Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koniec z kompleksami

wygrałam z wielkimi ROZSTEPAMI I TRADZIKIEM !!! NIC NIE PŁACAC

Polecane posty

od kiedy pamietam mialam kłopoty ze skora -rozstepy, celulit , tradzik przez nie nabawlam sie kompleksow . myslalam ze tak juz zostanie .... dopoki poznalam niesamowita osobe , starsza pania kolo 80 z zawodu jest dermatologiem . Pani ta powiedziala ze moje defekty mozna latwo usunac NIE PLACAC ANI ZLOTOWKI !!!bardzo sie zdziwilam poniewaz od wielu lekarzy slyszalam ze usunac rozstepy rowna sie z cudem nawet jesli wyda sie na to mnostwo kasy ...... ale starsza pani powiedziala ze jest sposob zeby sie tego pozbyc w 100% pomyslalam ze zaryzykuje wkoncu nic nie trace .. Pani ta poradzila mi przykladac do rostepow oraz miejsc dotknietych celulitem pijawki jesli chodzi o rozstepy na kazdy pasek 1 pijawke , na tradzik polecila mi slimaki a konkretnie ich sluz ten sluz przyklada sie miejscowo .... kuracje na rostepy stosowałam 2 miesiace przez 60 dni bozbylam sie ich całkowicie . kuracje ze slimakami stosowałam miesiac teraz mam gładka skore bez krost !!!!!TE KURACJE POLECAM WSZYSTKIM KTORZY ZMAGAJA SIE Z TAKIMI PROBLEMAMI JESLI MACIEJAKIES PYTANIA TO PISZCIE!!!! JESLI MACIE INNE PROBLEMY NP . OTYLOS , PROBLEMY Z WLOSAMI I INNE ROWNIEZ PISZCIE ZASIEGNE PORADY TEJ PANI I POSTARAMY SIE WAM POMOC I NIC ZA TO NIE ZAPLACICIE PISZCIEEEEEEE!!!!

jakos nie moge uwierzyć ze rozstey wylecza pijawki ... nigdy o tym nie słyszałam a z medycyna jestem na bierząco...

pijawki działaja jak silny naturalny peling . LUDZIE JA NAPRAWDE CHCE WAM POMOC ...

Gość Taka jedna prosto z pracy
dziecko rozstępy to nic innego tak "pęknięta " skóra --która sie rozeszła pijawki owszem "stosowane " w medycynie do wysysania "chorej" zakarzonej krwi , ale co one maja do skóry nie wypisuj bredni i nie zwracaj na siebie uwagi , jak się nudzisz to znajdz sobie inne zajęcia !!!

przeczytalam i sie zastanawiam czy to kompletna brednia czy jednak prawda. przeciez amodziela zabawa z pijawkami jest niebezpieczna i moim zdaniem jesli ktos obchodzi sie z nimi nieumiejetnie to moze sobie zrobic krzywde. poza tym mozesz wytlumaczyc jakim cudem pijawki, ktore wysysaja krew sa skuteczne na rozstepy? przepraszam, ze poddaje w watpliwosc twoje rady ale wytlumacz mi jak te pijawki dzialaja.

Gość ja słyszałam
ze slimaki pomagają, tzn coś z nich :) reklamuja nawet jakis krem na ich bazie na rozstępy.. pozdrawiam

persymonia ja sama nie przykłdałam sobie tych pijawek tylko robiła to ta pani a ona ma wieloletnie doswiadczenie .... niewiem dlaczego bo nie jestem lekarzem ale wiem ze one dzialaja ...ale jesli chcesz wiedziec z nalukowego punktu to spytam sie tej pani ona mi powie a ja jutro wszystko napisze ja juz idespac na wszystkie pytanka odpowiem jutro / a w zasadzie dzisiaj o jezu juz 1 ,15 ale sie zasiedzialam

to prosze zapytaj sie tej pani jak te pijawki dzialaja bo mnie zaciekawilas. mnie, i moj wielki rozstep na.... kolanie :O

Gość rozstepik
brednie pisze ot tyle ja na rozstepy uzywam kremu vein away i sie zmniejszyly nawet sporo sudow nie ma pijawki tez nie pomoga

Gość DDDD
Ja zaczeli reklamowac ten krem w mango to moj tata sie smiał zeby przykładała sobie slimaki na twarz! A skad brałas te slimaki i z jakiego miasta jestes? Napisz cos wiecej o tym tradziku, ile msa zlat i jakie rodzaju tradzik miałas!

