oczywiste - mam nadzieje, ze nie tylko dla mnie.. :O po prostu nie wierze w resocjalizacje w skrajnych przypadkach. po prostu czasem ogladam i czytam wiadomosci :O :O :O

Gość powiedz mi...
nie ma 100% gwarancji, że wyroki będą prawidłowe!!!! Ja nie sugeruję, że Ty chcesz podejrzanych wieszać! Różnica między nami jest w tych procentach....dla mnie musi byc 100%...dla Ciebie może być 99,99999%

Gość powiedz mi...
NIGDY W ŻADNYM SYSTEMIE PRZY NAJBARDZIEJ DOPRACOWANYM PRAWIE NIE MA 100% GWARANCJI!

wiesz, byl taki przypadek, kiedy czlowiek, ktoremu udowodniono gwalt i morderstwo ze szczegolnym okrucienstwem na mlodej dziewczynie, zostal na sali sadowej nazwany zwierzeciem przez rodzicow tej dziewczyny. pozwal ich o zniewazenie. mam nadzieje, ze rozumiesz, co chce powiedziec :O

Anyżówka - pomijając kwestie moralne czy humanitarne KS-u. Nie pomyślałaś że takie prawne narzedzie w rękach takich ludzi jak ci z LPR czy PiS może prowadzić do eliminowania ze \"zdrowego\" społeczeństwa - tzw przez nich - \'chorej tkanki\' ? Pederasci czy feministki to przecież wg lansowanej obecnie wykładni źródło wszelkiego zła. Dodajmy do tego jeszcze mniejszości narodowe kojarzone przez niektórych jako \"piata kolumna\". Rzecz w tym że raz puszczonej gilotyny w ruch moze nie dać się łatwo zatrzymać - taki np Maciarewicz czasem przypomina mi Robespierre\'a. Dlatego mówię - nie pozwólmy grzebać w prawie TAKIM ludziom zwłaszcza gdy chodzi o kwestie fundamentalne. Żebyśmy się kiedyś nie obudzili w cieniu szubienicy

wystarczy ich wykastrować hehe niejeden by sie zastanwil zanim by cos zrobil... a kastracja to akurat nie jest jakimś krwawym zabiegiem.

Gość powiedz mi....
To straszne....ale nie na temat. Zresztą to potwierdza moje zdanie o prawidłowości decyji sądowych (sąd przyjął jego wniosek przeciwko rodzicom )

Trawnik, zgoda, ale na razie jeszcze nic takiego nie robia. rozumiem Twoje obawy, ale nie mozna nikogo sadzic za cos, czego jeszcze nie zrobil - tak Ty nie sadz LPR za to, co dopiero przypuszczasz, ze moga zrobic.... jak sie posuna za daleko - wtedy bede protestowac. na razie uwazam, ze maja racje.

Gość powiedz mi....
anyżówka...ten sam sąd, który zgodził się przyjąć "wniosek" tego zwyrodnialca, będzie decydował, czy dowody są wystarczające aby kogos powiesić...

Anyżówka - obyś nie musiała protestować na szafocie z ogoloną głową i zakneblowanymi ustami pośród śmiechu i drwin motłochu :o

Gość powiedz mi...
trawnik...tak źle mam nadzieję, że nie będzie...ale obawiam się, że np tytuły sędziowskie będzie dostawało się za jakieś zasługi, w ramach amnesti-maturalnej, magosterskiej, aplikacyjnej.. No a potem Ci ludzie będą wydawać wyroki Kiedy nawet w normalnych warunkach nie ma gwarancji nieomylnośći :(

powiedz mi... - uwazam, ze w przypadku kary smierci nalezaloby raczej powolac komisje zlozona z wielu osob, a nie tlko jednego sedziego, choc oczywiscie nie ja ustalam przepisy, wiec nie wiem, jak rozwiaze to nasz rzad. Trawnik - spokojnie, w tym kraju jest calkiem spora czesc spoleczenstwa, ktora ma poglady liberalne i juz teraz burzy sie przeciwko obecnej wladzy :) osobiscie wierze, ze zgodnie z wszelkimi prawami logiki, kiedy trzymajacy wladze przegna juz do jakiegos punktu krytycznego, ich wladza runie :) tak wiec Twoj scenariusz uwazam raczej za fantastyke :)

Gość powiedz mi...
anyżowka - to nie jest mój rząd....

Gość powiedz mi...
ale mój amnestyjny scenariusz już się rozpoczął>>>

RZEZNIK pisze: \"dla mordercow,dzieciobojcow,pedofili i gwalcicieli kara smierci bylaby ADEKWANTNA do czynu !takie jest moje zdanie ! a wyroki bez WACHANIA moge wykonywac gdyby kiedys potrzebowali kata !!!\" I właśnie ze względu na takich palantów jakim jest Rzeźnik zabroniłabym orzekania \"czapy\" po wsze czasy. Rzeźnik - sam chłopie, choć bezwiednie, dostarczasz argumentów przeciwnikom KS-u ! :D

Gość widzę że trawnik.. znów ma
schizy i gada sama ze sobą .............błłłłłłłłłłłlleeeeeeeee :P

Gość powiedz mi...
Anyżówka -wsystko o czym piszesz (np. te komisje) może pomóc doprowadzić do akceptowanego przez Ciebie 99,999% Ja chciałabym 100% a to niemożliwe

Gość powiedz mi...
trawnik-kimkolwiek jesteś -nie reaguj !