Gość pijawki jak wysysaja krew
to poprawiaja ukrwienie w danym miejcu ogladałam też, ze lekarze przykładaja je w przypadku gdy np. został odciety palec, czy jakas tam część tkanki i gdy groziła martwica to przykładano pijawki rozstępy sa jasniejsze bo widocznie brak tam dobrego ukrwienia- moze coś jednak w tym jest ale jak dla mnie to i tak za bardzo obrzydkiwe :O

Gość może coś na dziury w policzku
co prawda nie są duże ale są (widoczne pod słońce) wiem , że kilka wizyt u kosmetyczki może załatwić sprawę a przynajmniej polepszyć jednak na to potrzebny jest urlop (chyba) a może ktoś inny zna domowy dobry sposób na dziury będę wdzięczna za każdą podpowiedź

Gość to okropne
A jakie to maja byc ślimaki? Winniczki czy może takie bez skorupek? I co zrobić, aby one sobie nie poszły?

DDDD -ja mam 24 lata i był to tradzik raczej srednionasilony ,ale chyba juz nie taki jak u nastolatki ale pewnie slimaki na tradzik młodzienczy tez pomoga ,

wszystko jedno jaki to gatunek slimakow ta pani ten sluz bobierala w ten sposob ze kladla te slimaki na taka szybke one po niej pełzałay a potem zeskrobywala sluz i kladla do sloiczka

Gość DDDD
A sakd ja mam wziąśc slimaki?

może coś na dziury w policzku - polecam maseczke ziołowa - do zrobienia tej maseczki beda ci potrzene , 9 sił, /to takie ziele/ piołun, cebula , rumianek , i lisc kasztanoiwca ale nie koniecznie lisc ten nada twojej skoze lekko opalony kolor sposob przygotowania -9 sił trzeba ssiekac na drobne kaweleczki dodac do tego łyzeczke ssiekanego piołunu cebule /wystarczy połowa/rumianek i lisc kasztanowca potem gotowac to do zasu az uzyska sie gesta papke maseczke trzymamy 20 min na twarzy

DDDD -hmm no niewiem ale wystarcza takie zwykle slmaki moze znajdziesz np w parku

Gość DDDD
I to na prawde działa? Bo w tej chwili stosuje urynoterapie!

Gość slo
Proszę może ta pani i mi coś poradzi. Ja mam okropny trądzik tylko w okolicy brody (robią się na niej ogromne bolące bąble) reszta twarzy jest nawet ok.

DDDD - tak działa !!! ale powinas zasiegna c porady swojego lekarza czy przy urynoterapi jest to wzkazane

slo - uwazam ze sluz ze slimaka ci rowniez pomoze ,

Gość DDDD
Czy co jest wskazane przy urynoterapii, ja do zadnych lekarzy nie chodze! Nie ufam im!

ktos sie mnie pytał dlaczego slimaki pomagaja poniewaz slimaki to jedne z niewielu zwierzat kjtore moga moga samodzielnie odbudowac czesc ciała np jak slimakowi odpadnie skorupa to moze ja sam odbudowac w krotkim czasie dlatego sluz ten pomaga rowniez odbudowac nasza tkanka i działa przy tym antybakteryjnie jest wiec idealny do np tradziku

Gość a do blizn potradziwkowych
??? wyprubuje. napisz jeszcze z medycznego punktu widzenia z tymi pijawkami, pytalas sie tej pani? i zapytaj, gdzie moge dostac pijawki. zaciekawilas mnie... wierze Ci!!!!!

DDDD uwazam ze jst to wzkazane , urynoterapia to naturalne lekarstwo ,poniewaz mocz zawiera wiele witamin ,i mineralow wyprodukopwanych naturalnie ten sluz jest rowniez naturalny

odp??

pijawki dzialaja poniewaz maja bardzo duzo Hirudyny Jej bardzo aktywne działanie uzyskiwane jest dzięki współdziałaniu z innymi wydzielinami gruczołów ślinowych pijawki, między innymi z hementyną, hementeryną oraz antystatyną. jest silnym środkiem przeciwzapalnym (inhibitorem czynników stanów zapalnych) oraz bardzo aktywnym antyutleniaczem. Jest potężnym inhibitorem proteaz takich jak elastaza i katepsin G, uwalnianych przez ludzkie różno-postaciowo-jądrowe granulocyty, co pozwala natychmiast lokalizować urazy np rostepy pijawki pomagaja odbudowac peknieta skore

a do blizn potradziwkowych hmm bede musiala zasiegnac porady tej pani

dziekuje. gdzie moge dostac pijawki...?;) a o blizny potradzikowe to chodzi mi o slimaki jak cos, bo piszesz ze sluz przyspiesza gojenie sie itd wiec to brzmi sensownie. a te pijawki mam nakladac tez na te biale rozstepy? i zniknely czy sie tylko rozjasnily???